Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Parenteau rozhodl první nájezdy Jezdců v letošní sezóně

Parenteau rozhodl první nájezdy Jezdců v letošní sezóně

Rangers úspěšně zakončili svůj dvacátý duel v sezóně a z Ottawy vezou důležité dva body. Nic na tom nemění fakt, že po většinu utkání byli horším týmem a soupeř je přehrával. Pod výhru 2:1 se svým gólem podepsal Václav Prospal a v samostatných nájezdech pak také Pierre Parenteau, jenž úspěšně ukončil první penaltový rozstřel Blueshirts v letošním ročníku. Největší hvězdou večera byl však vyhlášen brankář Henrik Lundqvist. Švédský reprezentant zastavil 35 střel hostů a v nájezdech nebyl překonán v pěti ze sedmi pokusů.
Zápasové statistiky

Úvodních dvacet minut zápasu v hlavním městě Kanady nepřineslo žádné hokejové koření v podobě gólů a ani příliš mnoho vyložených šancí. Tu největší měl zhruba v polovině třetiny Jonathan Cheechoo, když se dostal do samostatného úniku. Nejlepší střelec NHL ze sezóny 2005-06 však svůj bekhendový blafák zakončil nepřesně. Byli to právě domácí, kteří měli v první dvacetiminutovce na hokejkách více šancí.

Stejný obrázek hry pokračoval i ve druhém dějství. Napomohla tomu i přesilovka Senátorů po zbytečném vyloučení Aleše Kotalíka ještě z první třetiny. Nevýhodu jednoho muže v poli sice Jezdci přečkali, ale zanedlouho stejně inkasovali. Po pohledné kombinaci domácích se prosadil Brian Lee, jenž překonal Lundqvista střelou z mezikruží.

Poté, co na trestnou lavici usedli Marc Staal a Artěm Anisimov, měl soupeř k dispozici téměř čtyři minuty početní výhody. Na konci tohoto úseku utkání se však překvapivě radovali Rangers; bylo tomu tak po souhře Gáboríka s Prospalem. Hlavní podíl na vyrovnání měl ale prvně jmenovaný, který získal puk ve vlastní třetině, projel s ním až do obranného pásma Ottawy a milimetrovým pasem našel svého parťáka z útoku, jenž bez problémů zakončil a vstřelil svůj první gól v oslabení vůbec.

Senators byli ale i za stavu 1:1 nadále aktivnějším z obou celků a hráči v bílých dresech se do šancí příliš nedostávali. Svědčí o tom i statistika o počtu střel na branku, jež na konci dvacetiminutovky ukazovala 16 střel hostů ku 26 pokusům domácích.

Ve třetím dějství měli Jezdci výhodu celkem tří přesilových her, ovšem žádnou z nich nedokázali přetavit ve vedoucí gól. Nutno dodat, že ani jejich sehrání fanouška newyorského celku příliš nepotěšilo. Výjimkou byl snad jen závěr té poslední, ve které hosté zamkli čtveřici soupeře ve vlastním pásmu a vytvořili si i několik slibných pozic. V té největší selhal Pierre Parenteau, jenž minul odkrytou svatyni Briana Elliotta.

Konec třetí třetiny ještě přinesl několik nadějných příležitostí na obou stranách, nicméně žádná z nich neskončila gólem, a tak zápas dospěl až do prodloužení. V něm diváci mohli vidět otevřený hokej s šancemi na obou stranách. Nejblíže ke gólu měli domácí, když si v závěru prodloužení zahráli po vyloučení Kotalíka přesilovku, Lundqvist však dovedl svůj tým až k nájezdům.

Ty přinesly celkem sedm sérií. Na úspěchy Kotalíka a Prospala ještě dokázali reagovat Alfredsson a Spezza, nicméně trefa Pierra Parenteaua už zůstala bez odpovědi. 26letý Kanaďan, jenž je hvězdou AHL, tak zařídil před zraky svých rodičů dva body svému týmu.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 09:43:58