Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Blueshirts v souboji „o čtyři body“ prohráli a vidina play-off se jim vzdaluje

Blueshirts v souboji „o čtyři body“ prohráli a vidina play-off se jim vzdaluje

Základní část pomalu vrcholí, Jezdci (podobně jako minulé sezóny) zatím stále nemají boje v play-off zajištěné, a proto musí (podobně jako minulé sezóny) vše dohánět na poslední chvíli. Někteří fanoušci tvrdí, že tým z Original Six nakonec (podobně jako minulé sezóny) se svým snažením uspěje, další zase tvrdí, že mužstvo kouče Johna Tortorelly (narozdíl od minulých sezón) bude poprvé od výluky bez vyřazovacích bojů. Ať tak či onak, mnoho hokejových odborníků i neodborníků přes Rangers se vcelku jednohlasně shodlo na jednom – nedělní utkání proti Bruins, kteří momentálně drží poslední postupovou příčku, mělo rozhodnout o tom, zda-li celek z Manhattanu bude dál živit své naděje na postup, nebo prohrou uhasí i poslední jiskřičky naděje. Pokud by se tato teorie ukázala být pravdivá, kapitán Chris Drury a jeho družina by si mohli začít pomalu vyklízet svou šatnu – prohráli totiž 1:2 po velmi nevýrazném výkonu.
Zápasové statistiky
Již od prvních sekund zápasu tahali Blueshirts za kratší konec pomyslného lana. Během prvních sto dvaceti sekund musel Král Henrik vytáhnout hned pět zákroků a dva z nich by se daly označit za těžké. Nastolenou situaci se pokusil změnit Brandon Prust. Po s hození rukavic k souboji vyzval Begina a jednoznačně svého soka porazil. O chvíli později ještě Avery vyprovokoval Zdena Cháru a Jezdci měli možnost vyrovnat hru díky přesilové hře. Početní výhoda sice zůstala nevyužita, avšak událo se během ní několik zajímavých momentů (například potyčka po Prospalově hitu na Brada Stuarta) a především pomohla hostům dostat se do tempa. Během třetiny ještě sudí přiřkli oběma celkům po jedné početní výhodě, ovšem ani Lundqvist, ani Tuukka Rask žádný z projektilů za svá záda nepustili, a proto se šlo do šaten za bezbrankového stavu.

Do druhého dějství vlétly oba týmy s ještě větší vervou než do dějství předešlého. Dynamická hra, která se přelévala nahoru-dolů, byla přerušena vyloučením bostonského kapitána Zdena Cháry, který při snaze zastavit Mariána Gáboríka sekl svého krajana holí do obličeje. Následnou čtyřminutovou početní nevýhodu ale domácí Bruins bezchybně ubránili. Newyorští hokejisté, na něž zřejmě dolehla mizérie z nevyužité dlouhotrvající přesilovky, najednou byli u všech puků o chvíli později a z toho také vyplynula šance Pailleho, jehož únik musel Anisimov řešit faulem. S nařízeným trestným střílením si Henrik Lundqvist sice poradil (střelu vyrazil lapačkou), ale o pouhých třiadvacet sekund později již celá TD Garden vybuchla nadšením. Ofenzíva bostonských Medvědů dokonale rozebrala bránící pětici hostů a když slovenský kanonýr Miro Šatan proměnil parádní křižnou přihrávku skrz brankoviště v úvodní branku zápasu, Boston byl rázem ve vedení. Černo-žlutý tým sice poté přestal hrát naplno, ovšem své jednobrankové vedení do konce třetiny již uhájil.

Vysoké tempo z předchozích čtyřiceti minut si hokejisté obou mužstev přenesli i do dvacetiminutovky třetí. Jediným rozdílem bylo zakládání útočné hry ze strany Bruins, kteří se zaměřili především na to neudělat chybu a nedat tak soupeři možnost srovnat z brejkové situace. Diváci a všichni u televizních obrazovek měli možnost vidět hned dvakrát hru ve čtyřech hráčích na obou stranách a bylo patrné, že větší prostor více vyhovuje domácím bruslařům. Medvědi začali v polovině třetiny přebírat iniciativu i ve hře v pěti proti pěti a nebylo proto překvapivé, že se jim podařilo zvýšit na 2:0. Úspěšným střelcem se stal Denis Wideman, který dokonale překvapil skandinávského brankáře ve službách Rangers svou bekhendovou ranou přímo do horního rohu brány. Jeho projektil byl tak rychlý a přesný, že puku v cestě do sítě nezabránila ani Henrikova pověstná bleskurychlá lapačka. Raskovu neprůstřelnost sice rozbil tři a půl minuty před závěrečnou sirénou Michael Del Zotto (byl to pro něj jubilejní třicátý bod v kariéře, což je na nováčka v obraně velice slušné), ale na více se již Jezdci nezmohli ani při hře v šesti. V Bostonu proto prohráli poměrem 1:2. Následující zápas odehrají newyorští Rangers za tři dny. To budou ve svém svatostánku hostit divizního rivala, tým New York Islanders.

KLÍČOVÉ MOMENTY ZÁPASU

+ Henrik Lundqvist (93,55%, vychytané trestné střílení)

- Přesilové hry (0/6)
- Nulová ofenzíva

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 01:33:49