Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Gáborík se při své premiéře v dresu Rangers trefil, ale na body to nestačilo

Gáborík se při své premiéře v dresu Rangers trefil, ale na body to nestačilo

Nový ročník NHL odstartovali Rangers na ledě obhájců Stanley Cupu. Zatímco sestava domácích doznala přes léto jen kosmetických změn, kádr Blueshirts byl z poloviny přebudován. Přesto hosté působili kompaktním dojmem a pro domácí byli vyrovnaným soupeřem. Hrálo se na začátek sezony ve vysokém tempu, ale dlouho měly navrch obrany obou celků. To se poprvé změnilo v osmé minutě, kdy seděl na trestné lavici Drury za faul v útočném pásmu. Tučňáci dostali hostující čtveřici pod tlak a po chvíli šli díky Malkinově teči do vedení. Ovšem ještě do přestávky dokázal kapitán Jezdců své vyloučení odčinit, když v 17. minutě dokázal zužitkovat Higginsovu přihrávku a z prostoru před brankou srovnal na 1:1.
Zápasové statistiky
V úvodní dvacetiminutovce kromě dvou branek zvedla diváky ze sedadel i bitka Godarda s Brashearem, který patří mezi legendární těžké váhy v historii ligy, ale zdá se, jako by jej pomalu začal dohánět jeho věk. Po nevýrazných představeních z přípravy se ani tentokrát 37letý Američan nepředvedl v nejlepším světle, během bitky byl spíše pasivní a po jejím konci musel vyhledat lékařské ošetření.

Po přestávce se mohli Blueshirts ujmout vedení, když Dubinsky při přečíslení dva na jednoho vybídl ke skórování Prospala, ale tomu zmařil radost perfektním zákrokem Fleury. O pár minut později byl ke gólu blízko Gáborík, který při přesilovce pláchl domácím obráncům, jenže Fleury nakonec dokázal s notnou dávkou štěstí vytěsnit jeho střelu vedle branky.

Nevyužité šance musely hosty mrzet o to víc, že ve 33. minutě neuhlídali před brankou Crosbyho a ten vrátil Pittsburgh do vedení. Jezdci po obdrženém gólu polevili v koncentraci a hned vzápětí je mohl ztrestat Fedotěnko, ale tentokrát dokázal své spoluhráče zastoupit Král Henrik. Jenže i on už o chvíli později jen bezmocně rozhazoval rukama, když jej tečí Goligoského střely překonal Kennedy.

Polovinu dvoubrankového manka umazala v 46. minutě největší letní posila Rangers. Po Dubinského střele se dostal k odraženému puku Gáborík a z prostoru mezi kruhy se nemýlil. Klid na hokejky domácích mohl v 55. minutě vrátit Adams, kterému chytře naservíroval puk před branku Malkin, ale útočník Pittsburghu nadvakrát nedokázal překonat Lundqvista.

V samém závěru vrhli Jezdci všechny síly do útoku a odhodlali se i ke hře bez brankáře, avšak žádnou šanci na vyrovnání si vypracovat nedokázali, a tak v prvním zápase sezony museli skousnout porážku 2:3. Další možnost získat první body v letošním ročníku budou mít už v sobotu v Madison Square Garden proti Ottawě.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 14:28:26