Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bez Gáboríka - bez bodů

Bez Gáboríka - bez bodů

V dnešním večerním zápase přivítali Jezdci v Madison Square Garden sedmý tým Západní konference, Nashville Predators. Rangers před třemi dny protrhli sérii proher a čekalo se, že se budou snažit ze všech sil ve třech předolympijských zápasech urvat co nejvíce dalších bodů. Jejich soupeři zrovna neoplývali oslnivou formou a dojeli do New Yorku po dvou prohrách a s rozhašenou obranou, která inkasovala v posledních třech zápasech 11 branek. Sestava domácích doznala od posledního duelu změn poté, co se na tréninku nešťastně zranil nejlepší střelec týmu Marián Gáborík, který si přivodil tržné zranění na noze o Henrikovu brusli. Do první formace tak kouč Tortorella umístnil Chrise Druryho. Do zápasu nominoval netradičně 7 obránců a 11 útočníků, takže se do hry dostal i z farmy povolaný Corey Potter, na lavičce pak trávila zápas dvojka Voros – Brashear.
Zápasové statistiky
První třetina nepřinesla z pohledu našeho mužstva žádný mimořádný výkon. Hned tři domácí hráči putovali na trestnou lavici, ale soupeř nabídnuté početní výhody nedokázal využít. Branku však slavilo jako první přeci jen mužstvo ze západu. Dvě minuty před koncem třetiny prostřelil hradbu těl od modré Tootoo a Henrik Lundqvist již nedokázal na pumelici reagovat.

Hned od začátku druhé třetiny nechali Jezdci Lundqvista vyniknout v disciplíně, na které poslední dny tolik dřeli – v nájezdech. První proklouzl přes upadnuvšího Gilroye Tootoo, zanedlouho trefil další hráč z Nashvillu konstrukci branky. Šancí Rangers bylo v té době k uzoufání málo. V polovině dějství věnovali rozhodčí domácím přesilovku, která se po chvilce měnila na výhodu o dva muže. Po několika vteřinách neúčinného vymetání rohů kluziště vypálil Jokinen a po odrazu dopravil puk do branky Václav Prospal. Radost v MSG ale nevydržela dlouho. Del Zotto si k odpískanému hákování neodpustil komentář a rozhodčí ho poslali vychladnout rovnou na 2+2 minuty. Bohužel pro Rangers nevydržel na trestné vytyčenou dobu. Predators sice promrhali více než tři minuty přesilovky, naštěstí pro ně však při jednom vyhazování puku trefil Rozsíval Callahana, před brankou se zmocnil kotouče Wilson a propálil zblízka švédského brankáře. John Tortorella byl pak na mladého obránce v záběrech ze střídačky rozzuřený jako manželka Johna Terryho.

V poslední třetině se Rangers tlačili před soupeřovu bránu, ale nevyužili další přesilovku, navíc se Jokinenovi o chvilku později nepodařilo trefit puk do odkryté sítě. Minuty utíkaly, nervozita přibývala, ale branky se již diváci v MSG nedočkali. Opět se tak potvrdilo, že naše ofenzíva (navíc bez Gáboríka) je mizerná.


Prospal se snaží dorazit puk v brankovišti


Před Henrikem bylo zase v zápase hodně horko


Drury se snaží tečovat puk


Henrik tentokrát brance zabránit nedokázal

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 14:07:01