Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Blues zahráli Johnsonovi třikrát a Jezdci opět prohráli

Blues zahráli Johnsonovi třikrát a Jezdci opět prohráli

Po sérii 13 zápasů, ve kterých Rangers jen jednou prohráli v základní hrací době, se tým z Manhattanu dostal do další křeče. Po mizerném výkonu proti ottawským Senátorům přišel na řadu po jednodenní pauze obdobný výkon v St. Louis proti tamějším Blues. Jezdci sice protrhli svojí dvouzápasovou střeleckou nemohoucnost a vsítili branku, jenže soupeř ze Západní konference se trefil hned čtyřikrát a mohl oslavit výhru 4:1, na které nic nezměnil ani Lundqvistův náhradník v brance Blueshirts Chad Johnson. A ačkoliv svěřenci kouče Tortorelly stále plují v postupových vodách, jejich soupeři je po posledních neúspěších nebezpečně dohání.
Zápasové statistiky

Johnson poprvé inkasoval v 15. minutě utkání, když nestačil na přesilovkovou ránu Davida Perrona. Domácí byli v první třetině střelecky aktivnější i díky třem vyloučeným hráčům na straně Rangers. Když se na začátku úvodní třetiny zavřela vrátka k trestné lavici za Marcem Staalem, orazítkovali Blues v následné početní výhodě tyč. Hosté měli šancí méně a s pěti střelami na bránu za první dvacetiminutovku gólu naproti nešli.

Přesně 172 minut. Tak dlouho čekali fanoušci newyorského klubu na to, až některý z hráčů jejich oblíbeného mužstva skóruje. Černou sérii protrhl poněkud překvapivě Brian Boyle. Úspěchu předcházela výborná práce kolem soupeřovy branky v podání Aarona Vorose a právě Boyla. Napadající dvojice získala puk a druhý jmenovaný ho bekhendem dopravil do sítě.

Hosty vyrovnání příliš nenabudilo a v posledním dějství měl vyloženou šanci pouze Marián Gáborík, který se ale dále trápí. Slovenský kanonýr se v posledních jedenácti utkáních trefil jen dvakrát. Góly tak stříleli už jen domácí. Nejprve se prosadil český reprezentant Roman Polák, jehož lehce tečovaná rána od modré skončila až za brankovou čarou, a poté dokonal dílo zkázy pro hosty z New Yorku Alexander Steen. Bekhendovou střelu švédského útočníka z velmi ostrého úhlu nedokázal Johnson pokrýt, přičemž náhradník Henrika Lundqvista jistě neměl čisté svědomí.

Střelou do opuštěné klece Jezdců pak upravil skóre na konečných 4:1 David Backes, jenž tak završil pro svůj tým úspěšný, leč z pohledu diváka nepříliš zábavný večer.

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 09:39:19