Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Další ofenzivní řádění Rangers odnesl Montréal

Další ofenzivní řádění Rangers odnesl Montréal

Rangers slaví třetí výhru za sebou. Po úspěchu v San José a proti rivalům z Long Islandu tentokrát v Madison Square Garden čelili Montréalu, jemuž ve třech předchozích zápasech této sezony podlehli. Tentokrát ale Jezdci další ztrátu nepřipustili a za vydatné podpory fanoušků smetli kanadský tým 6:3. O výsledku rozhodla už první třetina, kterou domácí tým ovládl 5:1.

Zápas dostal náboj velmi rychle. Už po úvodním vhazování totiž shodil rukavice Brandon Prust a Travis Moen. Newyorský rváč nakonec vyšel z dlouhého souboje jako vítěz, což pochopitelně rozvášnilo fanoušky v hledišti. Ti si přišli na své i o šest minut později, kdy nejlepší hráč zápasu Artěm Anisimov proměnil za pomoci bekhendového blafáku samostatný únik.

„Bylo to úžasné. Celá budova byla díky našim příznivcům naprosto zelektrizovaná,“ pěl chválu na atmosféru v Madison Square Garden bek Michael Sauer. „Bylo to vzrušující. Věděli jsme, že za námi někdo stojí a žene nás kupředu. To nám dávalo síu.“

Zápasové statistiky
Od této chvíle Canadiens pouze dotahovali. A každý jejich úspěch měl podobný scénář. Střelu z dálky buďto přes clonící hráče neviděl Lundqvist, nebo ji někdo tečoval před bránou. Henrik Lundqvist tak nakonec inkasoval tři góly z 25 montréalských pokusů, avšak předvedl i několik brilantních zásahů.

V čase 17:09 byla k vidění velmi kuriózní trefa. Dubinsky se skvělým průnikem od mantinelu ve stylu Jaromíra Jágra dostal až před bránu Canadiens, ale jeho střelu Carey Price pokryl. Kanadský gólman už však nestačil na Callahanovu dorážku, která díky teči jednoho z hokejistů Montréalu doplachtila do sítě netypicky vysokým obloukem.

To už Jezdci vedli 3:1 a do konce první dvacetiminutovky skórovali ještě dvakrát. Utkání bylo téměř rozhodnuté. „Byl to důležitý gól, který nám dal dvoubrankové vedení. Neměli jsme tušení, že hned potom se trefíme ještě dvakrát.“ zdůraznil John Tortorella. „Od Dubinského to byl výtečný průnik. Ukázal svou sílu.“

Poslední hřebík do rakve Canadiens zatloukl v 58. minutě Václav Prospal, který v přesilové hře tečoval ránu Daniela Girardiho. Zdá se, že dlouhá absence se na umu českého hokejisty nikterak neprojevila, neboť Prospal má z 19 zápasů, do kterých od února zasáhl, 16 bodů (5+11).

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 02:13:19