Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Výjezd na druhý břeh řeky Hudson se povedl. Rangers tam ukradli dva body

Výjezd na druhý břeh řeky Hudson se povedl. Rangers tam ukradli dva body

Jen Henrik Lundqvist zasloužil pochvalu za první polovinu zápasu, ve kterém se newyorští Rangers utkali s Devils na jejich ledě. Švédský gólman inkasoval v 16. minutě, ale pak už ho domácí hráči nedokázali překonat. K Lundqvistovi, který pak v kabině po zásluze na svou hlavu nasadil Broadway hat, se po 30. minutě přidali i ostatní z týmu a po závěrečné siréně z toho nakonec byl triumf Jezdců. Obránce Stu Bickel při svém debutu v NHL strávil na ledě bezmála dvanáct minut.
Zápasové statistiky
„Tohle bude pro nás opravdu velký týden,“ řekl v úterý novinářům Henrik Lundqvist o období před Vánoci, kdy na Rangers čekaly tři těžké a důležité duely. První už mají za sebou a právě Lundqvist se v něm měrou vrchovatou podílel na zisku dvou bodů. Už od začátku bylo jasné, že nemá před sebou jednoduchou práci. Ďáblové v první třetině přestříleli Blueshirts poměrem 12:4, ale dokázali z toho vytěžit jen jeden gól. Po zmatku před Lundqvistem po jednom z vhazování využil situaci Travis Zajac. Brankář Rangers se sice natáhl přes celou brankovou čáru, ale Zajac se i přes dvě překážející hokejky od Newyorčanů prosadil.

Také začátek druhé periody mohl leckoho usvědčit v tom, že svěřenci Johna Tortorelly zapomněli hrát hokej. Zlom nastal až ve 38. minutě, kdy se trefil ruský sniper Artěm Anisimov. Najížděl před branku, když dostal přihrávku od Dereka Stepana, která byla ještě zpomalená jedním z domácíh beků. Anisimov okamžitě poslal puk za Brodeurova záda. „Velké úsilí celého týmu. Hráli jsme dobře v defenzivě. Hankie navíc dělal neskutečné zákroky,“ řekl Anisimov po utkání. Pochvalu směroval správně. Do konce druhé třetiny už nechyběla ani minuta, když Lundqvist vychytal nebezpečný pokus Ryana Cartera.

Na začátku třetí třetiny vyzkoušel Anisimov střelu bekhendem z ostrého úhlu. Neposedný puk jako kdyby prolétl skrz Brodeura a dostal se ke druhé tyčce a zároveň před odkrytou branku. Po několika máchnutích hokejkou dostal kotouč do sítě Marián Gáborík. Bylo dokonale zaděláno na ukončení čtyřzápasové vítězné série Ďáblů, kteří se museli obejít bez Patrika Eliáše. „Brodeur nečekal tu střelu, myslel, že pojedu za branku. Ta střela ho překvapila,“ okomentoval situaci Anisimov.

V čase 54:42 už to bylo o dva góly. Hagelin se dostal v početní nevýhodě svého týmu ve středním pásmu k puku a upaloval s ním k Brodeurovi. Najíždějící Boyle ostrouhal. Hagelin vzal všechno na sebe a dobře udělal – 3:1. U této trefy asistoval Stu Bickel. Premiéra v nejslavnější hokejové lize světa se mu povedla. „Je krásné získat první bod, ale nejdůležitější je vítězství. Všechno ostatní je tak nějak v pozadí. Snažil jsem se, abych na ledě nebyl ze všeho vyplašený. Nemůžete se tam jen tak podívat na to, co se děje kolem vás. Musíte hrát svou hru a já věřím, že dnes jsem tohle dělal,“ řekl po utkání šťastný Bickel.

Pár vteřin před koncem utkání se ještě do prázdné klece trefil Marián Gáborík. Byl to jeho druhý zásah večera a 302. v kariéře. „Bylo to pro nás velké vítězství. Dali jsme jim sice několik šancí, ale Hank se o to postaral,“ vyjádřil se Gáborík. Jeho tým znovu dokázal pokořit velkého rivala. Martin Brodeur potvrdil, že v této sezoně není vůbec ve své kůži. To Lundqvist byl znovu základním stavebním kamenem v cestě za triumfem.

Klíčové momenty:
++++ Razantní zlepšení hry ve druhé polovině zápasu
+++ Tradičně skvělý Lundqvist (zákroky 30/31)
++ Gáborík 2+1
+ Výborná souhra celé řady Gáborík - Stepan (0+3) - Anisimov (1+1)
- Jediná (a mizerně sehraná) přesilovka v celém zápase
-- Velmi slabý výkon v prvních 30 minutách

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 10:35:38