Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers padli na stadionu soupeře už poosmé v řadě, tentokrát byli nad jejich síly Sabres

Rangers padli na stadionu soupeře už poosmé v řadě, tentokrát byli nad jejich síly Sabres

Mizérie newyorských Jezdců nemá konce. Kdo si myslel, že po vítězství nad nejslabším týmem ligy z Long Islandu chytí Rangers druhý dech a budou znovu směřovat do vyřazovacích bojů, ten se mýlil. Přesvědčit ho o tom mohl i zápas v Buffalu hraný v noci ze soboty na neděli, ve kterém svěřenci kouče Toma Renneyho podlehli tamějším Šavlím 2:4 a opět rozhořčili své fanoušky nevýrazným a slabým výkonem. Osmou prohru manhattanského klubu v řadě na hříštích soupeřů režíroval nejproduktivnější hráč domácích Derek Roy, jenž si připsal gól a dvě nahrávky. Za Jezdce se trefili Nigel Dawes a Markus Näslund. Švédský křídelník si tak upevnil vedoucí postavení ve střelecké tabulce mužstva.
Zápasové statistiky

Úvodní minuty zápasu přinesly větší aktivitu hostů z New Yorku, která vrcholila ve třetí minutě, když Michal Rozsíval nastřelil brankovou konstrukci Millerovy branky. Po tomto momentu však Sabres vyrovnali hru a vytvořili si hned několik slibných příležitostí. Jejich převaha vyústila v polovině třetiny, kdy si zahráli přesilovou hru po vyloučení Rozsívala. V té si vytvořili několik náznaků šancí a také prověřili Lundqvistovu pozornost střelami, které jen těsně minuly jeho klec.

Buffalo i nadále víceméně kontrolovalo hru a branky na sebe nenechaly dlouho čekat. Jako první v utkání se trefil Daniel Paille, jenž při přečíslení hráčů ve tmavomodrých uniformách dostal ideální pas před bránu od Dereka Roye. Minutu a dvacet sekund před koncem první dvacetiminutovky pak poslal domácí do dvougólového vedení Andrej Sekera, který si vyjel od modré čáry a střelou švihem vymetl s dopomocí Wada Reddena všechny pavučiny z pravé šibenice Henrika Lundqvista.

Ve 27. minutě dostali výhodu jednoho muže na ledě i Jezdci a nutno konstatovat, že druhou polovinu přesilovky sehráli velmi slušně. Na jejím konci však nescházelo mnoho, aby opět zavařili svému gólmanovi, když nepřesnou rozehrávkou málem umožnili samostatný nájezd Craigu Rivetovi, který zrovna opouštěl trestnou lavici.

Kanadský bek si však spravil chuť ve 34. minutě při vyloučení Erika Reitze, kdy jeho pumelici od modré čáry dorazil za záda Lundqvista skvěle hrající Derek Roy, jenž si do osobních statistik připsal už třetí kanadský bod v utkání. Tříbrankové vedení vydrželo Šavlím až do konce prostředního dějství, neboť jejich soupeř si nevypracoval žádné nebezpečné příležitosti a většinou jen zkoušel překvapit střelami ze střední vzdálenosti.

Začátek třetí třetiny s sebou nesl vlnu emocí, kterou vyvolal útočník Rangers Scott Gomez, jenž za brankou domácích atakoval Ryana Millera. Americký gólman se poté těžce zvedal z ledu a nakonec se odebral do šaten. Jeho místo mezi brankovými tyčemi Sabres zaujal náhradník Patrick Lalime a hned z první nebezpečné situace inkasoval. V přesilové hře se podél levého mantinelu prohnal právě Gomez a před bránou našel Markuse Näslunda, který vstřelil svůj 18. gól v sezóně. Švédskému útočníkovi ještě musel trefu potvrdit videorozhodčí, protože dopravil puk do sítě bruslí.

V 52. minutě to ale znovu bylo o tři branky. Proti osamocenému Danu Girardimu se rozjeli Tim Connolly a Jochen Hecht, který celou situaci zakončil před pozdě se vracejícím Reddenem.

Konečnou podobu výsledku zařídil Nigel Dawes čtyři minuty před koncem zápasu. Kanadský útočník si najel před branku a po nahrávce Nikolaje Žerděva od levého mantinelu usměrnil kotouč za Lalimova záda.

Jezdci v postatě zopakovali nevýrazný výkon z předešlého duelu s tím rozdílem, že tentokrát to na body nestačilo. Nohy jim podrážely především chyby v obraně. „Vyznamenal“ se zejména Wade Redden, který se zapomněl u čtvrtého zásahu soupeře a druhou gólovou střelu Buffala zase nechtějíc tečoval do vlastní sítě. Šavle se tak dotáhly v tabulce Východní konference na newyorský tým, který se tak dostává do vážné situace a jestli se před měsícem zdálo, že play-off nemůže Madison Square Garden ujít, tak nyní se tato domněnka rozplynula i těm největším optimistům.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 00:02:22