Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jezdci přejeli Isles a vyrovnali svou celkovou statistiku na 5-5

Jezdci přejeli Isles a vyrovnali svou celkovou statistiku na 5-5

Po nepovedeném zápase proti New Jersey Devils bylo mnoho lidí okolo týmu New York Rangers zklamáno, přičemž impulzivní trenér John Tortorella nebyl výjimkou. Ten dokonce novinářům řekl, že se v týmu udají změny, které budou souviset s dobrými výkony mladých hráčů v kombinaci se špatnými výkony stálých opor celku z Manhattanu. Mladíci důvěru v ně vloženou splatili tím nejlepším možným způsobem – J.T. Miller, který proti Ostrovanům odehrál teprve svůj druhý zápas vsítil dva góly, a jeho parťák Chris Kreider mu na první z nich nahrál. Miller byl nakonec vyhlášený největší hvězdou zápasu. V dobrém světle se ukázali také Ryan McDonagh a Henrik Lundqvist – třetí, potažmo druhý nejlepší hráč jubilejního desátého střetnutí zkráceného hracího ročníku.
Zápasové statistiky
Mnoho fanoušků čekalo velké věci od třetího útoku, který měl být tvořený uzdraveným srdcařem Ryanem Callahanem a dvěma velice talentovanými mladíky Chrisem Kreiderem a J. T. Millerem, kteří se v dobrém světle představili i proti New Jersey.

Právě potenciální duo se ukázalo hned ve svém prvním střídání, když Kreider přistrčil puk Millerovi, který si s menšími obtížemi puk zpracoval a zleva překonal Jevgenije Nabokova. Pro J. T. Millera to byl vůbec první bod v National Hockey League.

Po úvodním gólu byl další průběh zápasu z obou stran patrnější. Oba dva celky si připsaly několik střeleckých pokusů, ale žádný z nich se nedal označit za vyloženou gólovou příležitost. Za zmínku ale rozhodně stojí, že třetí útok Jezdců byl na ledě stále vidět.

Chvíli po polovině dvacetiminutovky zápas přerušila komerční přestávka. Po ní na led doslova vlétla první, Richardsova lajna, která Ostrovany doslova zamkla v obranném pásmu, což nakonec vyústilo v šestý Gáboríkův gól sezóny. Rangers tedy vedli již 2:0.

Islanders byli v první periodě horším týmem a nic na tom nezměnila ani přesilovka po vyloučení Ricka Nashe. Hosté ji sice odehráli aktivně a několikrát zakončili, ale touš si ani jednou nenašel mezírku mezi Lundqvistovou výstrojí.

Prostřední třetina začala tam, kde skončila ta první. Blueshirts měli mnohem více ze hry a pokoušeli se Nabokova překonat i potřetí. Možnost oddechu měli newyorští Islanders mít ve 24. minutě, kdy Jezdci už poněkolikáté v sezóně obdrželi dvouminutový trest za špatné střídání a následnou hru v šesti.

Byli to ale právě Rangers, kteří mohli v oslabení vstřelit gól. Ryanu Callahanovi k tomu ale chybělo malé přispění štěstí. Stejně neúspěšná nakonec byla i první početní výhoda domácích, kteří odmítli potrestat vyloučení Matta Martina.

*galerie titulek="Fotogalerie z utkání proti New York Islanders" zarovnani=vlevo obrazky=4667,4668,4669,4670,4671,4672,4673* První souvislejší tlak v utkání si Isles vytvořili v půlce zápasu, ale několikrát dobře zaúřadoval král Henrik. Ani ten však nestačil na jeden z následujících protiútoků, kdy přečíslení tří proti dvěma vyřešil John Tavares nejlépe, jak mohl – puk zavezl a následně ho z prostoru pravého kruhu nechytatelnou střelou zápěstím umístil o břevno do branky.

Svěřenci Johna Tortorelly odpověděli nejlépe, jak mohli. Nejdříve se opět dostali na koně vytvořením několika dobrých šancí, díky čemuž si vynutili faul. Následná přesilovka sice zpočátku vypadala tragicky, ale díky výtečnému zákroku Henrika Lundqvista proti do brejku ujíždějícímu Michaelu Grabnerovi mohl následně Ryan McDonagh do brejku vyslat J. T. Millera. Devatenáctiletý mladík se nemýlil a střelou mezi betony docílil své druhé branky v kariéře.

Třetí dějství začalo v porovnání s dvěma předchozími poměrně divoce. Oba týmy popustili uzdu svým útočným výpadům a ve víru ofenzívy tolik nedbali na obranu. Jak Jevgenij Nabokov, tak Henrik Lundqvist ale zůstali nepokoření. Druhý jmenovaný se vyznamenal především při přesunu a následném těžkém zákroku proti Tavaresovi.

Hosté začínali být pomalu, ale jistě aktivnějším týmem, což souviselo i s tím, že se domácí více soustředili na bránění, což následně vyústilo nejdříve v držení Darrolla Powa a ve druhé půlce třetiny i v McDonaghovo bránění ve hře. Jezdci v čele s Lundqvistem ale všem nátlakům dokázali odolat.

Blueshirts výborně dokázali bránit a na puku byli kolem mantinelů silnější. Isles sice ještě dokázali odvolat brankáře, ale výsledkem byl pouze gól do prázdné klece, který si v čase 57:57 připsal Ryan McDonagh. Pro něho to byla první branka v sezóně.

Newyorští Jezdci si dokráčeli k výhře v poměru 4:1. Díky této výhře dokázali porazit svého divizního rivala z Long Islandu na svém domácím ledě již poosmé v řadě. Utkání s pořadovým číslem jedenáct Rangers sehrají v noci z neděle na pondělí, kdy od půl druhé ráno našeho času přivítají v Madison Square Garden tým Tampy Bay Lightning.

KLÍČOVÉ MOMENTY ZÁPASU:
+ KLADY +
Debut J.T. Millera v MSG

Využívání šancí

Rychlý start

Henrik Lundqvist (27 zákroků, 96,43%)

- ZÁPORY -
Další vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 05:13:14