Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kanonáda ve druhé třetině zajistila dva body

Kanonáda ve druhé třetině zajistila dva body

Šestnáct dní trvala pro tým Rangers olympijská pauza. Jak řekl Michal Rozsíval: byla fajn, ale byla moc dlouhá. Hráči dostali pár dní volna a poté je již čekala tvrdá práce bez zápasového rytmu s asistenty kouče Tortorelly, který pomáhal řídit tým USA na nejsledovanějším hokejovém turnaji za poslední roky. Dnes v noci se tedy opět rozjel kolotoč zápasů i pro Jezdce. Před tímto duelem jim zbývalo ještě odehrát 20 zápasů v 41 dnech. Tím prvním bylo utkání na hřišti Ottawy. Senátoři jsou na tom letos diametrálně odlišně než náš tým. Vedou svoji divizi a při domácích zápasech podlehli soupeři pouze v osmi z 34 utkání, takže získali na svém ledě společně s Washingtonem nejvíce bodů z celé soutěže.
Zápasové statistiky
Do sestavy se vrátili i olympionici. Henrik, slavící v den zápasu 28. narozeniny, přijel do New Yorku o víkendu, oba Američané a Olli Jokinen se přidali k týmu až v Ottawě. Do zápasu se nezapojil Marián Gáborík, který si doléčuje zranění nohy, stejně jako Michael Del Zotto, jemuž teprve v neděli vyndávali 50 stehů z hrudníku. Mimo sestavu zůstal i Aaron Voros, který byl v den zápasu umístěn na waiver listinu. Naopak Enver Lisin se překvapivě v útočných formacích objevil. První zápas si odkroutil v dresu Rangers (byť jen na lavičce) brankář Alex Auld.

První třetina začala rozháraně bez větších šancí. Hned tu první ale proměnili ve čtvrté minutě domácí, kteří využili úniku tří proti dvěma. Puk si vyměnili Alfredsson a Spezza, kteří uvolnili na pravém kruhu Michálka a tomu se podařilo propálit švédského oslavence, čímž se dostal na první místo mezi střelci kanadského týmu. Hráči obou stran se i poté marně pokoušeli dostat do tempa. Nic nepřinesla ani první přesilovka zápasu po vyloučení Kovaleva. O největší rozruch ze strany Rangers se tak postaral Jokinen, který jen několik vteřin před koncem třetiny hledal před brankou dotírajícího Druryho.

Jezdci naskočili do zápasu po přestávce s velkým odhodláním a na srovnání stavu jim stačilo necelých třicet vteřin. Ryan Callahan dostal křižnou přihrávku na levé křidlo, kde nádherně obalamutil obránce a zblízka prostřelil brankáře Elliota. To už v zápase nepokračoval český obránce Filip Kuba, jenž odstoupil z utkání kvůli zranění. Velký tlak si vytvořili Senátoři v 27. minutě. První útočná doslova zamkla sestavu Jezdců v třetině, z několika nebezpečných střel však vyprodukovala naštěstí jen břevno. Rangers vytřískali ve druhé třetině z minima maximum. Tři minuty před koncem dějství udeřil nejprve z levého kruhu Dubinsky, o pár vteřin později dorážel Averyho střelu do odkryté branky Callahan. To ale nebylo vše, destrukci soupeře dokončil třetí brankou během 122 vteřin po skvělé akci Lisina Sean Avery. Elliot se pakoval z branky, leckterému fanouškovi domácích přestal chutnat popcorn.

Domácí měli před sebou ve třetí třetině těžký úkol. S výsledkem se snažili pohnout hned od prvního vhazování, Lundqvist byl ale velmi pozorný. Když nevyužili ani přesilovku za faul Rozsívala, začali do jejich otevřené obrany vystrkovat růžky hostující hráči. Nebezpečný byl zejména únik výborného Callahana. V posledních deseti minutách se již hráči Ottawy na nic nebezpečného nezmohli, Jezdci zápas jen dohrávali. Nejzajímavější tak byla pouze menší potyčka v poslední minutě, do které se zapojil Avery.

Rangers si poradili s velmi těžkým soupeřem, zaznamenali třetí výhru v řadě a opět se zapojili do ostrého boje o příčky zaručující play-off. Výborně hrál především Callahan, hodně vidět byl i na waivery zapsaný Lisin, naopak téměř neviditelný byl dnes Václav Prospal. Za dva dny čeká Jezdce souboj s Tučňáky, vedenými kanadským národním hrdinou Sidneym Crosbym, před domácími fanoušky v MSG.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 07:30:24