Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Týmový výkon a dva dvougóloví střelci nasměrovali Jezdce ke třetí výhře v řadě

Týmový výkon a dva dvougóloví střelci nasměrovali Jezdce ke třetí výhře v řadě

Devátí Blueshirts v noci z úterý na středu přivítali v Madison Square Garden osmé Letce z Philadelphie. Cíl byl jasný – vyhrát potřetí za sebou a vyměnit si zároveň první nepostupovou příčku do play-off za postupovou. To se Rangers nakonec po kvalitním týmovém výkonu povedlo. O výhru 4:2 se zasadili především kapitán Ryan Callahan (2+1), nejproduktivnější hráč týmu Rick Nash (2+0), a jako tradičně také Henrik Lundqvist. Jediným škraloupem na výhře je neznámý zdravotní stav Marca Staala, jehož během zápasu zasáhl touš přímo do pravého oka.
Zápasové statistiky
Jezdci se hned po několika chvílích dostali do přečíslení, ve kterém pálil Gáborík. Jeho pokus chtěl dorazit Ryan Callahan, ale Timonen mu to díky svému faulu neumožnil. Kapitán Jezdců ale nemusel být příliš zklamaný, neboť to byl právě on, kdo v následné přesilovce rozjásal celou MSG – Derek Stepan mu totiž při úniku dvou na jednoho předložil parádní pas, po kterém bylo těžké netrefit.

Domácí se po první brance uklidnili, ale to se ukázalo jako špatné, protože si převahu začala utvářet druhá strana. Letci začali na ledě více létat a hned to bylo znát. Výsledkem bylo vyloučení Stua Bickela, který fauloval loktem. No a Flyers oplatili rivalům stejnou mincí – přesilovku po sérii pohledných nahrávek využil na brankovišti stojící Wayne Simmonds.

Ve druhé půlce třetiny měli Flyers dvě přesilové hry. V té první sice Lundqvist parádně vychytal na pravém křídle úplně volného Jakuba Voráčka, ale český rodák si spravil chuť při druhé z početních výhod. Střelec první branky, Wayne Simmonds totiž v rohu dobře podržel kotouč, aby následně mohl poslat parádní nahrávku do středu sjíždějícímu Voráčkovi. Ten se sice poprvé neprosadil, ale s dorážkou již nedal Lundqvistovi žádnou šanci.

Už to vypadalo, že Flyers odejdou do šaten s pocitem jednobrankového vedení, ale tento pocit mohli klidně mít domácí Rangers. Ti totiž nejdříve díky druhé brance Ryana Callahana srovnali (26. kapitán v historii klubu se protáhl podél ležícího Timonena, aby následně parádní kličkou do forhendu zasunul touš za Bryzgalova), a následně mohli ještě jednu branku přidat po šanci Ricka Nashe. Ten však trefil jen beton brankáře soupeře. Stav po zaznění sirény byl tedy 2:2.

Krátce po začátku prostředního dějství se ke druhé přesilovce v zápase dostali domácí. Ti si ale žádné velké příležitosti nevytvořili. Na ně si diváci museli počkat až do poloviny zápasu. Nejdříve Marián Gáborík tvrdou střelou vyprášil Bryzgalovu lapačku, poté Rick Nash neočekával geniální Stepanův pas zpoza branky, a nakonec na druhé straně tvrdě pálil jeden z Letců.

*galerie titulek="Fotogalerie z utkání proti Philadelphii Flyers" zarovnani=vlevo obrazky= 4766,4767,4768,4769,4770,4771,4772,4773,4774* Šance rozproudily nejen přihlížející v hledištích a u televizních obrazovek, ale také samotné hokejisty. Výsledkem větší snahy ve všech ohledech bylo několik dalších šancí, přičemž hlavně Letci museli ve 36. Minutě zkousnout zahození obrovské šance, ve které se před brankou dostala dvojice Daniel Briere – Wayne Simmonds.

Šance si oba celky ve druhé periodě rozdělily rovnoměrně – jak Rangers, tak Flyers zatížili brankáře soupeře celkem šestkrát. Avšak důležitější je, že nepadla ani jedna branka, takže po čtyřiceti minutách byl stav stále 2:2.

Nerozhodný stav vydržel do 43. minuty. Konkrétně v čase 42:50 se totiž z nenápadně vyhlížející akce prosadil Rick Nash, který zavezl puk po pravém křídle, aby přibližně z kruhu pro vhazování mohl svou střelou zápěstím nasadit Bryzgalovovi pověstný „teploměr“ (tedy střelu mezi tělo a ruku) – 3:2.

Zřejmě nejhorší moment utkání přišel ve 46. minutě, kdy od modré čáry pálil Kimmo Timomen. Jeho střelu totiž přizvedl Jakub Voráček a puk hned poté ve velké rychlosti zasáhl Maca Staala přímo do pravého oka. Alternativní kapitán Jezdců se okamžitě svalil na zem, ale po chvíli i s krvácejícím zraněním odjel směrem do kabin. Do zápasu se již nevrátil.

Letci se do větších šancí dostávali spíše sporadicky. Nebezpečně vypadalo přečíslení, při kterém Voráček hledal Girouxe, ale kapitán hostů puk netrefil a pouze promáchl. Když tedy Broad Street Bullies pohrdli i takovou šancí, rozhodl se Rick Nash znovu předvést, jak se mají poskytnuté příležitosti využívat. Jedenašedesátka nabrala téměř nadzvukovou rychlost, ve středním pásmu obdržela nahrávku od Dereka Stepana a o nepatrný moment později již proměňovala bekhendovým blafákem nabídnutý brejk.

Po faulu Scotta Hartnella měli Rangers dokonce šanci v přesilovce udeřit znovu, ale tým si nedokázal vytvořit lepší šanci. Ty si naopak dokázali vytvořit hosté, kteří dvě minuty před koncem zkusili hru v šesti a obraně Rangers v čele s Lundqvistem pořádně zatápěli. Svěřenci Johna Tortorelly ale až do poslední sirény odolávali (také díky parádnímu zákroku Lundqvista těsně před koncem, kdy král Henrik vyrazil puk po otočení v brankovišti), a proto mohli slavit třetí vítězství v řadě – tentokrát v poměru 4:2.

Další střetnutí bude Lundqvista a spol. čekat v noci ze čtvrtka na pátek, kdy tým z Original Six pojede navštívit celek newyorských Islanders. Zápas začíná v 01:00 našeho času.

KLÍČOVÉ MOMENTY ZÁPASU:
+ KLADY +
Bojovnost a týmová hra
Přesilovky (1/4, 25%)
Zvládnutý závěr utkání

- ZÁPORY -
Oslabení (1/3, 33,33%)

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 09:45:36