Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Callahan a spol. si první místo v konferenci nezajistili, zabránili jim v tom Medvědi

Callahan a spol. si první místo v konferenci nezajistili, zabránili jim v tom Medvědi

Fanoušci newyorských Rangers šli v neděli večer do Madison Square Garden s myslí připravenou na pořádnou párty. Jejich oblíbený tým potřeboval ze souboje s Bostonem vyválčit jen jeden bod, aby si pojistil první místo ve východní konferenci. K tomuto privilegiu pomohla odpolední prohra Pittsburghu proti Philadelphii. Jenže Bruins přijeli do nejslavnější hokejové haly na světě s maximální motivací a při hře samotné předvedli dobrý výkon, který jim přinesl výhru 2:1 a triumf v Severovýchodní divizi.
Zápasové statistiky
Po šedesáti minutách to byli Medvědi a jejich solidní fanouškovská skupina, kdo v Madison Square Garden slavnostně halekal. Boston vyhrál nad týmem Johna Tortorelly po pěti prohrách v řadě. Rozhodující branku hosté vstřelili v přesilovce, kdy na trestné lavici seděl Michael Del Zotto a na ledě chyboval obránce Dan Girardi. „Hráli jsme dobrý hokej. Danny hraje tím stylem, že dělá to, co po něm chcete. To dělal i při té brance. Nešťastně se to odrazilo a oni skórovali,“ bránil beka John Tortorella.

Střelecky chudá první třetina přinesla více radosti do řad příznivců celku z Manhattanu. Zdeno Chára se napřáhl a chtěl vypálit puk na Henrika Lundqvista tak, jak to umí snad jen on. Místo kýženého cíle ale zasáhl spoluhráče Jordana Carona, od něhož se puk odrazil směrem k modré čáře, kde se ho ujal Marián Gáborík a sám pádil na Tima Thomase. Rozjetého útočníka se marně snažil dostihnout právě Chára. Gabby pak ve vhodnou dobu propálil gólmana hostů. V tu chvíli leckdo začal mít jasno, že ani tentokráte to Bruins nedokážou a proti Rangers znovu prohrají. Byl to Gáboríkův čtyřicátý gól v právě finišující základní části. Na takovou metu dosáhl podruhé ve své dosavadní kariéře v NHL.

Slovenský obr si spravil chuť ve 25. minutě, kdy nahrál na vyrovnávací gól Dennisovi Seidenbergovi. Lundqvist nestačil na jeho „golfák“. Rozhodující moment utkání přišel až o několik minut později. Michael Del Zotto nejprve musel na trestnou lavici za nedovolené bránění. Dan Girardi se v jednu chvíli rozhodl nahrát Brianu Boyleovi, jenže jeho plány vystihl Tyler Seguin a podstatně změnil dráhu puku. K tomu se dostal Patrice Bergeron a poslal ho brány cestou vedenou přímo mezi Lundqvistovými betony.

Bylo to posedmnácté z posledních jedenadvaceti zápasů, kdy duel mezi Rangers a Bruins skončil jednogólovým rozdílem. „Mezi těmito dvěma týmy může o prohře nebo triumfu rozhodnout jeden odraz. Bohužel, já byl toho dneska součástí,“ litoval Girardi. Do konce druhé třetiny měl jeho tým k dispozici ještě dvě přesilovky a krátce po začátku třetí periody mohl zkoušet štěstí dokonce při dvojnásobné početní výhodě. Tim Thomas už ale chtěl za každou cenu pokořit Lundqvista a za záda mu včera prošel jen jeden pokus ze čtyřiatřiceti.

„V téhle aréně se tak těžce hraje. Je tu docela tmavo, puky se zajímavě odrážejí a Rangers jsou dobrý tým,“ vyjádřil se po zápase Thomas. „Thomas byl ten rozdíl,“ chválil brankáře soupeře Tortorella. Jeho celek tak přerušil vítěznou sérii trvající čtyři zápasy. Rangers se teď střetnou s Philadelphií, která pokořila Pittsburgh.

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 12:06:32