Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website I přes rozrostlou marodku Rangers dokázali vyhrát na nájezdy

I přes rozrostlou marodku Rangers dokázali vyhrát na nájezdy

Během třízápasového tripu po venkovních kluzištích se Jezdci utkali s Atlantou Thrashers, která na New Yorkský tým ztrácela tři body v tabulce Východní konference. Do druhého vzájemného zápasu měl možnost nastoupit Brodie Dupont, 3. kolo draftu z roku 2008, který tak odehrál svůj první zápas v nejvyšší lize. Nějak se nepředvedl a ani nic nezkazil, což mu možná přineslo účast v dalších zápasech. Trenér Tortorella může být se hrou spokojený, protože hosté netvořili tolik chyb v obraně jako v minulém zápase proti Carolině a i přes rozsáhlou marodku mohl slavit úspěch, když si rozhodující nájezd opět připsal Mats Zuccarello-Aasen.
Zápasové statistiky

První třetina nezačala vůbec dobře pro Rangers. I přes nadvládu během prvních minut, nechali Atlantu, aby určovala tempo zápasu. Celou třetinu nezdobil kvalitní hokej. Šancí sice bylo dost, ale o průběhu rozhodla jejich úspěšnost. Nešlo ani tak o brankářský souboj mezi Pavelcem nebo Lundqvistem, ale o přesnost střel na tyto opory týmů. Bravurně si vedl hlavně kladenský rodák Pavelec, protože většinu střel vychytal. Zatímco Lundqvistovi velmi pomáhaly obě tyče a jeden gól přeci jen inkasoval. Antropov tečoval nahozený puk od modré. Pro Jezdce se třetina nevyvíjela ideálně, úplným vrcholem bylo, když Prusta nastřelil pukem Byfuglien. S bolestivou grimasou se snažil rozhýbat nastřelenou nohu a snažil se dál hrát. Bylo na něm vidět, že mu noha, nebrání v tvoření šancí pro Boyla. Přesto ani on, ani Drury nebo Wolski nevsítil puk.

Již ve třetí minutě další periody dokázal Wojtek Wolski odpovědět, když šikovnou střelou vyrovnal stav na 1:1. Střelou zápěstí zakončil po asistenci Stepana nad Pavelcovo lapačku. Byl to již jeho třetí gól během sedmi zápasů v dresu Blueshirts. Bylo vidět jak se hra ve druhé třetině mnohem vyhrotila. Hráči hráli více na tělo, o čem svědčí i rvačka nebitkaře Girardiho. Ten bránil svého kolegu z obrany, Staala, který byl nemilosrdně faulovaný a díky jasně pětiminutovému trestu, pro který se rozhodčí nerozhodli, vzal celou záležitost do svých rukou. Souboj skončil hůře pro něj, protože utrpěl šrám na obličeji, což ho vyřadilo na další zbytek zápasu. Stejně jako Girardi, tak i Prust se později neobjevili ve třetí třetině. Kanaďan Prust se snažil s jeho zraněnou nohou bojovat, ale nakonec do zápasu už nějak nezasáhl.

Jako kdyby měla Atlanta skutečně vyhrát. Dvě minuty před koncem prostřední části plány na vítěství zkomplikoval Anthony Stewart, když střelou přesně mezi Lundqvistovo betony usměrnil kotouč.

Do třetí třetiny hráči vkročili opět aktivně, ale ne tak jako do druhé části. Jezdci byli zdaleka lepší, ale do brány se moc hráčů nehrnulo. Oba týmy se zaměřily na obranu, o čemž svědčí počet střel (7:3 pro hosty). Jezdcům byla poskytnuta přesilovka 5:3, ale ani to nevedlo k vyrovnání. Vše vyřešil samostatným únikem Boyle, který tak pět minut před koncem regulérní hrací doby vyrovnal na 2:2. Všechna přání fanoušků hostí byla vyslyšena. I přes jasné šance Atlanty, která nevyužila odkryté brány ani zaváhání obrany Blueshirts.

Muselo se tedy odehrát prodloužení, v kterém jasně dominovali Thrashers. Po většinu času drželi Jezdce v obraném pásmu. Přesto nedovedli dát vítězný gól.

Během nájezdů se nemuselo jet větší množství sérií než tři. Do středového pole se nejdříve postavil Little, kterého stejně jako Antropova zastavil Král Henrik. Za hráče v bílých dresech první nájezd nedal Wolski, ale Zuccarello proměnil již svůj třetí nájezd ze tří pokusů. Díky své bojovnosti a také díky tomu, že rozhodl dlouhé utkání ve Philips Areně se stal první hvězdou utkání.

Dalším utkáním budou Jezdci pokračovat ve Washingtonu.


Staal při střeleckém pokusu


Avery slaví s Lundqvistem úspěch nad Atlantou

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 4. 2024 04:14:04