Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers porazili Capitals ve vyrovnaném utkání

Rangers porazili Capitals ve vyrovnaném utkání

Co si představíte ve spojení s Washington Capitals? Kromě obrovské ofenzivní síly v čele s Ovečkinem, Sjominem a Bäckstromem se většině fanoušků Blueshirts vybaví také loňské play-off, kdy jejich oblíbený tým vedl v sérii již 3:1 na zápasy, avšak nakonec nedokázal získat potřebnou čtvrtou výhru k postupu a do druhého kola se na jeho úkor dostali právě „Caps“. Dnešní noc nabídla první měření sil od vzpomínaných vyřazovacích bojů a z tohoto velmi vyrovnaného zápasu vyšel lépe celek newyorských Jezdců, který vyhrál poměrem 4:3. O tuto výhru se postaral především Marián Gáborík svými dvěma trefami v závěru utkání.
Zápasové statistiky
Do zápasu aktivněji vstoupili hosté, kteří si i vypracovali první větší příležitost. Do šance se dostal slovenský rychlík Marián Gáborík, který se snažil obtočit kolem branky, avšak tuto šanci Theodore pokryl a následnou dorážku efektně lapil do rukavice.

V obraném pásmu Rangers se puk ohřál až s vyloučením Brandona Dubinského, kterému předcházel hák ze strany hráče s číslem sedmnáct na dresu. Největší šance přišla z hole Sjomina, proti kterému se král Henrik prezentoval velice rychlým a divácky atraktivním „semaforem“.

Přesilovou hru si následně zahráli také Jezdci, bohužel se však zařadila k těm méně povedeným, a tak se Capitals bez problémů ubránili.

První branku diváci ve Verizon Centre viděli v čase 9:18. Alexandr Sjomin dostal ukázkový křižný pas od Briana Pothiera a pro ruského technika nebyl žádný problém dostat puk střelou z první do sítě Henrika Lundqvista.

S polovinou zápasu přišla dlouhá řada vyloučení, kdy hosté hráli nejprve přesilovou hru a o minutu a půl později bránili oslabení čtyř proti třem.

Na konci jednoho z oslabení ke konci první dvacetiminutovky mohl Higgins těžit z výtečné práce Dubinskyho, který mu předložil perfektní pas do brejku, ale předsezónní posila z Montrealu selhala na lapačce domácího brankáře.

Druhá třetina začala stejně jako první – v pomalejším tempu s nevýraznými šancemi a mírnou převahou newyorských hráčů. Tento stav trval až do dvacáté sedmé minuty, kdy byl vyloučen Rozsíval (držení) a okamžik po něm také kapitán Drury (vysoká hůl).

Dvojitou výhodu si hráči Capitals nezahráli celou. Po minutě se totiž proti pravidlům prohřešil Green a alespoň tak zmírnil vážnost oslabení hostujícího celku.

Po návratu vyloučeného Rozsívala se hrálo několik vteřin čtyři proti čtyřem. Tato herní situace se nakonec ukázala jako vhodnější pro tým Rangers, který zásluhou Callahana, jenž se dostal do brejku a zakončil jej bekhendovým blafákem, vyrovnal na 1:1.

Vyrovnávací branka zapůsobila na Jezdce jako svěží jarní déšť a o dvě minuty později slavili všichni fanoušci klubu z Manhattanu znovu. Tentokrát se prosadil svou druhou brankou v sezóně Aleš Kotalík, který dokázal z bezprostřední blízkosti zvednout buk bekhendem pod víko. Zajímavostí také je, že si na této trefě připsal asistenci Artěm Anisimov, pro kterého to byl vůbec první bod v NHL.

Až do konce třetiny měli větší převahu hosté, avšak čas běžel neúprosně a siréna nakonec ukončila prostřední část za stavu 2:1 pro tým New York Rangers.

Lehkou dominanci si hokejisté hrající v bílých dresech přenesli i do počátku dějství posledního. Ani jedna střela ale neskončila za zády brankáře Theodora a tak se hrálo stále za stále stejného stavu.

Změna přišla až s časem 43:17, kdy si Lundqvist vybral jednu ze slabších chvilek. Bäckstrom rozehrával akci dva na dva, když jen nahodil puk od červené čáry na branku hostů. Lundqvist chtěl puk zachytit do lapačky, ale kotouč se mu pouze otřel o konec jeho rukavice a skončil v síti – 2:2.

Vyrovnávací branka měla stejný efekt, jako v případě Callahanovy trefy na 1:1. Capitals začali s velkým náporem, jenž neunesl Voros, který přidržel jednoho z domácích hráčů. Výsledkem přesilové hry hráčů v červených dresech byla Bäckstromova druhá branka v utkání.

Inkasovaná branka se však ani trochu nezamlouvala Mariánu Gáboríkovi, který se rozhodl vzít vývoj utkání do svých rukou. Nejdříve bleskově po osmnácti vteřinách odpověděl na branku Bäckstroma a za další minutu a půl měl ruce nad hlavou podruhé, když opět z mezikruhů prostřelil Theodora mezi betony – 4:3.

Rychlé otočení ve prospěch soupeře viditelně hráče z hlavního města USA poznamenal. Jezdci si sice ještě trochu zkomplikovali cestu za výhrou vyloučením Brasheara pět minut před koncem, avšak již nedovolili žádnému hráči vsítit branku, a mohli se tak radovat z výhry 4:3 nad týmem, který je vyřadil v loňském play-off.


Lundqvist při jednom ze svých zákroků.


Marián Gáborík dělal obraně Washingtonu velké problémy


Král Henrik při zákroku betonem

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 16:51:58