Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers boj o play-off nevzdávají. V New Jersey vyválčili ve strhující koncovce dva body

Rangers boj o play-off nevzdávají. V New Jersey vyválčili ve strhující koncovce dva body

Startuje na Manhattanu stíhací jízda do play-off? Po hladkém vítězství nad Ostrovany z Long Islandu se Jezdci tentokrát představili na pekelné půdě Ďáblů z New Jersey a i tentokrát získali dva body. Ty se sice nerodily snadno, ale strhující finiš Rangers rozhodl o výhře hostů 4:3 po samostatných nájezdech. Hrdinou čtvrtečního večera se stal Chris Drury, jenž připomněl svou pověst hráče, který hraje nejlépe, když jde do tuhého. Dalšími střelci na straně Jezdců se stali Brandon Dubinsky a Artěm Anisimov. Jediným úspěšným exekutorem v nájezdech pak byl Erik Christensen. Svěřenci Johna Tortorelly nyní ztrácejí na poslední postupové místo do vyřazovacích bojů tři body.

Poprvé se skóre měnilo v čase 5:21, když ukázal svoji dravost Ilja Kovalčuk. Zdá se, že posila Devils si v novém působišti zvyká a po čtyřbodovém představení proti Columbusu uspěla i proti Henriku Lundqvistovi. Nutno dodat, že ruskému bohatýrovi při trefě zdatně sekundoval Wade Redden, jenž svým uvolněným přístupem dovolil Kovalčukovi dorážet.

Zápasové statistiky

I zbytek třetiny patřil domácím, kteří se snažili být aktivní. Pokaždé však nechali vyniknout brankáře Rangers. Mimo to mohli diváci ještě shlédnout pěstní souboj mezi Jodym Shelleym a Andrewem Petersem. Ač útočník New Jersey dokázal povalit svého soka na led, po většinu bitky měl jednoznačně navrch zlý muž v bílém dresu, Shelley.

Ve druhém dějství Jezdci přidali a odměnou jim byl přesilovkový gól Brandona Dubinského. Americký centr si vyměnil kotouč s Michaelem Del Zottem a po vzoru Jaromíra Jágra si od mantinelu najel mezi kruhy a střelou zápěstím vyrovnal. Od akcí nejproduktivnějšího Evropana v NHL ho lišila jen strana, místo vyjetí od pravého mantinelu zvolil levý.

V čase 28:06 se proti pravidlům prohřešil Zach Parise, jenže do obrovské šance se paradoxně dostal potrestaný tým. Patrik Eliáš sám ujížděl na Lundqvista, zkusil blafák do forhendu, jenže Král Henrik byl připravený. „Hank byl dnes důvodem, proč jsme zvítězili,“ pěl slova chvály na svého gólmana Erik Christensen. „Dnes večer byl úžasný.“

Druhá dvacetiminutovka také znamenala stopku v utkání pro Ryana Callahana. Americký útočník si v nedělním zápase proti Bostonu poranil levou nohu, ale i přesto nastoupil. Zranění mu však nedovolilo odehrát celý duel.

Jako na horské dráze. Reklama na hokej. Bitva hodná finále Stanley Cupu. Tak by se dala s klidným vědomím popsat třetí třetina utkání dvou rivalů.

Hned po necelých čtyřech minutách hry vrátil vedení domácím Patrik Eliáš, který na Lundqvista tentokrát vyzrál ranou z ideální pozice v mezikruží. Za krátkou dobu ale bylo opět srovnáno, když Prust vybojoval puk pro Anisimova, jenž jako ostřílený veterán vykoupal Martina Brodeura a zavěsil kotouč do odkryté branky.

Henrik Lundqvist si poté skvěle poradil s obrovskou šancí Martina Škouly a dalším nájezdem Patrika Eliáše, ale na ostrou ránu Jamieho Langenbrunnera z pravého křídla už nestačil. Rangers se tak zhruba sedm a půl minuty před koncem dostali do vážné situace, když prohrávali 2:3.

Jenže v posledních vteřinách třetiny, při hře hostů bez gólmana, zafungovala spolupráce mezi Erikem Christensenem a Chrisem Drurym. Prvně jmenovaný poslal na kapitána Jezdců perfektní zadovku a Drury zařídil 16,8 sekund před sirénou vyrovnání. Celou akci rozehrál nováček Michael Del Zotto. „Del Zotto to dobře vymyslel,“ chválil svého spoluhráče Drury. „V těchto situacích je klíčové dostat puk za bránu, to se mu podařilo. Potom jsem dostal výborný pas od Erika.“ Střídačka Rangers okamžitě vybouchla radostí, kterou neskrýval ani trenér John Tortorella.

Prodloužení přineslo spoustu nervů fanouškům na obou stranách, neboť byly k vidění dvě obrovské šance v režii Dubinského a Kovalčuka, ale protože ani jedna z opor svých klubů šanci nevyužila, přišly na řadu samostatné nájezdy. V nich rozhodla hned první série a pokus Erika Christensena, jehož střela zazvonila snad o všechny tyčky Brodeurovy brány. Rozhodčí nejprve gól neuznali, ale po přezkoumání celé situace pomocí videa své rozhodnutí změnili.

„Poté, co jsem vystřelil, jsem viděl, jak se kotouč otřel o tyčku a poté zamířil do sítě, ze které zase rychle vypadl. Byl jsem si na 90 procent jistý, že to byla branka,“ popisoval svůj pokus Christensen.

„Dnes jsme měli vynikajícího brankáře a dokázali jsme najít způsob, jak zvítězit,“ shrnul zápas trenér vítězů, John Tortorella. „Nyní si dáme den pauzu a poté nastoupíme v Torontu proti Maple Leafs, kteří hrají rychle a agresivně.“

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 11:51:41