Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers zase nezvládli prodloužení a Senators s nimi srovnali krok

Rangers zase nezvládli prodloužení a Senators s nimi srovnali krok

Rangers měli ve středu nakročeno k další výhře na kanadské půdě. Jenže se jim nepovedla druhá třetina a v prodloužení opět selhali – Senators zvítězili 3:2. Série teď za vyrovnaného stavu 2:2 na zápasy míří do Madison Square Garden.
Zápasové statistiky
Fakta

Nejvíce střel nezblokoval nikdo z beků, ale útočník Richards (6).

Callahan toho na lavičce moc nepobyl. Odehrál přes 25 minut – nejvíce z útočníků.

Lundqvist, který ve třetím zápase série vychytal shutout, držel čistý štít celkem 87 mnut a 4 vteřiny.

Richardsova úspěšnost na buly se vyšplhala na 61 procent (nejvíce v týmu).

Na prodloužení se fanouškovi manhattanského klubu koukalo dobře. Jezdci byli aktivnější, vytvářeli si tlak v útočné třetině a měli několik slušných šancí. V čase 62:42 ale dostali ránu. Při protiútoku Ottawy získal kotouč Kyle Turris, který překvapil Henrika Lundqvista střelou ukrytou mezi nohama Antona Stralmana. Senators začali slavit.

Jezdci potvrdili, že pokud hrají ve vyřazovacích bojích prodloužení, většinou selžou. Po poslední výluce hrál newyorský tým prodloužení v play-off dohromady osmkrát, přičemž zvítězil jen jednou. Bylo to proti Buffalu v roce 2007. Vítězný gól tehdy vstřelil Michal Rozsíval.

Začátek zápasu v Ottawě ovládli Rangers, kteří dvakrát využili nedisciplinovanosti domácích hráčů. Naražení na hrazení v podání Zacka Smitha potrestal svižnou střelou z pravého kruhu Stralman a trest za podražení od Erika Karlssona zužitkoval Ryan Callahan, který pohotově dorážel u levé tyče.

Druhé dějství však Blueshirts nevyšlo. Ottawští v něm častěji drželi útočné pásmo a především více stříleli. To se projevilo hlavně ve statistice zblokovaných střel. Zatímco hráči Senators zneškodnili osm ran, Jezdci se do dráhy střely postavili ve 30 případech.

Gólové projektily Milana Michálka a Sergeje Gončara ale nikdo nezlikvidoval. Ani Lundqvist. Při brance ruského zadáka k tomu však zkušený Švéd neměl daleko. Na puk vypálený z vrcholu pravého kruhu si šáhl, ale ne dostatečně. Proto kotouč pomalu doklouzal až za brankovou čáru.

Rangers mohou mrzet neproměněné šance z první poloviny třetí dvacetiminutovky. Tu největší spálil Brad Richards. Centr, jenž v utkání dvakrát asistoval a osmkrát vystřelil, nedokázal překonat ležícího Craiga Andersona. Ottawa tak urvala druhé vítězství, přestože ani v jednom z dosavadních čtyř duelů nevedla.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 17:12:37