Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lundqvist vychytal Ďábly, Rangers vyhráli 3:0

Lundqvist vychytal Ďábly, Rangers vyhráli 3:0

Po dvou neúspěších na kluzištích soupeřů se Jezdci vrátili do domácí Madison Square Garden ve velkém stylu. Sklonit se před nimi musel vedoucí tým Atlantické divize, New Jersey Devils. Ďáblové nevstřelili v souboji o řeku Hudson jediný gól a odvezli si porážku 0:3. Úspěšnými střelci utkání se stali Brandon Dubinsky, Dan Girardi a Ryan Callahan. Michala Rozsívala opět nepustilo do hry poraněné koleno a v tomto duelu ho nahradil Corey Potter. Rangers, kteří se mohli opřít o neprůstřelného Lundqvista, tak vylepšili bilanci z této sezóny se svým divizním rivalem na tři výhry a tři prohry.
Zápasové statistiky

První třetina gólové hody nepřinesla, ba co víc, diváci v ochozech neviděli žádnou branku. Přesto se však nenudili. Devils zaměstnali Henrika Lundqvista deseti střeleckými pokusy a jeho protějšek Martin Brodeur musel zakročit celkem dvacetkrát, což se mu v tomto ročníku ještě nestalo.

Góly začaly padat až s příchodem druhé dvacetiminutovky. Ve 25. minutě neudržel Brodeur dělovku Dana Girardiho a Brandon Dubinsky už neměl problém dorazit odražený puk do sítě soupeře. Americký centr tak vstřelil už sedmou vítěznou trefu v sezóně, čímž se v rámci svého mužstva vyrovnal Scottu Gomezovi.

Netrvalo dlouho a fanoušci newyorského celku se radovali podruhé. Nik Antropov chytře předal kotouč Girardimu do prostotu mezi kruhy a kanadský zadák zamířil přesně. Nejproduktivnější bek Jezdců ze začátku základní části tedy čekal na překonání soupeřova gólmana 52 zápasů.

Gólovou tečku za prostřední třetinou udělal v čase 35:06 Ryan Callahan, jenž opět z mezikruží využil přesně načasovanou nahrávku od Gomeze. Čtyřiadvacetiletý forvard tak už víc než zdvojnásobil brankový účet z předešlé sezóny a zařadil se mezi nejlepší kanonýry svého klubu.

Poslední dějství zápasu už žádnou dramatickou zápletku nenabídlo a diváky mohla zaujmout spíše „bitka“ mezi Davidem Clarksonem a Seanem Averym. Kanadský provokatér se tváří v tvář svému sokovi odmítl utkat a jediným aktivním účastníkem v této pěstní výměně byl tedy Clarkson.

Rangers tak mohli oslavit cenný zisk dvou bodů a v tabulce Východní konference se vzdálili dotírajícím se soupeřům z Montrealu a Floridy. Výbornou hru mužstva podpořil bezchybným výkonem Henrik Lundqvist. Švédský gólman pochytal všech 38 pokusů hostů a do statistik si zapsal třetí shutout v ročníku.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 10:41:16