Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dominic Moore "odsoudil" Rangers k jednomu bodu

Dominic Moore "odsoudil" Rangers k jednomu bodu

Tampa Bay Lightning, s tímto týmem se hokejisté Rangers utkali ve své Madison Square Garden v noci na dnešek. Celek z Floridy přicestoval s nepříjemnou bilancí pěti porážek v řadě. Podle papírových předpokladů by jen málokdo řekl, že v New York City tuto sérii ukončí, jenže… stalo se. Lightning zvítězili po samostatných nájezdech, ve kterých rozhodl bývalý Ranger Dominic Moore. Ten se stal černou můrou Newyorčanů, protože necelé dvě minuty před třetí sirénou vyrovnal na 2:2. Zápas poznamenala také pořádná mela, která se strhla po brance Artěma Anisimova ve druhé periodě.
Zápasové statistiky
Nejen pro hráče Blueshirts se stal Dominic Moore silně nepopulárním. Hořkost bude na jazyku při vyslovení jeho jména ještě hodně dlouho cítit kanonýr Tampy Martin St. Louis. Moore ho při ranním rozbruslení trefil pukem do obličeje a St. Louis utrpěl zlomeninu nosu. Lightning narychlo přivolali z farmy v Norfolku Blaira Jonese a ten vytvořil další zajímavý příběh dne. Záložní celek norfolských Admirálů byl právě v Binghamtonu, kde ho čekal další zápas. Jones do Big Apple přicestoval taxíkem, protože s lety to prý bylo nějaké složité. Za jízdu prý zaplatil pět set dolarů. Ale vyplatilo se.

Dát gól v přesilovce je pro Rangers v této sezoně poměrně tvrdý oříšek. Že to jde, dokázal v 8. minutě utkání Ryan Callahan. Zaprvé: trefa v přesilovce byla potřeba. Zadruhé: celkem brzké vedení nad týmem, který zprvu nevypadal nijak nebezpečně. Dobrý začátek. První třetina už se dohrála za tohoto stavu, přičemž Rangers měli k dispozici ještě další dvě početní výhody. Právě tyto herní situace jsou snad pro družinu Johna Tortorelly ještě horší než oslabení. I tak by ale i po první třetině stále více lidí sázelo díky hernímu projevu na výhru Rangers.

Ve druhé třetině začali hosté daleko více kousat. Třeba v její polovině musel vytáhnout ze své sbírky nádherný zákrok Henrik Lundqvist proti Ryanu Shannonovi. Za chvíli ho však překonal Ryan Malone a vyrovnal. Lundqvist předvedl za celé utkání devětadvacet úspěšných zásahů a po utkání byl zvolen jeho druhou hvězdou. „Měli jsme opravdu dobrou první třetinu, ale oni byli zase lepší v té druhé. Myslím ale, že jsme byli celkově lepším týmem,“ řekl Lundqvist po utkání. Jen dvě minuty po vyrovnávací brance Maloneho mohl sledovat nejzáživnější část utkání.

Trojka Dubinsky, Del Zotto a Anisimov předvedla ve druhé polovině prostřední třetiny ve vlastním oslabení nádhernou akci, jejímž výsledkem byl gól z hokejky Anisimova. Jeho následný styl oslavy rozpoutal na ledě peklo. Anisimov popojel dál od branky Mathieua Garona, chytil svou hokejku jako pušku a jakoby vystřelil právě po Garonovi. To na hráče Lightning zafungovalo jako rozbuška. K vidění bylo několik bitek. Anisimov při jedné přišel i o přilbu po zásahu Stevea Downieho, který na něj skočil ze střídačky. Trestné lavice se zaplnily. Anisimov tak vytvořil nejdiskutovanější moment večera.

Po utkání nebyl Anisimov k dispozici novinářům. Prý se v kabině omluvil spoluhráčům za provokování. Trenér John Tortorella se ho snažil chránit před médii. „Myslím, že si zaslouží být chráněný. Nedivím se Tampě za jejich reakci. Ale chci Artieho chránit. Je to dobrý chlap, který udělal chybu,“ řekl Tortorella. Někteří novináři se pak začali znovu do Anisimova navážet za jeho špatnou angličtinu. Třiadvacetiletý útočník však opravdu vypadal, že absolutně nechápe, proč se protihráči tak zlobí. V ten moment si neuvědomil, že by udělal něco špatného. I spoluhráči se Anisimova zastali. K dispozici bude hráč novinářům po dnešním tréninku.

Když už se utkání chýlilo ke konci a dva body byly téměř doma, bekhendovou ránou vyrovnal na 2:2 Dominic Moore. Po bezbrankovém prodloužení dostaly slovo nájezdy. Jako první jel domácí John Mitchell. Bekhendový blafák se mu nepovedlo dotáhnout do úspěšného konce. Na druhou stranu se vydal Ryan Malone, střelec branky na 1:1. Na Lundqvistův beton nevyzrál. Slovo dostal Brad Richards. Před Garonem zamíchal s pukem na čepeli, ale gólman se nechal zmást a lapačkou vyrazil. Za Tampu jel ve druhé sérii zmiňovaný Moore. Obloukem se přiblížil k Lundqvistovi a pak prostě vypálil. Gólman neměl šanci. Marián Gáborík pak Garona nepřelstil a o vítězi bylo jasno. Po utkání hráči Rangers velmi litovali promarněných přesilovek.


Takhle Anisimov \"vystřelil\" na Garona a byla z toho mela.


foto: Getty Images

Platnost uložené stránky vyprší: 16. 4. 2024 19:28:56