Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mats Zuccarello vystřelil Jezdcům dva body

Mats Zuccarello vystřelil Jezdcům dva body

Rangers se po dvou porážkách na Floridě nenechali zdeptat a doma v New Yorku dokázali udolat Carolinu, ačkoliv se jim střelecky příliš nedařilo. Brankáři obou týmů, Henrik Lundqvist a Cam Ward, dohromady propustili za svá záda pouze tři puky. O něco úspěšnější byl gólman Jezdců, který inkasoval jen jednou a výrazně se podílel na výhře svého mužstva 2:1 po prodloužení. Hrdinou utkání byl ale někdo jiný – norský útočník Mats Zuccarello, jenž si připsal dva body (1+1).
Zápasové statistiky

Čtyřiačtyřicet. Přesně tolik puků zastavili oba brankáři v prvních 40 minutách zápasu. Dvě bezgólové třetiny tak divákům okořenil alespoň Brandon Prust, který se pustil do souboje s Troyem Bodiem. Oba rváči předvedli ve vzájemné potyčce nebývalou výdrž. Když už se zdálo, že Brodie svalí svého protivníka na led, Prust se zvedl a boxoval dál. Nejčastější bitkař Rangers si nakonec ze souboje proti vyššímu soupeři odnesl remízu.

Prvním úspěšným střelcem se až ve 49. minutě stal Matt Gilroy, který těžil ze skvělé práce Brandona Dubinského a Matse Zuccarella. Dubinsky vybojoval kotouč v rohu, přihrál za bránu Zuccarellovi a šikovný Nor vykouzlil brilantní nahrávku na hůl najíždějícího Gilroye, jenž se při svém střeleckém pokusu nemýlil. Americký bek tím rozšířil svou statistiku z posledních pěti zápasů na čtyři kanadské body (3+1).

Jezdci se ale z vedení radovali jen pět minut. Poté zaúřadoval Eric Staal. Urostlý Kanaďan vyhrál buly a po střele Corva byl první, kdo se dostal k odraženému puku. Ačkoliv po dorážce posunul branku domácích, o platnosti gólu nemohlo být pochyb. Při inkasované brance si svou slabší chvilku vybral Brian Boyle, jenž Staalovi nevěnoval potřebnou pozornost.

A protože žádný gól v základní hrací době nepadl, přišlo na řadu prodloužení. V něm rozhodla potleskuhodná akce dua Dubinsky – Zuccarello. Prvně jmenovaný zavezl kotouč z vlastní třetiny až za bránu hostů, kde se puku ujal Zuccarello, který si najel do lepšího střeleckého úhlu a přesně vypálil. Na norského útočníka, jenž vstřelil svůj první gól v NHL, se poté nahrnuli všichni spoluhráči.

„To, že jsem dokázal rozhodnout zápas, je zkrátka neuvěřitelný pocit,“ radoval se před novináři 23letý Zuccarello. „V hlavním týmu Rangers jsem zatím nepobyl dlouho, takže si to užívám.“

Talentovaného Nora chválil také hlavní kouč Jezdců, John Tortorella: „Dobře pro něj. Je to sympatický kluk a měl by se cítit vážně skvěle, protože vsítil velký gól a získal pro tým dva body. Jsem si jistý, že je nadšený.“


Marc Staal svému bratrovi v utkáni nic nedaroval.


Brandon Prust shazuje rukavice nejčastěji ze všech hráčů Rangers.


Se Zuccarellem nejednali hráči Hurikánů zrovna v rukavičkách.


Rangers zdraví diváky po vítězném zápasu.


Mats Zuccarello si užíval svou chvilku slávy.

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 4. 2024 03:59:55