Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sedm! Vítěznou sérii Jezdců nezastavili ani Ostrované

Sedm! Vítěznou sérii Jezdců nezastavili ani Ostrované

Rangers slaví sedmé vítězství v řadě. Tentokrát přehráli konkurenční Islanders na jejich půdě 4:2. Vrátili jim tak porážku ve stejném poměru z 15. října. Utkání bylo velmi vyrovnané. Rozhodující branku na 3:2 vstřelil Brad Richards až necelých pět minut před koncem. Předtím dokázali Ostrované dvakrát vyrovnat.
Zápasové statistiky
První pětiminutovka patřila úvodním pozdravům. Brian Rolston prověřil Henrika Lundqvista nebezpečnou střelou z mezikruží a brzkou aktivitou připomněl, že hraje svůj 1200. zápas v NHL. Mezi aktivními hráči jich mají více jen Nicklas Lidström, Roman Hamrlík, Jaromír Jágr a Teemu Selänne. To Ryan Callahan zvolil jiný způsob pozdravu. Čistě srazil Matta Moulsona tak, že útočníkovi Ostrovanů vypadl chránič zubů.

Další průběh hry byl zcela vyrovnaný. Oba týmy jezdily po ledě ve slušném tempu a především si vytvářely šance. Některé z nich dokonce zaváněly gólem. Střídačce Jezdců zatrnulo hlavně při situaci, kdy Lundqvist vyjel z brány, aby rozehrál puk před dojíždějícím soupeřem. Ačkoliv nebyl úspěšný, Islanders jeho drobné zaváhání nepotrestali.

V 15. minutě otevřel skóre utkání Sean Avery, který nadvakrát překonal Jevgenije Nabokova. Kanadský bouřlivák tak navázal na svůj gólový úspěch z předešlého zápasu s Carolinou. Na střídačce mu ale úsměv ztvrdl. Postaral se o to Frans Nielsen, jenž krátce po Averyho brance vyrovnal. Uspěl se střelou zápěstím nad lapačku Krále Henrika.

V závěru úvodního dějství byli za nesportovní chování vyloučeni Mike Mottau a hrdina předešlých okamžiků Avery. Jakmile jim v počátku druhé dvacetiminutovky trest vypršel, shodili rukavice a odstartovali rvačku. Ta měla velmi vlažný začátek, ale s postupujícími údery se rozjela. Vítězem byl těsně Mottau.

O několik okamžiků později viděla stařičká hala Nassau Veterans Memorial Coliseum další pěstní souboj. Brandon Prust se v něm úspěšně pustil do Matta Martina, který nevybíravě narazil na mantinel Stevea Emingera. Ten však ještě předtím oplácel a trest ho neminul.

Rangers ale oslabení zvládli a zhruba minutu po jeho skončení udeřili. Trefil se právě Eminger. Tomu naservíroval lahůdkovou nahrávku Callahan. Kapitán manhattanského mužstva zabojoval u mantinelu a našel kanadského beka osamoceného před Nabokovem.

V dalším průběhu hry si Islanders i díky dvěma přesilovým hrám vytvořili obrovský tlak. Rangers nevěděli, kam dřív skočit, a za pokračující vedení mohli děkovat Lundqvistovi. Švédský brankář akrobatickými zákroky místy připomínal Dominika Haška v nejlepších letech.

V závěru druhého dějství mohli Jezdci odskočit soupeři na dva góly. To by ale museli využít minutu a půl trvající dvojnásobnou početní výhodu. Nepomohlo ani to, že při ní kombinovalo hned pět útočníků newyorského celku. Vrcholem všech snažení byla tyč Richardse.

John Tavares, nejžárnější hvězda domácích, nastřílel Rangers v prvním vzájemném duelu sezony tři góly a na další nahrál. Tentokrát bodoval jednou, když v přesilovce Ostrovanů našel před bránou Moulsona. Tomu k vyrovnávacímu gólu stačilo pouze správně nastavit svou hůl.

Poslední slovo ale měli přeci jen hosté. Richards všem ukázal, že v jednoduchosti je krása. Když bruslil kolem levého kruhu a dostal se k němu puk, na nic nečekal a tvrdě vypálil golfovým úderem. Největší letní posila Newyorčanů vstřelila svůj druhý vítězný gól v ročníku, neboť Islanders už potřetí vyrovnat nedokázali. Callahan naopak pojistil výhru trefou do prázdné branky.


Ryan Callahan sráží na led Matta Moulsona. | foto: Christopher Pasatieri/Getty Images


Michael Sauer zavaluje Jevgenije Nabokova. Ruský brankář se po této kolizi těžce zvedal z ledu. | foto: Christopher Pasatieri/Getty Images


Otřesený Nabokov. | foto: Christopher Pasatieri/Getty Images


Jezdci oslavují úvodní branku zápasu. | foto: Christopher Pasatieri/Getty Images


Ryan Callahan cloní Nabokovovi. | foto: Christopher Pasatieri/Getty Images


Henrik Lundqvist vyhlíží možné nebezpečí. V utkání bystrý Švéd pochytal 31 střel. | foto: Christopher Pasatieri/Getty Images

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 12:26:01