Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Colorado odjíždí z Madison Square Garden s výpraskem

Colorado odjíždí z Madison Square Garden s výpraskem

Rangers nedokázali porazit Colorado na svém ledě od 20. listopadu 2001, ovšem toto střetnutí hrané v noci ze soboty na neděli bylo jejich jednoznačnou záležitostí. V první třetině svého soka doslova převálcovali a poté už si jen udržovali náskok. Avalanche, kteří si tak připsali čtvrtou porážku za sebou, konec utkání psychicky nezvládli a vyvolali na ledě pořádnou melu, při niž měli rozhodčí plné ruce práce. John Tortorella tedy slavil první úspěch na lavičce klubu z Manhattanu. Na drtivé výhře 6:1 se největší měrou podíleli Scott Gomez (1+2), Nikolaj Žerděv (1+1), Chris Drury (1+1), Markus Näslund (1+1), Lauri Korpikoski (0+2) a také Henrik Lundqvist, jenž předvedl několik famózních zákroků.
Zápasové statistiky

„Jsem nadšený, že jsem zde. Je čest být trenérem této organizace, ale teď nezáleží na mně,“ vyjádřil se Tortorella ke svému prvnímu vítězství na lavičce Blueshirts. „Důležitý je tým, který v posledních týdnech prošel těžkým obdobím a který se snaží udělat play-off.

Ti, co se v úvodu zápasu zapomněli v útrobách Madison Square Garden, nevěřili při pohledu na světelnou tabuli svým očím. Na té totiž po 68 sekundách hry svítilo skóre 2:0 pro domácí Jezdce. První úspěch hráčů v modrých dresech přišel v čase 0:28, když Ryan Callahan parádně trefil pod horní tyčku Dubinskyho skákavou nahrávku. Peter Budaj v kleci Colorada se pomalu nestačil vzpamatovat z rychlé úvodní branky a vytahoval puk ze své sítě podruhé. Tentokrát se prosadil Nikolaj Žerděv, jenž s přispěním teče soupeřova obránce zužitkoval Korpikoskiho pas zpoza brány. „To bylo úžasné. Tak rychlý start, jaký jsme předvedli, nám hodně pomohl,“ pronesl Paul Mara. „Něco takového se nám už dlouho nepovedlo.“

Rangers poté dále kontrolovali hru a přihlížející diváci sledovali jednu gólovou šanci za druhou a pokud náhodou zahrozili hosté, tak bravurně zasáhl Henrik Lundqvist. Naopak jeho slovenský protějšek hájící barvy Avalanche si musel nadále připadat jako na střelnici a ve 14. minutě se po gólu Petra Průchy raději nechal vystřídat. Český útočník využil opět skvělé práce Lauriho Korpikoskiho za bránou.

Ani náhradník Andrew Raycroft však nedokázal zastavit kanonádu domácích a do konce první dvacetiminutovky jednou inkasoval. V 16. minutě zavezl Žerděv puk do útočné třetiny a na modré čáře našel Marca Staala, jehož ostrou ránu tečoval do sítě Scott Gomez, který tímto zvyšoval už na 4:0. „Myslím, že dnes byl důležitý náš rychlý začátek,“ odpovídal po utkání John Tortorella. „Vždycky máte starosti o hráče, když představujete nějaký nový systém a nedostáváte výsledky. Měli by stále věřit? Myslím, že je důležité, když výsledky dostanete brzy. Rychlý start nám pomohl.“

Na začátku druhého dějství dostali Jezdci vynikající příležitost navýšit vedení, když na trestnou lavici usedli dva hráči Colorada, a také se tak stalo. Početní výhodu dvou mužů v poli využil Chris Drury, jenž měl po přihrávce Gomeze před odkrytou bránu snadnou úlohu. Kapitán newyorského celku tak prolomil nepříznivou sérii sedmnácti zápasů, ve kterých vyšel střelecky naprázdno.

V čase 33:05 se však připomněli i hosté. Čest týmu z Denveru hájil Ryan Smyth, jenž ve středním pásmu obral o kotouč zmateného Kalinina a dostal se do samostatného úniku, který zakončil střelou mezi betony švédského gólmana v barvách Rangers. Lavinám se tak podařilo zastavit další narůst inkasovaných gólů a druhou, vyrovnanější třetinu zakončily smírně 1:1.

Dlouho se zdálo, že v posledním dějství už se stav utkání měnit nebude, ale tuto domněnku vyvrátil Markus Näslund v 55. minutě, když po další nahrávce Gomeze skóroval z pozice levého kruhu. Švédský kanonýr tak pojedenácté v kariéře dosáhl na hranici dvaceti vstřelených gólů a dopomohl manhattanskému celku k dosavadní nejvyšší výhře v letošním ročníku.

Näslundovu trefu na 6:1 ale neunesli hráči Colorada, kteří na ledové ploše rozpoutali vlnu emocí, při které se odehrály dva pěstní souboje a rozhodčí udělili celkem 46 trestných minut. Nicméně na drtivé výhře Jezdců to už nic nezměnilo.

Zlepšené výkony newyorských Rangers s příchodem nového kouče se konečně projevily i na výsledku. Trenérský tým se před tímto duelem zaměřil na pilování střelby, což přineslo kýžený efekt. Šest gólů vstřelili Blueshirts naposledy 29. prosince 2007 v Torontu, tedy před více jak čtrnácti měsíci. Jednoznačnou výhru nad Coloradem však nepřineslo jen skvělé ofenzivní představení domácích, ale také brankář Henrik Lundqvist, jenž předvedl několik zákroků takřka z jiného světa. Jezdci tak získali důležité dva body v boji o play-off a nyní je čeká čtyřdenní přestávka, po které se představí na ledě posledního týmu ligy z Long Islandu.

„Je to jedno vítězství, ale myslím, že tři naše poslední zápasy s novým systémem nám daly sebedůvěru,“ prohlásil Brandon Dubinsky. „Na tom můžeme zakládat v dalších bojích o play-off.

>

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 16:42:25