Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers zdolali unavené Kačery

Rangers zdolali unavené Kačery

V pátém utkání této sezóny přivítali hráči New York Rangers nezvyklého soupeře, Kačery z Anaheimu. Tento kalifornský tým potkali Blueshirts teprve popáté od výluky před pěti lety. Vzhledem k nabitému programu nadcházejících dní vystřídal Henrika Lundqvista v bráně Stephen Valiquette, na druhou stranu ledové plochy se postavil stejně starý, nicméně nepoměrně zkušenější Jean-Sébastien Giguère. Do sestavy domácího týmu se po zranění vrátil Sean Avery, jenž se zařadil do třetího útoku spolu s dvojicí Anisimov - Lisin a nahradil tak prozatím nevýrazného Aleše Kotalíka, který vystřídal Aarona Vorose ve čtvrtém útoku.
Zápasové statistiky


Rangers do zápasu vstoupili velice aktivně, bohužel Druryho akci v první minutě zastavil nepřesným výrokem rozhodčí. Po několika minutách bez výraznější šance na obou stranách se prosadil druhý útok Rangers, jenže Drurymu ani Callahanovi se nepodařilo brankáře Kačerů prostřelit. Obrana Rangers nepustila soupeře k útočné hře, první zákrok si Valiqutte připsal až po deseti minutách po střele Girardiho a i první přesilovka Anaheimu přinesla gólovou šanci pouze v útočné třetině Rangers a až do konce úvodní části se nepodařilo hráčům Anaheimu na gólmana Rangers vystřelit, natož ho jakkoliv ohrozit. Čtyři minuty před koncem třetiny dostali hráči Rangers šanci hrát 29 sekund přesilovku 5 na 3, ale Prospal nedokázal zasunout puk do prázdné branky po příliš prudké přihrávce od Callahana a trefil pouze tyč. V poslední minutě vybojoval Sean Avery puk v útočné třetině a naservíroval mezi kruhy Chrisovi Durymu, nicméně i jeho střela a následná dorážka Envera Lisina vyzněly do prázdna. Celkově se celá první třetina nesla ve znamení obrovské herní převahy hráčů v modrém. Na bruslařích soupeře byla vidět únava z předchozího zápasu minulou noc ve Philadelphii, kde se jim podařilo udolat místní Flyers.

Na začátku druhé třetiny se podařilo Kačerům konečně vystřelit na Valiquetta, nicméně nešlo o víc než o propagační střelu. Po pěti minutách se dostal do obrovské šance třetí útok, neúnavný Avery vybojoval puk u hrazení a naservíroval jej Anisimovovi, který osamocen mezi kruhy nechal poněkolikáté v utkání vyniknout brankáře Giguèra. Prostřední část třetiny byla ve znamení dalších šancí domácích a po střele Mariána Gáboríka už potřetí zazvonilo v uších gólmanovi hostí. Ke konci druhé části zápasu konečně začali hráči z Kalifornie ukazovat, že si na druhý konec Spojených států nepřijeli prohlédnout sochu Svobody a několikrát ohrozili domácího gólmana.

Na počátku poslední části utkání se podařilo hráčům Rangers konečně prostřelit výborného Giguèra. Gáborík podržel při přesilovce puk u hrazení a poté, co na sebe navázal bránící hráče, poslal kotouč přesně na hokejku Del Zotta, jehož přesnou přihrávku poslal za Giguèrova záda Kotalík. Gáborík si touto asistencí zajistil pokračování své bodové šňůry, která trvá od začátku sezóny. Další minuty se oba týmy dostávaly před soupeřova brankáře spíše sporadicky, hráči Rangers se příliš soustředili na to, aby neudělali chybu a Kačeři už neměli dost síly na soustředěný tlak a spoléhali na náhodné střely z nepřipravených pozic. Tuto poněkud zmatenou mezihru ukončil faulem Jevgenij Arťuchin, který za hru vysokou holí obdržel rovnou čtyři minuty a dal tak Rangers šanci odehrát závěr zápasu v klidu. Jeydci tuto nabídku využili v polovině jeho trestu, když se po pasu Prospala přímo před bránu prosadil Artem Anisimov a vstřelil svůj první gól v základní části NHL. Konec zápasu ještě zdramatizoval Dubinski, který necelé čtyři minuty před koncem vyfasoval čtyřminutový trest, nicméně Girardi se krásným lobem trefil do opuštěné branky soupeře. Obrana Rangers už poté soupeře k ničemu nepustila a Stephen Valiqette si hned z prvního zápasu v sezóně odnesl ceněný shutout.









Platnost uložené stránky vyprší: 19. 4. 2024 00:19:27