Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kiprusoff obral Jezdce o body, ti prohráli 1:3 a počítají zraněné

Kiprusoff obral Jezdce o body, ti prohráli 1:3 a počítají zraněné

Jezdci se v noci ze soboty na neděli představili na ledě Calgary a porážkou 1:3 neúspěšně završili svou třízápasovou pouť po stadionech kanadských týmů, ve které se jim podařilo získal jen dva body za výhru 4:2 nad edmontonskými Olejáři. Proti Flames se do branky hostů opět postavil Stephen Valiquette (Henrika Lundqvista trápí drobné zranění) a právě od výkonů brankářů se odvíjel konečný výsledek. Zatímco Miikka Kiprusoff chytal výtečně a po zásluze se stal první hvězdou zápasu, Valiquette podal sotva průměrný výkon. Nepříjemnou zprávou pro Rangers jsou také dva zranění hráči mužstva: utkání nedohráli Chris Drury a Brandon Dubinsky.
Zápasové statistiky

Hosté po úvodním vhazování nepůsobili odevzdaným dojmem: do solidních pozic ke skórování se dostali Higgins a Dubinsky, jenže vzápětí přišel šťastný gólový zápis domácích, když Daymond Langkow nahodil puk přes klubko hráčů až za brankovou čáru. Valiquette mohl něco vidět jen těžko.

Nicméně na konci třetiny byl téměř totožný moment k vidění i na druhé straně. Dan Girardi také vystřelil od modré čáry a Kiprusoff nemohl přes shluk těl před ním dost dobře zareagovat, asistence si připsali Václav Prospal a Marián Gáborík. Do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Rozhodující moment zápasu přišel v čase 36:47. Olli Jokinen vyvezl kotouč při vlastní přesilovce do útočné třetiny, nahrál Nigelu Dawesovi, který byl připravený u levého mantinelu, a ten našel parádním pasem Iginlu mezi kruhy. Kapitán Flames se nemýlil. Do konce prostřední dvacetiminutovky však mohlo být znovu srovnáno, to by ale Enver Lisin musel ve vyložené šanci překonat výborně chytajícího Kiprusoffa.

Ten v úvodu třetího dějství vychytal i Michaela Del Zotta ve slušné střelecké pozici při početní výhodě Jezdců. „Myslím, že tohle bylo jedno z našich nejlepších utkání v sezóně. Rozdíl byl v gólmanech,“ prozradil svůj pohled na zápas kouč hostů Tortorella. „Pustili jsme je do šesti gólových šancí, myslím, že my jsme jich měli 16 nebo 17. Podle mého hráli dnes kluci dobře ve všech situacích.“

Naděje na obrat duelu pohřbil ke konci třetí třetiny René Bourque, který překonal Valiquetta střelou z ostrého úhlu. Tento moment si kanadský gólman jistě do sbírky svých nejlepších zákroků nedá. Již svou třetí asistenci v utkání si u tohoto zásahu připsal Nigel Dawes, jenž ještě v minulém ročníku oblékal dres Blueshirts. „Kdykoliv hrajete proti svému bývalému týmu, je to vzrušující,“ popisoval své pocity nevysoký útočník. „Byl to jeden ze zápasů, kde mi vycházelo vše, co jsem chtěl.“

Když se v samotném závěru nedokázal střelou z levého kruhu prosadit ani Callahan, skončili Rangers utkání s jediným vstřeleným gólem. To se jim stalo již počtvrté z posledních šesti duelů a není tak divu, že v tomto období získali pouhé čtyři body.

Teď navíc trenéra Tortorellu mohou trápit také přírůstky na listinu zraněných hráčů. Chris Drury brzy odstoupil ze zápasu po tvrdém hitu od jednoho z hostujících hráčů a Brandon Dubinsky si přivodil zranění při blokování střely, jež ho trefila do oblasti zápěstí.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 12:20:44