Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tampa nadělila pod stromeček porážku po nájezdech

Tampa nadělila pod stromeček porážku po nájezdech

Po čtyřech dnech volna přivítali Rangers v Madison Square Garden rivaly z Východní konference - Tampu Bay. Týmy se setkaly se již podruhé v sezoně a po prvním vzájemném zápase, který skončil jednoznačně 5:3 pro Blesky, mohli Jezdci vrátit úder. Za znovu zraněného Gáboríka do zápasu nastoupil mladíček Mats Zuccarello-Aasen, který si hned ve svém prvním zápase nejvyšší ligy vyzkoušel, jaké to je odehrát nájezdy. V zápase v noci ze čtvrtka na pátek perlili i ostatní hráči Rangers, ale právě Mats odehrál velmi povedený zápas. Předvánoční velmi vyrovnané utkání nakonec Jezdi prohráli 3:4 až po nájezdech, ale kdyby nebylo zbytečných chyb obrany, mohlo být všechno jinak.
Zápasové statistiky

První minuty zápasu byly jistě zajímavé pro hosty, kterým se povedlo skórovat hned ve druhé minutě. St. Louis zachytil vyhozený Rozsívalův puk ve středním pásmu a pak rychlostí blesku překvapil Emingera, který ho již nestihl bránit. Díky tomuto rychlému gólu se dostali Lightnings na koně a měli minimálně do půlky první hrací části navrch. Vše se však změnilo po dvou slepených trefách newyorského týmu. Jezdcům se povedlo obrátit skóre během 12 sekund. Avšak král mužstva z Tampy Stamkos znovu dokázal, že je nejproduktivnějším hráčem floridského týmu. Díky nesmyslné chybě obránců dokázal napálit puk až za Lundqvistova záda a povedlo se mu tedy skórovat již po 27. v sezoně; týmy šly tedy do šaten za nerozhodného stavu.

Hráči v modrém si vytvořili dost šancí - svědčí o tom i pár nastřelených tyček nebo prostě skvělých zákroků Dana Ellise proti střelám z hokejek Jezdců.

Ve druhém dějství se akce přelévaly ze strany na stranu, ale přesto se zdálo, že Blesky mají více energie. Vyrovnání z první třetiny a následné zvýšení, které zařídil Lecavalier v 35. minutě, velmi pomohlo hráčům Tampy k tomu, aby i ve třetím dějství hráli, co potřebovali.

Do třetí třetiny vkročili s jasnou nadvládou, která ale postupně opadala. Jezdci se již stačili dostávat do silných tlaků, které většinou vyústily v povedenou střelu, kterou zachytil brankář Ellis.

To, co dostalo hosty do kolen, byla skvělá akce mladíčka Stepana, který zavezl puk až záda brankáře, který prozatím způsoboval jenom trápení Rangers. Derek Stepan, tak zvýšil šňůru v počtu zápasů, v nichž skóroval, na tři. Nyní to byli právě Blueshirts, kdo měl navrch a kdo měl větší tlak. Ovládli útočnou část ledu a dařilo se jim držet puk na svých holích, avšak střelba nebyla natolik častá, aby vedla k jasnému vítězství. Proto se prodlužovalo.

Bylo vidět, že jak je hráčů na ledě méně, nevzniká takový chaos a hráči méně ztrácejí puk. Oba celky si vybudovaly plno šancí a v útočení se pravidelně střídaly. Ani prodloužení nestačilo na změnu stavu, a tak nastaly velmi dlouhé nájezdy. Prostřídali se hráči od Christensena, Stepana, Anisimova a Dubinského až po Zuccarello-Aasena. Muselo se jet jedenáct sérií, než konečně Ryan Malone rozhodl dlouhé utkání. Blesky si tak vezou z New Yorku dárek k Vánocům.

New York Rangers se v příštím kole utkají již po čtvté v sezoně s městskými rivaly Islanders.




Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 14:48:27