Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zápas bez trenéra Rangers nezvládli, rozhodne se ve Washingtonu

Zápas bez trenéra Rangers nezvládli, rozhodne se ve Washingtonu

Nepovedený pátý zápas série ve Washingtonu neměl za následek jen snížení stavu série na pouze jednozápasové vedení 3:2 pro Rangers. Kvůli incidentu s fanouškem Capitals, který Tortorellu atakoval přes rozjíždějící se plexisklo za lavičkou Jezdců, byl John Tortorella suspendován na jeden zápas, a tak v neděli nemohl svůj tým osobně vést. Ještě před tím, než se musel od svých svěřenců oddělit (směl zůstat v Madison Square Garden, ale nemohl vstoupit do jakéhokoliv kontaktu s mužstvem), však rozhodl o návratu Seana Averyho do sestavy. Na soupisce zůstal Aaron Voros, vyřazen byl Colton Orr. Hlavním trenérem se pro šesté utkání stal asistent Jim Schoenfeld, jemuž pomáhali Ken Gernander a J. J. Daigneault, kteří se k Blueshirts připojili po vypadnutí farmářského Hartfordu v playoff AHL.

Jezdci bez svého kouče zápas nezvládli. Nedokázali čelit ofenzivní síle Capitals a v momentech, kdy se po velkých šancích mohli dostat nahoru, znovu selhali v koncovce. Psychicky je navíc hodně zlomilo nepotrestané zranění Bettse v první třetině, které si dovolil Brashear možná právě proto, že na ledě tentokrát chyběl Orr.

Zápasové statistiky
Blueshirts v úvodu nechtěli připustit washingtonský tlak. Při vyrovnaném obrazu hry se do první vyložené šance krásnou kličkou přes obránce dostal Dubinsky, ale Varlamova nepřekonal. V 8. minutě však Morris a po něm Žerděv nedokázali vyvézt puk z obranného pásma, Jurčina se dostal ke střele a ze zdánlivě nepříliš nebezpečné pozice ze strany propálil Lundqvista, na němž zřejmě zůstala trocha nejistoty z minulého zápasu – 0:1. O pouhých 66 sekund později však domácí využili přesilovku, když Reddenovu ránu od modré tečoval Gomez – 1:1. Hned vzápětí mohl Näslund dokonat obrat, ale na hranici brankoviště nepropasíroval puk za Varlamova.

O další vzruch se postaral běsníci bitkař Capitals Donald Brashear, který bezdůvodně atakoval jednoho hráče Jezdců za druhým. Blair Betts, jenž v klidu rozehrával puk u středové čáry a nic netušil, se po Brashearově nájezdu zezadu sesypal na led a odešel do kabin se zraněním. Brashear přitom za tento likvidační zákrok nebyl nijak potrestán a dostal pouze spolu s newyorským Marou menší trest za hrubost. Chvíli po návratu z trestné lavice vyfasoval Mara další dvě minuty. Při přesilovce Washingtonu se Sjominova střela smolně odrazila přímo na hokejku nejproduktivnějšího obránce ligy Greena a ten z nečekaně výhodné pozice překonal přesunujícího se Lundqvista – 1:2. Ani to však nebyla poslední špatná zpráva v první třetině. Při končící přesilovce Jezdců se v 18. minutě hosté dostali do úniku 3 na 1 a po dokonalém vyšachování jediného beka i brankáře zvýšil na 3:1 pro Washington Tom Poti.

Vstup do druhé části Jezdcům vůbec nevyšel. Zatímco Lundqvist se musel otáčet, za prvních osm minut Rangers na Varlamova nevypálili ani jednou. Když už se jim to konečně podařilo, byla to mimořádně nebezpečná střela Averyho z mezikruží, po níž se puk odrazil k Žerděvovi do stoprocentní šance. Ukrajinský útočník však nedokázal trefit zívající prázdnou branku, okamžitě z protiútoku se Kozlov propracoval až před Lundqvista a zavěsil. Místo jednogólového rozdílu to bylo 1:4 a zápas byl prakticky ztracen.

Opaření Rangers se nezmohli na jakýkoliv tlak, puk byl po většinu času na hokejkách Capitals. Ve 35. minutě dostal Brandon Dubinsky trest dvě minuty plus do konce utkání za vražení Greena na hrazení, což vyznělo poněkud zvláštně v porovnání s nepotrestanou exhibicí Brasheara v první třetině. Přesilovku využil pěknou tečí Potiho rány od modré čáry Ovečkin – 1:5.

Do poslední dvacetiminutovky nastoupil místo Lundqvista stejně jako v předchozím utkání Stephen Valiquette. Ve 45. minutě využil přesilovku 5 na 3 Callahan (2:5) a Jezdci se ještě zvýšenou aktivitou pokusili vykřesat jiskřičku naděje. Gól ale nedali ani při další dvojnásobné početní výhodně čtyři minuty před koncem. Snížení Marca Staala na 3:5 v čase 59:55 už bylo čistě kosmetické.

Blueshirts šestý zápas nezvládli a v rozhodujícím utkání na ledě soupeře budou jasným outsiderem. Přesto šance na postup žije; rozhodne se v noci z úterý na středu našeho času. Naposledy hráli Rangers sedmý zápas série playoff ve finále v roce 1994 proti Vancouveru.


Tom Poti zvyšuje na 3:1 pro hosty


Jim Schoenfeld v roli hlavního trenéra na jeden zápas neuspěl

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 09:01:55