Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mizerné výkony pokračují, na Islanders to ale stačilo

Mizerné výkony pokračují, na Islanders to ale stačilo

Brankáři sehráli klíčovou roli v pátém letošním derby. Zatímco Henrik Lundqvist předvedl svůj vysoký standart a několikrát svůj tým podržel v kritických chvílích, Yann Danis se v polovině utkání dopustil hrozivé chyby, díky které padl rozhodující gól. Rangers v noci ze středy na čtvrtek dokázali těsně v Madison Square Garden porazit Islanders, kterým momentálně v NHL patří poslední příčka. Přesto je Jezdci nedokázali před zraky svých diváků přehrát a za vítězství mohou děkovat především svému brankáři, jehož výkon by jako jediný z týmu snesl přísnější kritéria.
Zápasové statistiky
Není žádným tajemstvím, že mají Blueshirts momentálně hodně daleko k ideální formě. Mužstvo se utápí v krizi, hráče tíží atmosféra v kabině a trenéři působí bezradným dojmem. Tentokrát byl tým navíc ještě pod větším tlakem než v posledních týdnech, neboť po nedávné sérii porážek spadli Rangers až na osmé místo Východní konference. Důležitost utkání Jezdce tížila, svazovala jim nohy a tak se několik prvních nebezpečných situací odehrálo před Lundqvistem.

Švédský gólman ale tyto okamžiky zvládl a jako první se z gólu radovali domácí. Brankář hostí Yann Danis byl poprvé překonán ve čtvrté minutě, když nestačil na bleskovou střelu Näslunda, avšak v tomto případě jej ještě zachránila tyč. O dvě minuty později se ale už skóre měnilo, když Drury zpoza brány přihrál Dawesovi, který prokázal své fantastické střelecké schopnosti. Tedy něco, co předvádí téměř každý den při tréninku, ale co žalostně málo ukazuje v zápasech.

Vstřelená branka Jezdce nabudila a domácí začali být lepším týmem. V osmé minutě dostal Průcha přihrávku za záda obránců, jenže v momentě, kdy už se chystal zakončit svůj nájezd, seknul jej přes ruku jeden z hráčů Islanders. Přestože šlo o evidentní sekyru, která českému útočníkovi znemožnila zakončit velkou šanci, rozhodčí na faul hostujícího hráče nepochopitelně nereagovali a hrálo se dál.

Tento moment byl důležitý i proto, že minutu po neodpískaném faulu na Průchu, se podařilo Ostrovanům vyrovnat. Druryho lajna sice byla ofenzivně nejvíce nebezpečná, ale byl to právě její centr, který v deváté minutě nepochopitelně opustil prostor před brankou a vydal se do souboje k mantinelu. Okposovi se podařilo získat proti dvěma protihráčům puk a přihrát Comeauovi. Ten okamžitě našel před bránu najetého Streita, pro něhož už nebyl problém překonat Lundqvista. Obránce hostujícího celku přitom využil prostoru, který zůstal nehlídán proto, že se Drury chvíli předtím rozhodl vydat na pomoc svému spoluhráči k mantinelu.

Jak už to v poslední době bývá, inkasovaná branka znamenala těžkou ránu pro psychiku hráčů Rangers. Hra se opět vyrovnala; u domácích byly vidět kvalitnější hokejové schopnosti, avšak hosté působili uvolněnějším dojmem, měli větší nasazení, lepší pohyb a organizaci hry. Blueshirts se ale mohli spoléhat na Henrika Lundqvista, který vypadal, jako by nepatřil do trápícího se týmu a svým spoluhráčům dodával alespoň špetku sebevědomí a klidu.

Po přestávce se Jezdci prezentovali zlepšeným výkonem a hostující obrana v čele s Danisem se musela hodně ohánět. Ve 28. minutě se Rangers vrátili do vedení díky obrovské chybě Danise, který za svá záda propustil lehkou Gomezovu střelu z přesilové hry. Krátce po polovině utkání vyvolal velké vášně střet Reitze s Bergenheimem, při kterém obránce Jezdců očividně úmyslně mířil na koleno soupeřova hráče. Při těchto zákrocích dochází velice často k vážným zraněním a tak není divu, že si to hosté nenechali líbit a na ledě se strhla velká mela, v níž se bez rukavic porval třeba i Petr Průcha.

V 37. minutě se hostům při přesilové hře málem podařilo vyrovnat, avšak Park svou dorážku namířil pouze do břevna a tak Jezdci po dvou třetinách vedli 2:1. A tento stav platil i na konci 44. minuty, ve které těsné vedení musel zachraňovat Lundqvist poté, co domácí obrana nechala mezi kruhy zcela osamoceného Okposa.

Třetí třetina byla ze strany domácích opět o něco slabší. Blueshirts se soustředili na bránění těsného náskoku. I přesto v jejich defenzívě stále figurovalo příliš mnoho okének, ale stav díky neschopnosti hostů a dobrému Lundqvistovi zůstal stejný až do samého závěru, ve kterém ještě zvýšil na 3:1 Sjöström. Následovala už jen závěrečná siréna, po které si mohli fanoušci, hráči a v neposlední řadě trenéři vydechnout. Rangers to dokázali. Vydřeli těsné vítězství nad nejslabším týmem ligy a přerušili sérii porážek.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 12:30:56