Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Gáborík je zpět! Proti Edmontonu vstřelil hattrick a vedl Jezdce k drtivé výhře

Gáborík je zpět! Proti Edmontonu vstřelil hattrick a vedl Jezdce k drtivé výhře

Tom Renney, bývalý kouč Blueshirts, nebude na svůj návrat do Madison Square Garden vzpomínat s úsměvem na tváři. Rangers totiž jeho Olejáře rozprášili drtivým poměrem 8:2. Největší podíl na tomto debaklu měl Marián Gáborík (3+1), Alexandr Frolov (2+2) a Erik Christensen (0+3). Devět z deseti gólů, které diváci během zápasu viděli, padlo v posledních dvou třetinách.

Současný trenér Jezdců, John Tortorella, se před utkáním rozhodl pro jedinou změnu v sestavě. Veterána Todda Whitea nahradil zlý muž Jezdců, Derek Boogaard. Tortorella by jistě rád k zápasu nominoval také Henrika Lundqvista, avšak brankářská jednička mužstva se stále necítí stoprocentně fit. Proto podruhé za sebou odstartoval v brance manhattanského klubu náhradník Martin Biron.

Zápasové statistiky

Ve vlažné první třetině měli diváci v Madison Square Garden příležitost k vyskočení z pohodlných sedadel jen dvakrát. V prvním případě se o to postaral Marián Gáborík, který již po 95 sekundách hry poprvé v sezoně rozsvítil červené světlo signalizující vstřelený gól. Podařilo se mu to po krásné individuální akci. Slovenská hvězda si při průjezdu útočným pásmem pohrála se dvěma soupeři a prověřila Chabibulinovu pozornost. V tomto případě ještě ruský gólman zareagoval úspěšně, ale při další Gáboríkově šanci zpoza brány už lovil puk ze své sítě.

Druhý dramatický moment z úvodní dvacetiminutovky nastal až v jejím samém závěru a opět u toho byli domácí hokejisté. Artěm Anisimov po návratu z trestné lavice chytře postrčil puk Ryanu Callahanovi, který se díky své rychlosti prodral až k samostatnému nájezdu. Svůj pokus o forhendovou kličku ale americký útočník namířil do boční konstrukce edmontonské brány.

Pokud se fanoušci v průběhu prvního dějství nudili, plně si to vynahradili v následujících dvaceti minutách. Show obstarávali především domácí hokejisté, kteří ale ještě před přepnutím na vyšší tempo museli dostat studenou sprchu. Tu jim hned na začátku druhé třetiny obstarala během 28 sekund dvojice Ryan Jones – Shawn Horcoff, která zvrátila vývoj utkání na 2:1 pro Olejáře.

Rangers se po ztrátě vedení okamžitě probudili a jedna jejich šance střídala druhou. Vyrovnání na sebe nakonec vzal Marián Gáborík, který v samostatném úniku ukličkoval Nikolaje Chabibulina. Další branky na sebe nenechaly dlouho čekat. Hned 25 vteřin po trefě slovenského kanonýra poslal hráče v modrých dresech do vedení Brian Boyle, který z levého kruhu využil přesný pas od Ruslana Fedotěnka.

A když v polovině duelu selhal Andrew Cogliano tváří v tvář Martinu Bironovi, radovali se znovu Jezdci. Tentokrát se prosadil Artěm Anisimov, jenž dostal výstavní nahrávku od Dereka Stepana. Branku urostlého Rusa ještě kontroloval videorozhodčí, ale na příslušných záběrech bylo jasně vidět, že Anisimov při dopravě kotouče do banky nepoužil svou pravou brusli úmyslně.

Ani to ale nebylo od domácích vše. Pět sekund před koncem druhého dějství upravil skóre na 5:2 Alexandr Frolov. Na této trefě byla krásně vidět usilovná práce Jezdců v prostřední třetině. Domácí nevypustili jediný souboj a žádný kotouč pro ně nebyl ztracený. Právě díky tomuto úsilí se puk v obranném pásmu Oilers dostal až k osamocenému Frolovovi.

Poslední dvacetiminutovku Olejáři absolutně nezvládli. Nedokázali udržet nervy na uzdě a dělali školácké chyby. Výsledkem byly další tři branky v jejich síti. Tou nejpodstatnější byla ta poslední. Po dalším samostatném úniku ji vstřelil Marián Gáborík, jenž tak zkompletoval hattrick a dal divákům v aréně příležitost k házení čepic na led. Zároveň uzavřel gólový účet zápasu, který Jezdcům přinesl nejdrtivější výhru v sezoně: 8:2.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
O hromadné bitce, která se odehrála v polovině třetí třetiny, podrobně informujeme v článku:
Averyho chování v zápase s Oilers vyvolalo hromadnou bitku
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Staal dostává tvrdý bodyček.


Martin Biron brání svatyni Rangers před dotírajícím Horcoffem.


Sean Avery znovu řádil.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 13:33:31