Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers přivítali potácející se Ďábly

Rangers přivítali potácející se Ďábly

Bez jediného dnu volna New York Rangers přivítali v Madison Square Garden silné rivaly z New Jersey a po dvou vyhraných zápasech chtěli Jezdci natáhnout vítěznou sérii. Hráči, o kterých se spekulovalo, že nenastoupí, nakonec svou přítomností pomohli svým týmům. Zahrál si Kovalčuk, ale i Prust, který musel odejít do šaten po včerejším utkání s Bostonem; Michaela Saurea nahradil Jeremy Williams, který je momentálně nejlepším střelcem farmářského Hartfordu. Diváci na Manhattnu si mohli vychutnat atraktivní hokej, který obsahoval velmi povedené akce, obranné zákroky i pěkné góly.
Zápasové statistiky

První třetina byla plná šancí. Nedá se říct, že by se hráči obou celků nesnažili o vsítění branky, ale ani jednomu se nepovedlo šanci zakončit ideálně. Pokusy většinou neprošly přes obránce, kteří velmi dobře blokovali střely. Největší příležitost Jezdců měl zřejmě Callahan, který byl samotinký před Brodeurovou svatyní. Velmi dlouho váhal, a když se už konečně rozhodl zakončit, zakročila kanadská legenda betonem.

Těmi, kdo do druhé třetiny nastoupili aktivněji, byli hráči z Manhattanu. Bylo to, jako kdyby na hrací ploše byl snad úplně jiný tým. Hráči byli úspěšnější, a to i v koncovce. Povedlo se jim dvakrát skórovat a ještě mohli určitě párkrát zvýšit náskok. Nejdříve Michal Rozsíval započal snažení přesnou střelou a připsal si již druhý gól v sedmém zápase, což ho zařadilo se šesti body na páté místo mezi obránci v lize. I Ryan Callahan se přeci jenom dočkal. Při přesilové hře chytře a pohotově tečoval Dubinského střelu až za brankovou čáru a zvýšil tak náskok.

Úkol do poslední dvacetiminutovky zněl jasně. Udržet stav a nebo přidat na tempu a ještě skórovat. To se Blueshirts povedlo jenom zčásti. New Jersey Devils se povedlo snížit na rozdíl jednoho gólu. V době, kdy zbývalo zhruba pět minut do konce, uzdravená posila Kovalčuk vstřelil kotouč za Lundqvistova záda. "Kovy" se tak postaral o ještě větší napětí, protože Devils měli ke konci navrch. Ďáblové hráli opravdu ďábelsky. Měli mnoho možností, kterých však nevyužili. Naštěstí pro Jezdce Martin Brodeur opustil svatyni výměnou za útočníka, a tak Rangers využili odkryté brány. Brandon Dubinsky poslal puk přes celé hřiště a sekundu před koncem tak zajistil výhru o dva góly. Rangers zvítězili 3:1 a vyhrát se jim podařilo již potřetí za sebou.

Další zápas Jezdci sehrají ve středu opět doma. Do Madison Square Garden přijedou hráči Atlanty Thrashers.

KLÍČOVÉ MOMENTY ZÁPASU

+ zákroky Henrika Lundqvista

+ obrana

+ hra v oslabení





První hvězda zápasu

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 19:27:28