Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dva body z Phoenixu zařídil Richards desetinu sekundy před koncem!

Dva body z Phoenixu zařídil Richards desetinu sekundy před koncem!

Až rozhodčí u videa musel potvrdit gól, kterým Brad Richards rozhodl o vítězství Rangers ve Phoenixu v čase 59:59,9! I díky předchozím dvěma zásahům Mariána Gáboríka, který dnes zaznamenal 300. branku ve své kariéře v NHL, Jezdci porazili Kojoty 3:2 a zakončili špatně se vyvíjející týden mimořádně šťastným ziskem dvou bodů.
Zápasové statistiky
Ani absence nemocného Artěma Anisimova, o které rozhodli trenéři až při předzápasovém rozbruslení, nezajistila Seanu Averymu vytoužený návrat do sestavy. Po bezmála dvouměsíční absenci se totiž vrátil Mike Rupp. Trenér John Tortorella chtěl zásadně změnit mizernou hru svého týmu z posledních dvou utkání, v nichž Blueshirts dohromady dali jediný gól. V brance se po pouhých šesti dnech znovu objevil Martin Biron a došlo i k přesunům v jednotlivých řadách, které byly částečně vynuceny už zmíněnou nepřítomností Anisimova. Ruský útočník chyběl poprvé od začátku základní části 2009/2010, čímž skončila jeho série 193 odehraných zápasů v řadě.

V první třetině se zdálo, že hráči budou Tortorellův plán schopni naplnit. Měli jasnou převahu a prakticky nepouštěli Kojoty k ohrožení Bironovy svatyně. V 9. minutě našel Del Zotto při přesilovce perfektním pasem přes střední pásmo najetého Gáboríka, který se dostal za záda obránců a zkušeně proměnil - 0:1.

Mimo tento jediný světlý moment však Rangers v početních výhodách převáděli zoufalý výkon a sami si v nich pokazili dobře rozjetý zápas. Po vysoké holi Michala Rozsívala hráli 39 sekund v pěti proti třem, aniž by vystřelili na branku. Devět sekund před první sirénou pak při další přesilovce dokonce inkasovali, když připustili vhazování ve vlastním obranném pásmu, po němž se puk dostal ke Korpikoskimu a jeho pohotová střela zapadla za Bironova záda - 1:1.

Po změně stran Rangers pokračovali v kvalitní defenzivní práci a Phoenix Birona příliš nezaměstnával. V útoku se Jezdci snažili tlačit před branku a vytvořili si několik slibných pozic, ale střelecké prokletí z tohoto týdne prolomit nedokázali. Ruslan Fedotěnko dostal tvrdý zásah hokejkou do obličeje, z šatny se však po nutném ošetření brzy vrátil.

Hůře na tom ovšem byl obránce Steve Eminger, který musel pro zranění ramene odstoupit. To se přece jen projevilo a Coyotes ke konci druhé dvacetiminutovky začali před Bironem vytvářet nebezpečné skrumáže. Při jedné z nich zachraňoval vyrovnané skóre zákrokem na brankové čáře Del Zotto. Blueshirts šli poprvé do oslabení až ve 38. minutě. O chvíli později se početní nevýhoda zdvojnásobila, domácí nakonec dokázali vytvořit drtivý tlak na branku a Shane Doan zblízka snadno zasunul puk do prázdné - 2:1. Protesty Martina Birona, že měl už před Doanovým gólem kotouč skrytý pod lapačkou, vyšly naprázdno.

O šokující úvod do třetí části se postaral domácí obránce Keith Yandle. Při snaze rozehrát zpoza brány mu nevídaným způsobem utekl puk kolem tyče do brankoviště, kde ho sebral nikým neatakovaný Gáborík a nadvakrát překonal Smithe - 2:2. Svůj jubilejní 300. gól v NHL dostal slovenský snajpr od amerického beka doslova darem.

V dalším průběhu měla obě mužstva několik příležitostí rozhodnout. V samotném závěru dostali Rangers možnost přesilovky, která - jako první v zápase - vypadala opticky dobře, proměnit ji však nedokázali. Ve chvíli, kdy už komentátoři oznamovali, že utkání míří do prodloužení, však v krkolomné pozici plácl do puku Brad Richards a kotouč prošel pod Smithovou lapačkou za brankovou čáru. Zpomalený záběr prokázal, že se tak stalo jedinou desetinu sekundy před vypršením normální hrací doby!

Rangers v arizonské poušti bojovali, soupeře přestříleli poměrem 30:23, ale k prolomení šňůry dvou porážek jim pomohla až nebývale šťastná souhra okolností ve třetí třetině. Za pozornost stojí skutečnost, že ačkoliv Steve Eminger odstoupil ze zápasu ve 25. minutě, Jeff Woywitka si celkem připsal jen šest minut na ledě. Více než polovinu zápasu tedy Jezdci prakticky odehráli na čtyři obránce.

Ve vánočním týdnu čekají na Rangers tři zápasy proti divizním rivalům ve čtyřech dnech: v úterý na ledě rozjetých Devils, ve čtvrtek proti Islanders a v pátek proti zraněními sužovaným Flyers. Příjemnou zprávou je, že přímé přenosy ze všech tří utkání budou vysílat televizní stanice dostupné českým a slovenským fanouškům (dvakrát Nova Sport a jednou ESPN America).

Klíčové momenty:
+++ Velké štěstí ve třetí třetině
++ Marián Gáborík 2+0
+ Kvalitní hra v obraně i přes zranění Emingera
- Neschopnost proměnit převahu v první polovině zápasu
-- Vhazování 19:40 (Richards 3:13)
--- Špatná hra v přesilovkách


Po dlouhé absenci se vrátil Mike Rupp a hlavně v první třetině byl na ledě vidět


Michal Rozsíval nastoupil proti Rangers poprvé od své výměny ze začátku letošního roku. Na snímku bojuje o puk s Carlem Hagelinem


Skóre zápasu otevřel Marián Gáborík v přesilovce


Gól Cala O\'Reillyho ze závěru druhé třetiny naštěstí nebyl rozhodující


Nešťastník Yandle (číslo 3) daroval Gáboríkovi vyrovnávací gól na 2:2


Reakce Rangers po uznání vítězného gólu Brada Richardse v čase 59:59,9

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 08:30:15