Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vítězná série končí. Rozjeté Jezdce rázně zastavili Canadiens

Vítězná série končí. Rozjeté Jezdce rázně zastavili Canadiens

Rangers potvrdili, že se jim v montrealské aréně Bell Centre nedaří. Tentokrát podlehli tamějším Canadiens 0:4 a přetrhli šňůru sedmi výher v řadě. Soupeř je prakticky nepustil do hry. Povolil jim pouze 17 střel. Střelci Blueshirts podruhé v sezoně vyšli naprázdno.
Zápasové statistiky
V brance Jezdců se tentokrát neobjevil Henrik Lundqvist, ale jeho náhradník Martin Biron. Ten inkasoval již ve čtvrté minutě při přesilové hře domácích. Na trestné lavici v tu chvíli seděl Ryan McDonagh, který je jinak při hře ve čtyřech velmi platný. I proto měl Eric Cole dostatek místa k přesné střele zápěstím.

Rangers prahli po vyrovnání a při rovném počtu hráčů na ledě hráli aktivní bojovný hokej. Jakmile ale rozhodčí vylučovali, měli navrch Canadiens. Ti vlastní oslabení bez problémů zvládli a při výhodě jednoho muže pálili jednu střelu za druhou. Přesto svůj náskok do konce první třetiny nenavýšili.

To zvládli až zhruba v polovině druhého dějství. Skóroval Brian Gointa. Kapitán domácích načal svou akci podél mantinelu. Ve chvíli, kdy se zdálo, že přejede ideální střeleckou pozici, vystřelil. To nečekal Biron, který ránu z téměř nulového uhlu propustil do brány.

Jezdci byli bezzubí. Když už jim svitla naděje na dvojnásobnou přesilovku, byl Michael Del Zotto vyloučen společně s podrážejícím Frédéricem St-Denisem za simulování. Svěřenci trenéra Johna Tortorelly tak šli do závěrečné třetiny s pouhými deseti střeleckými pokusy.

Montréalští naopak pálili často a přesně. Ukázku příkladné střelby předvedl ve 48. minutě Tomáš Plekanec. Český útočník se při početní výhodě svého mužstva napřáhl na modré čáře a propálil vše, co mu stálo v cestě. Z toho si vzal příklad Gointa, který ostrou ranou o necelých sedm minut později zvýšil na 4:0. Nahrával mu Scott Gomez.

Rangers už nedokázali se čtyřgólovou ztrátou nic udělat. Postarali se o to především hráči Canadiens, kteří ani v závěrečných minutách nezvolnili tempo. Gólman Carey Price tak mohl oslavit druhé čisté konto v právě probíhajícím ročníku.


Jezdci před bránou soupeře. V utkání velmi ojedinělý obrázek. | foto: Richard Wolowicz/Getty Images


Brian Gointa tečuje před Martinem Bironem. | foto: Richard Wolowicz/Getty Images


Tomáš Plekanec bojuje o puk s Michaelem Del Zottem. | foto: Richard Wolowicz/Getty Images


Eric Cole oslavuje trefu, kterou otevřel skóre. | foto: Richard Wolowicz/Getty Images

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 10:35:55