Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jezdci deklasovali oslabený Detroit, Tortorellu čekají těžká rozhodnutí

Jezdci deklasovali oslabený Detroit, Tortorellu čekají těžká rozhodnutí

Ne nadarmo před utkáním Ruslan Fedotěnko prohlásil, že letošní kemp Rangers je nejnáročnější ze všech. Skutečně, na takovou konkurenci v týmu nebýváme zvyklí. Podle předchozích vyjádření Johna Tortorelly měli někteří hráči proti Detroitu poslední příležitost ukázat, že si zaslouží být v sestavě více než jiní. Týkalo se to například nově složeného útoku Avery-Stepan-Fedotěnko; zatímco první jmenovaný se snaží v letošním kempu dokázat, že po nevydařené loňské sezóně může stále být platným hráčem jedné z prvních třech formací, Stepan s Fedotěnkem bojovali o holé udržení v týmu. A podobně jako oni na tom byli i další hráči, zejména White, Kennedy, Valentěnko a Sauer.
Zápasové statistiky
Jezdcům se podařil vstup do utkání, k čemuž jim napomohli i Red Wings brzkým vyloučením. Následný přesilovka netrvala dlouho, Rozsíval u modré čáry přihrál Gáboríkovi, ten si sjel o kus blíže k bráně a dokázal, že má jednu z nejlepších střel v lize. V jeho podání zkrátka střílení gólů vypadá neuvěřitelně lehce. Slovenský ostrostřelec se v přípravě prosadil už potřetí, přičemž není bez zajímavosti, že všechny zásahy zaznamenal při početní výhodě.

Už v páté minutě to bylo dokonce 2:0. Stepanova formace zabojovala v útočném pásmu a Sean Avery z nepříliš výhodné střelecké pozice zaskočil nepřipraveného Howarda v brance Detroitu. Hráčům Blueshirts díky podařenému začátku vzrostlo sebevědomí a tak v následujících minutách Avery se Stepanem předvedli divákům i pár odvážných technických kousků. Detroitu citelně chybělo několik odpočívajících klíčových hráčů a Rangers měli i díky tomu v utkání navrch. Úspěšnou první třetinu završili Jezdci třetím gólem, o který se po přihrávce Christensena postaral při hře 4 na 4 Sauer. Velký podíl na celé akci měl Gáborík, který v obranném pásmu vybojoval puk a poté jej vyvezl přes celé hřiště.

Red Wings po přestávce přidali na tempu a Henrik Lundqvist se najednou musel ohánět. Po prvním utkání přípravy, které se Lundqvistovi nijak extra nevyvedlo, byl tentokrát švédský gólman ve své obvyklé formě a ujistil tak všechny fanoušky, že je plně připraven na start sezóny. Jenže i byl bez šance, když v polovině zápasu těsně předním přizvedl Rozsíval nešťastně Rafalského střelu od modré čáry.

Ve 42. minutě se vrátili Jezdci do tříbrankového vedení, když Fedotěnko šikovně přikopl před brankou puk Stepanovi a ten chladnokrevně zakončil. Ještě o hezčí gól se o šest minut později postarali Frolov a Del Zotto, kteří rychlou přímočarou akcí rozebrali hostující obranu a Del Zotto zvýšil na 5:1. Po pár minutách mohl náskok navýšit Gáborík, ale svůj únik gólem zakončit nedokázal. Jezdci dohrávali uvolněně, naopak jejich soupeř v závěru působil odevzdaným dojmem a tak se do dvou velkých šancí dostal dokonce i Boogaard, který ale ani jednou nedokázal úspěšně zakončit.

Zápas tak skončil jasným výsledkem 5:1. Rangers oslabený Detroit přehráli ve dvou třetinách a poměr střel 36:26 pro Detroit je v případě tohoto utkání hodně matoucí. Všichni hráči Blueshirts bez výjimky tentokrát předvedli dobrý výkon a zaslouží pochvalu, přičemž v dobrém světle se ukázali především hráči, kteří byli v ohrožení další vlnou škrtů; Fedotěnko byl vyhlášen hvězdou zápasu, druhým nejlepším hráčem utkání byl zvolen Stepan a špatně si v obraně nevedli ani Sauer a Valentěnko, kteří ale navzdory dobrému výkonu zůstávají hlavními kandidáty na opuštění prvního týmu. Mezi útočníky je situace mnohem vyrovnanější, v ohrožení jsou především White, Kennedy, Stepan, Fedotěnko a Boyle. Minimálně dva budou muset tým opustit, přičemž všichni v kempu dokázali, že mají na to NHL hrát.


Oslava jednoho z gólů.


Derek Boogaard v souboji u mantinelu.


Sean Avery byl bolestivě zasažen holí do obličeje.


Artěm Anisimov neustál souboj s Brendonem Smithem.


Michaelu Del Zottovi při této akci chyběly ke gólu centimetry.


Alexandr Frolov při práci před bránou.


Tim Kennedy byl natlačen do soupeřova brankáře.


Henrik Lundqvist byl plně koncentrovaný v každé situaci.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 13:30:59