Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jezdci porazili Ďábly. Nyní budou fandit Stamkosovi a spol.

Jezdci porazili Ďábly. Nyní budou fandit Stamkosovi a spol.

Jestli Rangers chtěli po nepříjemné porážce od Atlanty ještě pomýšlet na vyřazovací boje, museli v Madison Square Garden v odpoledních hodinách bezpodmínečně zdolat New Jersey. To se jim nakonec povedlo, když zvítězili přesvědčivě 5:2. Ke kýženému vítězství přispěl nečekaný návrat kapitána Chrise Druryho, jenž vstřelil první branku svého týmu. Po krátké zastávce v nižší AHL se v sestavě Blueshirts objevil rovněž Mats Zuccarello.

V utkání s Atlantou Jezdci nevlili svým fanouškům do žil příliš mnoho optimismu. Jinak tomu nebylo ani v první třetině duelu s Devils. Ačkoliv se prosadil Chris Drury, který si svým prvním gólem v ročníku osladil nečekaný návrat do sestavy Rangers, do šaten odcházeli spokojenější hokejisté New Jersey. Ti totiž zásluhou Iljy Kovalčuka vedli 2:1. Ruský kanonýr první branku připravil pro Nicka Palmieriho, druhou pak vstřelil sám.

Zápasové statistiky
V následujících čtyřiceti minutách ale již kralovali domácí. Na začátku druhé třetiny nejprve vyrovnal přesnou střelou k tyči Wojtek Wolski, načež poslal Jezdce poprvé v utkání do vedení Ryan McDonagh. Pro amerického nováčka to byla vůbec první branka v sezoně. 21letý obránce tak zakončil základní část s bilancí devíti bodů (1+8) ve 40 duelech.

Devils bez známky výraznější motivace poté už utkání pouze dohrávali. Své ofenzivní snahy nedokázali doplnit pozorným bráněním a dvakrát inkasovali z protiútoku. Nejdříve se prosadil dorážející Brandon Prust, kterého následně doplnil Václav Prospal. Český útočník úspěšně dopravil do brány brilantní nahrávku Anisimova a poslal New Jersey rozlučkový gól se stávající sezonou.

O tom, zda Rangers doplní Devils v nepostupových vodách, nebo nikoliv, se rozhodně v noci ze soboty na neděli, kdy hrají svůj závěrečný zápas základní části Hurricanes, kteří budou na domácím kluzišti vzdorovat Lightning. Zatímco Carolina si bude chtít vydobýt postup do play-off, Tampa bude hrát s vědomím, že páté místo ve Východní konferenci jí už nikdo nevezme.

A jak pro Jezdce vypadá postupový vzorec? Jakákoliv výhra Blesků (v normální hrací době/v prodloužení/na nájezdy) je posune do vyřazovacích bojů. Naopak jakékoliv vítězství Hurikánů pro ně znamená konec sezony. Pokud by se zrealizoval scénář číslo dvě, obsadili by Rangers deváté místo podruhé za sebou. V opačném případě by svěřenci Johna Tortorelly vyzvali v prvním kole play-off první mužstvo Východní konference, Washington Capitals.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 16:11:11