Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Michael Sauer rozhodl svým premiérovým gólem za Jezdce vyrovnané utkání v Ottawě

Michael Sauer rozhodl svým premiérovým gólem za Jezdce vyrovnané utkání v Ottawě

Podruhé v pěti dnech změřili své síly newyorští Rangers a ottawští Senators, tentokrát však v hlavním městě Kanady. Utkání bylo otevřenější než to předešlé a padlo v něm celkem osm branek. K radosti fanoušků Jezdců vstřelili hned pět branek Blueshirts, kteří tak vyhráli 5:3. Zvláštní večer prožil Michael Sauer, který nejdřív trestuhodně chyboval, aby v závěru zápas rozhodl.

Kouč John Tortorella před duelem zamíchal s útoky a provedl i další změny v sestavě. V elitním útoku tak byl vedle Gáboríka a Christensena vidět Ruslan Fedotěnko. Změny v obranných řadách se nejvíce dotkly Michaela Del Zotta, jenž se poprvé ve své kariéře stal zdravým náhradníkem. K tomuto kroku vedla Tortorellu nízká produktivita mladého ofenzivního obránce.

Zápasové statistiky

Nástup do zápasu opět lépe zvládli hráči Ottawy, tentokrát vstřelili úvodní branku už ve třetí minutě. Stalo se tak při přesilovce Senators, kterou ale úspěšně rozehrál hráč hostů, Michael Sauer. Po smolném momentu pro defenzivního zadáka Jezdců však zaúřadoval Derek Stepan, jenž se svým sedmým gólem v sezoně zasadil o to, aby se šlo do šaten za nerozhodného stavu 1:1.

Toto skóre už ale netrvalo po druhé přestávce. V prostřední dvacetiminutovce totiž stříleli góly spíše domácí. Na trefy Spezzy a Fishera reagoval pouze Fedotěnko. Zajímavostí je, že pokud Ruslan Fedotěnko vstřelí gól, Rangers vždy vyhrají.

O tomto faktu hráči Blueshirts před třetím dějstvím nejspíš nevěděli, přesto se jim vydařilo náramně. Hned na jeho začátku totiž vyrovnal Erik Christensen, který se řídil heslem: „Když nevíš, co s pukem, napal ho na bránu.“

Po několika výtečných zákrocích Henrika Lundqvista přišel slavný moment pro Sauera. Americký bek nejenže odčinil svou chybu z úvodu zápasu, ale zároveň vyrovnané utkání rozhodl. Jeho premiérová branka v dresu Rangers tak rozhodně stála za to. Sauer golfovým úderem zužitkoval jinak nepříliš povedenou přesilovku svého mužstva.

Výsledek minutu před koncem už pouze doladil Brandon Dubinsky, kterému soupeř namazal samostatný únik na svou opuštěnou bránu.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 01:54:05