Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers odjíždějí z Pittsburghu s prázdnou

Rangers odjíždějí z Pittsburghu s prázdnou

Zatímco první dvě letošní střetnutí s Pittsburghem Jezdci vyhráli, poslední dvě nezvládli. Druhou porážku s divizním rivalem si připsali v úterý. Tučňáci byli v domácím stánku Consol Energy Center lepším týmem a došli si pro vítězství 2:0. První hvězdou utkání byl vyhlášen brankář Marc-Andre Fleury, jemuž zdárně sekundoval Jevgenij Malkin. Urostlý Rus měl prsty ve všech gólech svého týmu (1+1).
Zápasové statistiky
Penguins sehráli v neděli příšerný zápas. Předvedli jeden z nejhorších výkonů sezony a prohráli v Buffalu vysoko 2:6. Na domácím ledě tak chtěli toto selhání odčinit a do Rangers se pustili už od úvodních minut. Souvislý tlak pensylvánského celku dokonce donutil trenéra Johna Tortorellu k brzkému vybrání oddechového času.

Jezdci do konce první třetiny neinkasovali, ale na začátku druhé dvacetiminutovky už se skóre změnilo. Postaral se o to Malkin, který překonal Henrika Lundqvista bekhendovou kličkou v samostatném úniku. Současně nejproduktivnější hráč ligy však měl k zakončení opravdu spoustu času a prostoru, což svou hrubou chybou zapříčinil Michael Del Zotto.

„Micheal Del Zotto to udělal pitomě,“ nebral si po utkání servítky Tortorella. „Nemůžete prostě jen tak bekhendem přihrát do středu pole. Prostě jsme ztratili koncentraci. Ještě v první třetině jsme se sebrali, ale na začátku druhé jsme bezmyšlenkovitě posílali přihrávky do středu pole. Z toho samozřejmě těžil soupeř.“

Zhruba v polovině utkání domácí svůj náskok zdvojnásobili. Činil se Steve Sullivan, jenž potrestal vyloučení Marca Staala. Sullivanova střela proletěla klubkem hráčů až do sítě. I Jezdci měli příležitosti ke skórování, naráželi však na výborného Fleuryho v bráně. Kanadský gólman pokryl únik Artěma Anisimova i Mariána Gáboríka a při jedovaté střele Dereka Stepana zase nechal vyniknout svou lapačku.

Fleury navíc vychytal svůj 22. shutout v kariéře a vyrovnal tak týmový rekord Toma Barrassa. „Hodně to pro mě znamená,“ svěřil se novinářům 27letý gólman. „Mám štěstí, že mám skvělé spoluhráče. Dnes zblokovali hodně střel, přičemž si pohlídali i některé odrazy.“ Penguins však kvůli lepším výkonům Devils a Flyers zůstávají v divizi s průběžným ziskem 73 bodů až čtvrtí.

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 4. 2024 02:33:07