Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lundqvist v kanonádě 55 střel zachránil bod

Lundqvist v kanonádě 55 střel zachránil bod

Hokejisté Rangers se po olympijském turnaji ve Vancouveru dostávají do závěrečné fáze v bojích o play-off. Po výhře nad Ottawou se jim sice nepodařilo porazit obhájce Stanley Cupu z Pittsburghu, ale zejména díky Henriku Lundqvistovi získali bod. Švédský mág kryl 50 střel a držel Jezdce ve hře. Ti nakonec podlehli svému divizního soupeři 4:5 po prodloužení. Dva kanadské body si na straně Rangers připsali Olli Jokinen (0+2) a Michal Rozsíval (1+1). Svěřenci kouče Tortorelly nyní drží deváté, první nepostupové, místo ve Východní konferenci. Do utkání opět nenastoupil Marián Gáborík.
Zápasové statistiky

Úvodní gól zápasu v Madison Square Garden měl na svědomí nováček Artěm Anisimov, který za Brenta Johnsona poslal již svou 10. branku v sezóně. Poté se skóre měnilo jako na houpačce. Nejdříve do poloviny prvního dějství Penguins otočili dvěma góly průběžný výsledek na svou stranu, jenže poté opět úřadovali domácí.

Na 2:2 vyrovnával kapitán Chris Drury. Stříbrný medailista z Vancouveru se dobře zorientoval před bránou při přesilové hře svého týmu. Další trefu domácích obstaral Michal Rozsíval, jenž se prezentoval pěknou střelou zápěstím z pravého kruhu. Pro českého zadáka to byl teprve druhý gól v sezóně a první v posledních 38 zápasech.

Také další zásah měli na starosti hráči Rangers, jmenovitě Brandon Dubinsky při přesilové hře, jehož branka znamenala vedení 4:2. Právě Dubinsky se příkladně zachoval v úvodu první třetiny, když vystartoval po Crosbym, který dotíral na Lundqvista. „Henrik je náš nejlepší hráč,“ vysvětloval americký centr. „Musíme se ujistit, že se mu dostává naší ochrany. Je jedno, zda se jedná o ošklivý faul nebo jen nějaké popostrčení. Zkrátka tam musíme být.“

Závěr však patřil hostům z Pittsburghu. Ti dokázali nejprve vyrovnat a v prodloužení vstřelit vítěznou branku. Tu obstaral Jordan Staal, jenž tečoval Malkinovu ránu od modré čáry. Co je však zarážející, ve třetím dějství a následném prodloužení vystřelili Tučňáci na Lundqvista celkem 23 střel, zatímco hráči Blueshirts ohrozili Johnsona jedinkrát!

Švédský gólman ve službách Rangers tak v závěru zápasu držel svůj tým nad vodou prakticky sám a jeden bod do tabulky je hlavně jeho zásluha. Lundqvist byl ovšem po utkání jako vždy skromný: „Cítím se dobře, jen škoda těch pěti gólů. Ale nakonec jsem rád za ten získaný bod.“

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 02:34:10