Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zakrvácený Callahan rozhodl o další výhře Jezdců

Zakrvácený Callahan rozhodl o další výhře Jezdců

Vítězná šňůra Rangers pokračuje. Nepřetrhl ji ani Pittsburgh, který rivalům z New Yorku podlehl 2:5. Odpolední utkání v Consol Energy Center ale nebylo jednostrannou záležitostí. Naopak. Penguins byli dlouho lepším týmem a ještě ve třetí třetině mohli směle pomýšlet na výhru. Tyto myšlenky jim však rázně utnula vlastní nedisciplinovanost a famózní závěr Jezdců. Hrdinou duelu se stal Ryan Callahan, který dokázal rozhodnout, přestože utrpěl bolestivé krvavé zranění.

V první dvacetiminutovce neměl navrch žádný z týmů, což se odrazilo na vyrovnaném skóre. Na branku Artěma Anisimova, jehož připravenou hůl našel skrz klubko hráčů Callahan, odpověděl Jordan Staal brilantně zakončeným samostatným únikem. Kanadský útočník tentokrát nepotkal na ledě svého bratra Marca, kterého z důvodu zranění nahradil v sestavě Rangers Matt Giltoy.

Zápasové statistiky
Prostřední třetina nenabídla žádný gól, o což se přičinil především Henrik Lundqvist, jenž dohromady zastavil 19 puků. Švédský gólman měl velký vliv na utkání nejen ve druhém dějství. Celkem totiž v zápase čelil 40 střelám, ze kterých inkasoval jen dvakrát. Vytíženější byl v právě probíhající sezoně jen ve dvou případech.

Třetí dvacetiminutovka byla z pohledu diváka rozhodně tou nejzajímavější. Postarali se o to hokejisté Pittsburghu, kteří předvedli několik zákroků daleko za hranicí pravidel. Nejdříve se provinil Matt Cooke, jenž ostře zasáhl do hlavy Ryana McDonagha a zápas pro něj skončil, načež nedával pozor Matt Niskanen, který svou holí udeřil Ryana Callahana přímo do nosu, což se neobešlo bez krve.

V první, pětiminutové přesilovce však Jezdci zpočátku nic nevymysleli – ba naopak – dokonce inkasovali, když se blýskl učebnicovou střelou do levého horního rohu Lundqvistovy svatyně Chris Kunitz. Poté, co Niskanen obdržel dvojnásobný trest za hru vysokou holí s krvavým zraněním, se ale Rangers naskytla velká příležitost v podobě dvojnásobné přesilové hry. Tu na jejím konci využil Marián Gáborík, který stál ve správný čas na správném místě.

Tučňáci se ještě nestačili vzpamatovat z vyrovnání a Marc-Andre Fleury lovil kotouč ze své sítě znovu. Jedenáct sekund po Gáboríkově úspěchu se o to postaral ostrou ranou z úhlu Ryan Callahan, jenž se vrátil na led po nezbytném ošetření rozseknutého nosu.

Callahanova trefa na 3:2 se nakonec ukázala jako vítězná. Rangers včele s Lundqvistem totiž pečlivě bránili a udeřili ještě dvakrát. Nejdříve se z brejku prosadil dorážející Derek Stepan, načež podtrhl výhru hostů Brandon Dubinsky, jehož Callahan vyzval ke střele do prázdné brány.

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 4. 2024 00:57:10