Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers kráčí po jarmarku marnosti. Ve Philadelphii předvedli další bídu

Rangers kráčí po jarmarku marnosti. Ve Philadelphii předvedli další bídu

Jeden den vydržela mysl všech kolem Rangers ve stavu jakéhosi klidu s přídavkem naděje, že teď se vše v lepší obrátí. Jen jeden den. Poté už je všechno zase ve stadiu paniky. Jezdci totiž po dvou prohrách v noci ze středy na čtvrtek doma přehráli Boston a leckoho napadlo, že se blýská na lepší časy. Jenže v noci na dnešek se družina Johna Tortorelly představila na ledě Philadelphie a prohrála poměrem 1:2. Od většího gólového přídělu tým zachránil výtečný Henrik Lundqvist, jemuž spoluhráči vůbec nepomáhají. Dál tak trvá frustrace. Mančaft pasovaný na Stanley Cup se zatím hledá.
Zápasové statistiky
Všechen zmar je ještě znásoben situací, ve které se poslední soupeř nacházel. Flyers totiž vstupovali do utkání s Rangers po třech porážkách, od začátku zkrácené sezony do té doby nezískali ani bod. Na jejich marodce jsou navíc někteří velmi důležití hráči. Prohrou přerušili Rangers svou osmizápasovou vítěznou sérii proti Letcům. Šňůra trvala od 6. března 2011. Rangers stále hledají ideální namíchání sestavy a vlastně i herní systém. Zatím vlastně funguje jen Henrik Lundqvist, jenž už si však také bude muset odpočinout.

Není divu, že trenér John Tortorella byl po zápase pořádně naštvaný. „To je hloupá otázka,“ odpověděl Torts, když se ho jeden z novinářů trochu provokativně zeptal, zda byl tým v dobrém stavu. Rangers byli v prvních dvou třetinách v podstatě apatičtí a po gólech Wayna Simmondse a Jakuba Voráčka prohrávali po 40 minutách už 2:0. Jezdci dali svůj jediný gól minutu a půl po startu třetí části, když Taylor Pyatt využil v přesilovce přihrávku Mariána Gáboríka.

Rangers znovu nedokázali využít dlouho přesilovku pět na tři. Ta přišla v polovině třetí třetiny a trvala minutu a 59 vteřin. Ihned po jejím skončení dostali Jezdci další výhodu dvouminutové klasické přesilovky. Ani tu ale nedokázali zužitkovat k vyrovnání. Lze poznamenat, že pryč byla magie první superlajny, která prakticky rozhodla o výhře nad Bostonem, když Marián Gáborík vstřelil hattrick a Brad Richards a Rick Nash čarovali v obraně Bruins.

Proti Philadelphii vyslala tahle trojka dohromady jen tři střely na gólmana Ilju Bryzgalova. Jeho protějškem byl Henrik Lundqvist, jenž se opět proměnil v nejlepšího hráče Jezdců. Hank zabránil pohromě, protože domácí přestříleli Rangers poměrem 33:19. Lundqvist po utkání řekl, že tohle byl nejlepší zápas, který v této sezoně hrál, pak ale dodal: „Na konci ale samozřejmě chcete mít na svém kontě vítězství, cítíte se pak mnohem líp.“

John Tortorella rozhodně neměl ze svého týmu dobrý pocit. „Rozhodně jsme ze svých nejlepších hráčů nedostali to nejlepší. Naše top lajna, Gaby, Nasher a Richie, prostě dnes nehrála dobře.“ Trenér už je na větvi z toho, jak jsou jeho svěřenci neschopní při přesilovkách. Podle Tortse byly početní výhody bez nápadu, pořád stejné.

V sestavě Newyorčanů se objevil Kris Newbury. Tým ho povolal z farmy. Newbury odehrál pět minut a prezentoval se jednou bitkou. Za tu ale dostal ještě menší trest za hrubost. Právě během tohoto trestu Rangers inkasovali z hokejky Jakuba Voráčka. Tahle trefa se později ukázala jako vítězná. Naopak mimo sestavu se ocitnul Chris Kreider, jenž nehraje podle představ. Tortorella ho nazval hodným klukem, který se podívá na hokej z prostoru za plexisklem.

Flyers se při zápase museli obejít bez Scotta Hartnella, jenž má zlomenou nohu. Další klíčový útočník Danny Briere léčí zápěstí. Forvard Brayden Schenn si odpykával jednozápasový trest za tvrdý hit. „Je těžké prohrát v takových zápasech. Věděli jsme, že jsou trochu zoufalí, že ještě nevyhráli. Na to jsme měli reagovat. Ale neudělali jsme to,“ litoval po utkání Dan Girardi, který také hodně zaostává za svým potenciálem.

Bryzgalov byl vlastně výrazněji ohrožen jen během již zmiňované přesilovky pět na tři, kdy vytáhl skvělé zákroky nejprve proti Dereku Stepanovi a poté proti Ricku Nashovi. To ale Johna Tortorellu nezajímalo a přesilovky kritizoval na všechny strany. Vzhledem k velmi zkrácené sezoně se Rangers snaží dělat všechno pro to, aby na ně nedoléhal tlak po pomalém startu. „Nevěnujeme pozornost rozpisu, ani tabulce. Zápas proti Bostonu do nás nalil energii. Dnes jsme měli několik šancí vyrovnat, ale oni hodně dobře bránili,“ řekl Henrik Lundqvist. Jediný, kdo z kabiny Rangers zaslouží pochvalu.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 20:13:03