Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers oslavili konec roku výhrou v Carolině

Rangers oslavili konec roku výhrou v Carolině

Rangers odčinili svůj zkrat proti Philadelphii a v posledním zápase roku 2009 zdolali Carolinu na jejím ledě 2:1, čímž se posunuli na osmé postupové místo ve Východní konferenci. Nejproduktivnější hráč Jezdců Marián Gáborík zase díky dvěma bodům zdolal jako čtvrtý hokejista v sezóně hranici padesáti kanadských bodů. Povedený zápas prožil také Erik Christensen, jenž ve svém devátém startu za klub z Manhattanu dokázal skórovat a celkem si připsal dva body. I tentokrát vstoupil do utkání na straně hostů jako jednička Henrik Lundqvist, jehož soupeř zatížil pouze osmnácti střelami.

Trenér Blueshirts John Tortorella tímto duelem odkoučoval již svůj 600. zápas NHL jako hlavní kouč a jeho svěřenci mu toto jubileum nechtěli zkazit. „Je zřejmé, že dnes jsme pracovali tvrději,“ srovnával utkání Tortorella s tím předchozím s Flyers. „Bylo nejdůležitější, že jsme se vyrovnali s předchozí porážkou. Nešlo tak ani o dva body v tabulce, ale o to, jak jsme se zlepšili v aspektech hry.“

Zápasové statistiky

V první třetině si oba týmy vyměnily úvodní pozdravy v podobě jednoho gólu na každé straně. Nejdříve vytěžili branku z přesilovky Hurricanes a poté se podobný kousek povedl i hráčům newyorského klubu, když Christensen dorazil Gáboríkovu vyraženou střelu ve výhodě dvou mužů v poli.

„Museli jsme se vrátit zpátky a znovu hrát dobře,“ zdůraznil Christensen blamáž proti Philadelphii. „Minulá noc byla těžká. Nevím proč, ale nebyli jsme připraveni hrát. Trenér nám říkal, že po sérii dobrých výsledků je možné zaváhat, ale je nepřípustné hrát bez úsilí. Dnes jsme se dokázali vrátit zpátky a hráli jsme dobře po celých 60 minut.“

Brandon Dubinsky musí mít led RBC Center v oblibě, neboť na něm dokázal vstřelit vítězný gól před deseti dny při výhře svého týmu 3:1 a stejný kousek se mu povedl i v tomto duelu. Po dobré práci svých spoluhráčů z útoku, Gáboríka a Christensena, dorazil puk za záda Cama Warda. Domácí poté už nedokázali reagovat.

Zápas též ovlivnily dvě neuznané branky, po jedné na každé straně. V obou těchto situacích hrálo roli napadení gólmana.

Stejní soupeři se utkají v sobotní odvetě a Rangers budou chtít porazit poslední tým NHL i potřetí v této sezóně.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 16:01:36