Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nejhorší tým NHL odjel z New York City s jedním bodem

Nejhorší tým NHL odjel z New York City s jedním bodem

Z prodloužení uběhlo jen dvaadvacet vteřin, když Derek Stepan zvedl ruce nad hlavu, nechal na sebe naskákat spoluhráče a „zavinil“ velkou radost na tribunách Madison Square Garden. Dobrá, proti Columbusu, nejhoršímu týmu NHL, měly naskočit dva body na účet Rangers podle předpokladů asi trochu dříve, ale i tak se počítají. Výhra 3:2 se znovu nerodila jednoduše. Možná to bylo zapříčiněno i tím, že za Columbus hraje Rick Nash, o němž se hodně mluví, jako o novém kolegovi Callahana a jeho družiny. Otázkám ohledně tohoto forvarda se nikdo z kabiny Blueshirts nevyhnul. A to se Rick Nash před zápasem ještě setkal s newyorskými žurnalisty.
Zápasové statistiky
Asi tři minuty věnoval Rick Nash pětadvaceti novinářům. Pak „dýchánek“ rychle zakončil a zmizel. Odmítl prozradit, zda Rangers mám na seznamu týmů, do kterých by byl ochoten přestoupit. „ Bez komentáře,“ řekl jen. Celkově zabředával do ubíjejících frází, které nikomu nic nového nedaly. Se svým agentem prý mluví neustále už řadu let bez ohledu na to, jaké je období. Columbus označil za tým, ve kterém to teď jde lépe. Poslední dva dotazy returnoval rychlostí blesku zpět do řad novinářů odpovědí No comment.

Tlak na hráče na ledě pokračoval i po vhození úvodního buly. Mezi diváky totiž seděl Scott Howson, generální manažer Blue Jackets. Jistě tam nebyl z důvodu nadbytku volného času. Poté, co viděl, jak jedenadvacetiletý Michael Del Zotto v prodloužení nádhernou přihrávkou našel stejně starého Dereka Stepana, který pak rozhodl o vítězi, pochopil, proč je jeho protějšek Glen Sather tak neochotný trejdovat za Ricka Nashe jakéhokoli talentovaného mladého hráče.

Rangers v první třetině svého soupeře přestříleli poměrem 10:4 a do kabiny šli po první siréně s vedením 1:0. O to se v 18. minutě postaral Brad Richards díky báječné spolupráci s neskutečně rychlým a šikovným Carlem Hagelinem. Nikdo by se nemohl divit, kdyby Howson dychtil i po tomto mladém Švédovi. Hagelin nejprve dostal puk od Richardse, ale rozhodl se nevystřelit a puk zkušenějšímu spoluhráči okamžitě vrátil. Dobře udělal.

Ve druhé periodě už nebyl střelecký rozdíl tak markantní. Ve 26. minutě využili Blue Jackets přesilovku. Marián Gáborík si odpykával trest za hru vysokou holí, když Derick Brassard na modré přijal puk po vyhraném buly svého týmu a propálil všechno, co mu stálo v cestě. Kotouč se dostal až za Henrika Lundqvista, který absolutně nic neviděl. Rangers pak znovu trochu škádlili své fanoušky, když v polovině třetiny nedokázali nic kloudného vymyslet během přesilovky pět na tři. Za chvíli jim ale bylo odpuštěno. Artěm Anisimov dorazil do sítě puk, který se předtím po střele Dana Girardiho odrazil od zadního mantinelu.

V samém závěru druhé části se domácí mohli dostat do dvougólového vedení, ale čas byl proti. Komptentní osoby rozhodly o tom, že gól z hole Michaela Del Zotta přišel až po uplynutí čtyřicáté minuty. MSG Network sice ukázala, že puk přešel lajnu přesně v době, kdy čas vypršel a měl by tedy platit, jenže rozhodčí po telefonátu až do oficiální kanceláře v Torontu branku zamítli. Kotouč byl prý ještě na brankové čáře, když bylo pozdě. „Bylo to frustrující, jejich hodiny ukazovaly jinak. Jediné, co můžete udělat, je jít dál,“ pokrčil rameny Del Zotto.

Minutu a třiatřicet vteřin před koncem základní hrací doby předvedl své ofenzivní schopnosti právě Rick Nash. Kde se vzala, tu se vzala, zaplula jeho střela zápěstím do branky poté, co proletěla jen tak mimochodem kolem Lundqvista, který nemohl nijak zareagovat. Smutek z tváří Rangers však rychle zmizel. Michael Del Zotto předváděl kolem branky Columbusu parádní práci. Nejprve ji objel a puk vrátil na Mariána Gáboríka. Slovenský hráč mu přihrávku vrátil. To už Del Zotto namířil na Dereka Stepana, jenž měl před sebou odkrytou branku. „Všechnu práci odvedli Michael a Marián, já byl jen na správném místě,“ řekl Stepan.

Impozantní je, že Rangers dokázali na každou ze svých posledních osmi proher vždy reagovat vítězstvím. „Chtěli jsme dokázat odpovědět na tu prohru s Chicagem. Chtěli jsme prohru nechat někde za námi. Myslím, že jsme hru z velké většiny kontrolovali my,“ vyjádřil se po utkání Ryan Callahan. On a jeho spoluhráči si dnes dopoledne zatrénují ve svém tréninkovém centru a pak odjedou do Pittsburghu.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 18:49:06