Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers vstoupili do nového roku porážkou v Tampě

Rangers vstoupili do nového roku porážkou v Tampě

Ani třetí pokus nestačil Rangers na to, aby poprvé v právě probíhající sezoně porazili Blesky z Tampy. Tentokrát Lightning zvítězili na vlastním ledě 2:1 po prodloužení. Utkání nejvíce ovlivnili brankáři obou klubů, hvězdný Henrik Lundqvist na straně hostů a poměrně nezkušený Cedrick Desjardins v barvách domácích. Z výhry se nakonec radoval právě Desjardins, který sledoval, jak jeho spoluhráč Nate Thompson bleskurychle ukončuje prodloužení.
Zápasové statistiky
Již před začátkem zápasu Jezdců v Tampě bylo jasné, že do něj nezasáhne útočník newyorského celku Erik Christensen, který během utkání v New Jersey utrpěl podvrtnutí pravého kolena. Christensena tak v sestavě manhattanského klubu musel nahradit Dale Weise, jenž byl povolán z farmy a vytvořil útok s Chrisem Drurym a Seanem Averym. „Myslím, že se navzájem skvěle doplníme,“ věřil před duelem Weise.

Do branky hostů se jako obvykle postavil zkušený Henrik Lundqvist, jeho protějškem ve svatyni domácích byl Cedrick Desjardins. Pokud jste ještě o tomto 25letém kanadském gólmanovi neslyšeli, nemusíte se stydět. Desjardins nikdy nebyl draftován a v NHL odchytal před utkáním s Rangers pouhých 60 minut.

Přesto to byli právě oba brankáři, kteří zápasu dominovali. Desjardins v úvodních dvaceti minutách předvedl, že si mezi tyčemi floridského celku rozhodně nehodlá počínat jako nervózní zelenáč. Výborný byl také o něco vytíženější Lundqvist. Švédský brankář ale na rozdíl od svého kolegy ve 14. minutě inkasoval. Překonal ho nováček Dana Tyrell, jenž řešil přečíslení Blesků dva na jednoho vlastním zakončením. Ačkoliv se Tyrellovi zamýšlený blafák nepovedl, kotouč za brankovou čárou skončil.

I ve druhém dějství se v brankovišti musel více ohánět Lundqvist. Příčinou zvýšené aktivity hbitého Švéda byly především přesilové hry domácích, které Lightning na rozdíl od Rangers sehráli opravdu nebezpečně. Lundqvist nicméně floridským nájezdníkům a sniperům odolal a stejně na tom byl i Desjardins, jenž mnohdy doháněl střelce Jezdců doslova k šílenství.

Zmar útočných snažení Rangers dlouho končil na výstroji a výzbroji gólmana Blesků i ve třetím dějství, ale 46 sekund před závěrečnou sirénou se na Jezdce konečně usmálo štěstí, když se prosadil osamocený Marián Gáborík. Hosté tím zužitkovali hru bez brankáře.

Pokud ale někdo čekal pokračování dramatické koncovky, byl na omylu, neboť už po 19 vteřinách prodloužení rozhodl zápas útočník Blesků Nate Thompson, jenž využil přesnou Tyrellovu nahrávku. Rangers tak ani potřetí v sezoně nedokázali na Tampu vyzrát.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 14:31:07