Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pens vykradli Madison Square Garden. Domácí zaplatili za své chyby

Pens vykradli Madison Square Garden. Domácí zaplatili za své chyby

Pittsburgh může do utkání klidně nastoupit bez Sidneyho Crosbyho, který stále bojuje s příznaky po otřesu mozku, a stejně dokáže být velmi nebezpečným týmem, a to zejména, když jim to soupeř ulehčí. Tak jak to udělali Rangers, kteří znovu neměli svůj den. Několik špatných rozhodnutí obránců a střelecká nemohoucnost útočníků rozhodly o tom, že Pens odjedou z Madison Square Garden s výhrou 4:1.
Zápasové statistiky
„Dvakrát jsem špatně rozhodl a zahrál a dvakrát z toho byl gól do naší sítě,“smutnil po utkání v kabině Marc Staal, který nemá čisté svědomí. Ve třetí třetině udělal hrubku v pásmu Pittsburghu. Ta vedla k přečíslení a vítězné brance z hokejky Richarda Parka. A nebyla to jediná Staalova chyba v utkání proti týmu, který hrál velmi trpělivě. „Na několik střídání nás dokázali totálně rozebrat. Je to zklamání,“ nechal se slyšet Mike Rupp.

Trenér John Tortorella po utkání logicky nehýřil spokojeností. „Myslím, že jsme hráli docela dobře, ale pak jsme během pěti minut udělali několikrát něco špatně,“ poznamenal Torts. Ve 4. minutě sledoval, jak jeho tým inkasuje poprvé. Všechno začalo před gólmanem Penguins Marcem-Andrem Fleurym. Kapitán Ryan Callahan se snažil najít volného Ruslana Fedotěnka. Ten nastavil hokejku a chtěl puk uklidit do branky, jenže kotouč zasáhl nedostatečně. Z toho vznikl bleskový protiútok. Chris Kunitz nahrál najíždějícímu Paulu Martinovi, jehož pokus ještě Lundqvist zlikvidoval. Na Kunitzovu dorážku už ale nestačil.

„Několikrát předvedli velmi dobrý přechod do útoku,“ řekl o Pittsburghu Henrik Lundqvist, jenž znovu dělal, co mohl a zastavil dvaatřicet střel. Čisté konto udržel ale jen ve druhé třetině, kdy se domácím podařilo vyrovnat. V polovině druhé části nejprve Lundqvist vyrazil střelu Martina a pak sledoval, jak se jeho spoluhráči stěhují na druhý konec ledu. Marián Gáborík přijal dlouhou přihrávku od Ryana McDonagha a našel rychlého Carla Hagelina. Mladý Švéd doslova procedil puk mezi Fleuryho betony.

Při Parkerově brance se Tučňáci dostali do komfortního přečíslení tři na jednoho. Marc Staal se zapomněl hluboko v pásmu hostí. Obránce Rangers zachyboval i při prvním gólu Jevgenije Malkina. Puk Staalovi projel u mantinelu, čehož ruský hráč dokázal využít a bekhendem překonal Lundqvista. Malkin se pak ještě prosadil do prázdné branky a posunul se do čela kanadského bodování soutěže.

Dnes v poledne východoamerického času mají Rangers naplánovaný trénink, po kterém se přesunou do Bostonu. Bude to jejich první zápas s držitelem Stanley Cupu v této sezoně. „V této sezoně zatím reagujeme velmi dobře na prohry a to samé musíme udělat i proti Bostonu,“ burcuje Ryan Callahan. Fanoušci mohou očekávat pohyby v sestavě, protože Tortorella potřebuje nastartovat útok v čele s Bradem Richardsem.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 08:25:33