Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jezdci se protrápili k bodu

Jezdci se protrápili k bodu

Pořádná tlačenice. Tak by se dal charakterizovat stav, který panuje okolo posledních postupových příček Východní konference. Mezi jedenáctými Blesky a Flyers na šestém místě je jenom pětibodový rozdíl. Mezi nimi se mačkají Bruins, Thrashers, Canadiens a Jezdci. Naše mužstvo se po včerejší porážce s Capitals mělo utkat s Buffalem na domácím kluzišti, kde má letos strašidelnou úspěšnost 14-15-5 (27. výsledek v lize), navíc ho čekaly pěkně nabroušené Šavle, soupeř s výbornou, málo propustnou obranou, nejlepší hrou v oslabení a zdí v brankovišti, americkým gólmanem Millerem. V brance Rangers se po jednozápasové pauze objevil opět Henrik Lundqvist, otázka visela nad startem Reddena, který poslední třetinu minulého zápasu téměř celou odseděl a odehrál pouze dvě střídání, a také nad Mariánem Gáboríkem, který není stále po zranění v pořádku. O jeho zařazení do sestavy rozhodlo až rozbruslení před zápasem, do kterého nakonec nastoupil ve třetím útoku. Ke stému zápasu kariéry v NHL vyjel Brian Boyle.
Zápasové statistiky
V první třetině se obě mužstva nejprve opatrně oťukávala, poté se začalo přiostřovat před oběma brankáři. První velký závar musela obrana Jezdců řešit na hranici brankoviště v sedmé minutě, v polovině třetiny pak musel vytáhnout výborné zákroky gólman na opačné straně kluziště. Zápas se hrál ve vysokém tempu, Jezdci se postupně stále více tlačili do nebezpečných šancí a vystřelili během první dvacetiminutovky celkem 16x, Miller byl ale stejně jako jeho obrana pozorný.

Druhé dějství probíhalo o poznání vlažněji, naše útočné formace byly bezzubé, atakům na soupeřově třetině chybělo překvapení a přesnost. Čestnou výjimkou byl únik Callahana ve 12. minutě, který vychytal Miller. A hosté na tom nebyli lépe, zanedlouho doslova promrhali v zápase již druhou přesilovku. A tak fanoušky, kteří si začali podpírat padající víčka sirkami, probudila z letargie pouze perfektní Gáboríkova teč střely Gilroye a ještě lepší zákrok hvězdy Sabres.

Po druhé přestávce pokračoval zápas podle stejných notiček, napsaných pro hru obou obran. Poprvé si mohli radostí fanoušci v MSG zakřičet až ve 49. minutě, kdy náš útok vyšermoval puk na hranici pásma a Dubinsky lehce obelstil Millera. Rozhodčí ale regulérní branku neuznali kvůli chybně odpískanému offsidu. Šest minut před koncem udeřilo na druhé straně. Dva hráči soupeře si udělali z obrany Rangers „dobrý den“ a Adam Mair zblízka prostřelil Lundqvista. Situace se zdála být kritická. Hecht ale našemu družstvu věnoval nečekaný dárek. Dvě minuty před sirénou fauloval výborného Callahana, který ujel od levého mantinelu, a přesilovku využil Dubinsky, když kvůli dorážce nepokrytého puku skočil po hlavě do brankoviště. Jezdci prolomili střelecký půst po nelichotivých 149 minutách. Zápas se překulil do prodloužení, které jsme letos vyhráli pouze třikrát z jedenácti pokusů. Hned od prvních vteřin se valily útoky na obě branky, těmi šťastnějšími byli bohužel hosté. V polovině nastavené hrací doby objel branku Kaleta a se štěstím prorval puk do ležícího Krále Henrika. Jezdci tak podruhé tento měsíc brali pouze bod.




Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 16:37:39