Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bláznivou přestřelku s Islanders režíroval Gáborík

Bláznivou přestřelku s Islanders režíroval Gáborík

Po nepovedeném zápase s Tučňáky čekal Jezdce dvojzápas proti městským rivalům z Long Islandu začínající na hřišti soupeřů. Zatímco Rangers se pohybují v první polovině tabulky Východní konference, Ostrované stále přebývají v samém suterénu NHL. Když sečteme dlouhatánskou sérii bez výhry, kterou přerušili až v minulém zápase s Devils, a rozsáhlou marodku, vše dávalo tušit, že se nebude jednat o jednoduchý zápas, protože právě proti oslabeným soupeřům se Jezdcům dlouhodobě nedaří. V prvním letošním vzájemném zápase vyhráli Islanders v přestřelce na svém hřišti 6:4. Jezdci jsou letos na hřištích soupeřů druzí nejlepší (9-4), Islanders jako domácí druzí nejhorší.

Kouč před zápasem opět protočil útočné formace, takže se po boku Mariána Gáboríka v první lajně objevil Sean Avery s Erikem Christensenem a Stepan se posunul na centra druhé formace mezil Dubinského s Callahanem. Frolov (bez bodu již 5 utkání) se tak propadl až do čtvrté lajny. V brance se tentokrát od začátku objevil Martin Biron.

Zápasové statistiky
První velkou šanci v první třetině měl Avery, který po ideální přihrávce Gáboríka mezi kruhy trefil pouze DiPietra. V první pětiminutovce se poté ještě stačili poprat Gillies a Boogaard, jenž svému soupeři uštědřil několik tvrdých úderů a i přesto, že skončil jako první stažený k zemi, vysloužil si pochvalu od spoluhráčů. Díky několika vydařeným střídáním si Jezdci v průběhu první části vytvořili souvislý tlak, ze kterého padl první gól. Po přihrávce zpoza branky se dostal ke střele Christensen, který propálil z velkého úhlu brankáře Ostrovanů. Rangers ovládali hru, byli rychlí a silní na puku.

Birona soupeř poprvé vážně ohrozili až v 16. minutě. Zanedlouho byl však rozdíl ve skóre již o dvě branky. Po vhazování vybojoval na chybujícím Radku Martínkovi u levého mantinelu kotouč Stepan, k puku se po faulovaném nováčkovi Rangers dostal Dubinsky a ten namazal před bránu osamocenému Callahanovi, který zblízka prostřelil brankáře. Skóre se ale měnilo do konce třetiny ještě jednou. Vyražený puk před brankou NYR se po dorážce bitkaře Zenona Konopky došoural pod výstrojí Birona až do sítě.

Po několika vteřinách druhé třetiny nabídl soupeř Jezdcům přesilovku, která ovšem nevybočila z šedého průměru a Rangers v ní prakticky neohrozili bránu soupeře. Poté se v zápase zvedl soupeř a vytvořil několik nepříjemných závarů před brankou Birona. Jezdce v této fázi zápasu výrazně přestřílel a zanedlouho bylo srovnáno. Díky nepozornosti v obraně se k pohledné souhře dostal Tavares s Moulsonem, druhý jmenovaný dostal puk před bránu a blafákem překonal Birona. Atmosféra se začala vyostřovat. Do souboje bez rukavic se dostal Sauer a Martin. Rangers byli konsternovaní, vše, co zdobilo jejich hru v první třetině, se vytratilo.

Sedm minut před koncem třetiny toho využil Schremp, když prostřelil Birona od modré. Kouč Tortorella se snažil mužstvo nakopnout, a tak sáhl k výměně brankáře. A změna pomohla. Po minutě s velkou dávkou štěstí a pomocí několika tečí dopravil nastřelený puk do sítě Prust. A tak přestřelka pokračovala. V přesilovce Rangers si pak prudkou přihrávku Gáboríka napříč brankovištěm srazil do sítě Konopka a do kabin šli Rangers s jednobrankovým náskokem i podruhé.

Třetí dějství začali Rangers přečíslením 3 proti 2, Gáborík ale místo střely hledal přihrávkou spoluhráče. Ve 44. minutě si však spravil chuť. Dnes s vervou hrající Avery odvedl skvělou práci u mantinelu, doslova vyfoukl puk dvěma obráncům a naservíroval jej Gáboríkovi přímo před branku, s čímž si slovenský snajpr s přehledem poradil a ještě zhoršil statistiky brankáře DiPietra – 5:3! Necelých 8 minut před koncem se opět měnilo skóre. Rangers se stáhli do vlastního pásma a byli po zásluze potrestáni za pasivitu. Střelu od modré tečoval před Lundqvistem Grabner. Schylovalo se k dramatu. Vyrovnávací branka padla zanedlouho odrazem od brusle Emingera. Bláznivý zápas ale stále nebyl u konce. Vedení na stranu Rangers po pětadvaceti vteřinách urval Marián Gáborík a zkompletoval tak hattrick (připsal si tak 13. bod v 10 posledních zápasech). Během dvou minut a šesti vteřin tak padly tři branky.

Závěr zápasu již další změnu skóre nepřinesl. Rangers si již vcelku s přehledem uhájili v tomto divokém zápase vedení a do tabulky si připsali dva body. Odveta je neplánována za necelých 24 hodin v MSG.


Prust drtí soupeře u mantinelu


Anisimov v souboji


Radost Boyla s Prustem ze vstřelené branky


Blízké setkání v New Yorku

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 13:29:07