Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zápas v Carolině vítězný i přes očekávané a neočekávané změny v sestavě

Zápas v Carolině vítězný i přes očekávané a neočekávané změny v sestavě

Ne, zápasy newyorských Rangers nenudí. Nikdy. Vždycky se během nich objeví něco, co fanoušky buď pořádně zahřeje u srdíčka, nebo maximálně naštve, třeba stejně jako trenéra Johna Tortorellu. V utkání proti Carolině měly svůj prostor oba pocity. Jezdci na ledě Caroliny získali dva body, což potěší. Dva důležití hráči mají zdravotní a potíže a jeden zavinil gól hloupým vyloučením, to naštve. Důležitá je ale výhra 3:2. Svou premiéru v dresu Blueshirts zažil John Scott.
Zápasové statistiky
„Pokud chcete být v sestavě, tohle je způsob, jak musíte hrát. Jsme si toho vědomi, jsme zodpovědní. Tohle je dobře promazaný stroj,“ řekl o hře a sestavě Rangers Brian Boyle, hrdý nositel Broadway Hat. Kvůli pohmožděné noze nemohl do zápasu s Hurricanes zasáhnout Ryan Callahan. Michael Del Zotto nehrál ve třetí třetině, protože se zhoršila bolest pravého boku. Fanoušky vyděsil i Dan Girardi, když soupeř trefil jeho pravou ruku. Sympaťák z obranných valů Jezdců pocítil pořádnou bolest. Tu ale překousl a dál hrál.

Lavičku leštil poslední dvě třetiny útočník Brandon Dubinsky. Kouče pořádně nahněval, když se nechal na konci první třetiny vyloučit za nesportovní chování. Výsledkem jeho sedánku na trestné totiž byl vedoucí gól domácích, který padl v první minutě druhé periody. Jeff Skinner se rozpřáhnul mezi kruhy a puk skončil až za Martinem Bironem. „Byl to tak stupidní trest, jen další hloupý trest,“ lamentoval po utkání John Tortorella.

Vedení vydrželo Hurikánům sedm minut. Pak ve středním pásmu výborně zabojoval o puk Derek Stepan. Následně nahrál rozjetému Mariánu Gáboríkovi, jenž si dobře všiml, že s ním jede vpřed i Artěm Anisimov. Ten se moc nerozmýšlel a poslal puk do horního rohu Wardovy branky. Spolupráce Stepana s rodákem z Trenčína byla k vidění i u druhého gólu Rangers. Gáborík při něm uklidil do branky kotouč odražený po střele Dereka Stepana.

Rangers se tak dokázali vrátit do zápasu a otočit průběžné skóre ve svůj prospěch. Ještě lépe bylo ve 42. minutě. Brian Boyle se s Brandonem Prustem dostali do situace dva na jednoho, přičemž Boyle počkal na vhodný okamžik pro nahrávku. Prust pak měl před sebou odkrytou branku. Domácí se pak sice snažili s nepříznivým vývojem něco udělat, výsledkem už však bylo jen snížení z poslední minuty. Jay Harrison už se nemohl dívat, jak jeho spoluhráči ne a ne překonat Birona, a tak přijel k brance jako velká voda a prostě puk poslal do klece.

„Bylo zřejmé, že nám kluci chyběli, ale byla to týmová práce. Bylo to velmi vyrovnané. Dobře jsme bránili,“ řekl k utkání Marián Gáborík, který už posedmé v NHL zažívá třicetigólovou sezonu. „Hráli jsme dobře, nic velkolepého. Dali jsme několik hodně důležitých gólů a odvedli jsme opravdu hodně dobrou práci při početních nevýhodách,“ pochvaloval si Marc Staal.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 22:57:39