Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jezdci se stále nevyhrabali z krize, podlehli Letcům 2:5

Jezdci se stále nevyhrabali z krize, podlehli Letcům 2:5

Ten, kdo se rozhodl strávit nedělní večer sledováním zápasu newyorských Jezdců, bude muset mít v noci hrůzostrašné sny. Hráči týmu, který patří mezi kluby „Original Six“, totiž opět předvedli výkon, se kterým by měli problém uhrát dva body i v AHL. Vrcholem všeho byla Richardsova branka na 0:2, kterou kanonýr Letců vstřelil při dvojnásobném oslabení. Dvě vstřelené branky Rangers ze sedmatřiceti střel ku pěti brankám Flyers ze střel dvaceti mluví za vše – jalový útok, děravá obrana a brankáři z formy – tak by se dal shrnout výkon hráčů z Manhattnu v tomto utkání. Výsledkem večerního střetnutí je vysoká prohra 2:5, která ukázala, že herní krize trápící poslední dobou Rangers ještě není ani zdaleka u konce.
Zápasové statistiky
Počátek utkání se nesl v klidném tempu a oba celky se spíše oťukávaly a hledaly svá slabá místa. Proto většina pokusů mířících na branku jednoho z gólmanů byla z velké vzdálenosti a střely jen prověřovaly brankářovu pozornost.

Poklidnou hru ukončil ve třinácté minutě jeden z útoků Letců, kteří také otevřeli skóre zápasu. Šťastným střelcem byl Giroux, který uklidil puk do prázdné klece po skvělé práci Upshalla, který nejdříve vybojoval puk za brankou, poté jej kolem Lundqvistovy svatyně naservíroval mezi kruhy Girouxovi a ten už měl hodně lehký úkol, který zvládl bez větších problémů – 0:1.

Šanci srovnat dostal tým z Manhattanu o chvíli později, kdy byl na lavici hanby poslán Simon Gagné za podražení. Přesilovka byla jako vždy tragická a nelibost dali hlasitě najevo i fanoušci v MSG.

Téměř ihned po návratu Gagného z trestné lavice byl ven poslán další hráč, tentokrát z opačného tábora. Proti pravidlům se provinil Michal Rozsíval.

Přesilová hra Flyers byla pravým opakem té „jezdecké“. Téměř po celou dobu se hráči Philadelphie drželi v útočném pásmu a snažili se vsítit druhou branku. Pouze špatná koncovka v rozhodující moment a „Král Henrik“ zapříčinili, že Rangers oslabení ustáli.

Do konce první dvacetiminutovky zbývala zhruba minuta a půl, když byl vyloučen další Ranger. Tentokrát si šel nedobrovolně odpočinout Markus Näslund za držení. Oslabení však nemělo dlouhého trvání, neboť za čtyřicet sekund byl vyloučen Hartnell, který nešetřně sekl Girardiho přes hokejku.

Kolotoč vyloučení pokračoval i na začátku druhého dějství. Vyloučen byl Jeff Carter a Jezdcům se tak po pár sekundách přesilovky 4 na 3 naskytla příležitost srovnat při luxusní převaze o dva hráče v poli.

Jak už to u Blueshirts několik sezón bývá (a v této obzvlášť), nejnže se nepodařilo vstřelit branku či vytvořit si větší tlak, ale dokonce se Philadelphii podařilo navýšit náskok, když na modré čáře naprosto propadl Drury a svůj brejk nepříliš povedenou střelou úspěšně zakončil Mike Richards.

Vstřelená branka v oslabení hráče Flyers nabudila natolik, že se doslova hnali za dalším gólovým úspěchem. Střeleckou smršť zahájil ve třiatřicáté minutě svým pátým gólem v tomto ročníku Carle, když se puk odrazil na jeho hokejku a on vymetl horní růžek nad Lundqvistovou vyrážečkou – 0:3.

Domácí hokejisté se ještě ani pořádně neotřepali z inkasované branky na 0:3 a Lundqvist už lovil puk ze sítě počtvrté – čtyřiapadesát vteřin po třetím gólu se trefil zpoza brány Glen Metropolit a Henrik Lundqvist při tomto gólu rozhodně nemohl mít svědomí čisté. Možná i z tohoto důvodu se rozhodl do branky pustit svého nahrádníka Stephena Valiquetta.

Hosté z Philadelphie ale neměli s nově příchozím gólmanem žádné slitování a dříve, než se „Vali“ stihl protáhnout, kostka nad ledem hlásila skóre 0:5 – tentokrát si branku připsal Mike Knuble.

Bezradní Rangers se horko těžko dostávali z vlastního pásma a tak je téměř zázrakem, že se jim podařilo (za přispění šťěstěny) snížit. O branku se postaral nováček Lauri Korpikoski, který do gólového konce dotáhl akci Ryana Callahana, který si tak společně s Reddenem připsal asistenci.

Rozhodčí poté začali se sérií vyloučení, kdy byli postupně na trestou lavici posazeni Orr (nesportovní chování), Giroux (podražení), Staal (krosček) a Hartnell (nedovolené bránění gólmana). Během tohoto časového úseku, v němž se vystřídaly všechny herní situace (oslabení, vyrovnaná hra, přesilovka), měla převahu Philadelphia, která se snažila vsítit svou šestou branku v zápase. To se jí nakonec nepodařilo, což však nebyla zásluha obrany Jezdců, nýbrž dobrého výkonu Stephena Valiquetta.

V poslední minutě druhé třetiny, kdy už se hrálo v plném počtu hráčů na obou stranách, ujely nervy dvojici Dubinsky – Hartnell, která se rozhodla shodit rukavice a vyříkat si své názory pomocí hrubé síly. Silnější argumenty měl nakonec Hartnell, kterému se povedlo útočníka Jezdců povalit na zem.

Na počátku poslední části se do velké příležitosti snížit dostal Petr Průcha, ale v nejdůležitější moment, kdy objížděl ležícího Martina Birona, upadl a napodařilo se mu kanadského brankáře překonat.

Rozhodnuté utkání chěl oživit Paul Mara s Aaronem Ashamem, kteří se rozhodli po vzoru Dubinskyho a Hartnella shodit rukavice a utkat se v pěstním souboji. Nemohoucnost Jezdců jako by tato potyčka přímo vykreslovala – Paul Mara totiž nepředvedl vůbec nic a po rozdělení obou akterů odjel na trestnou lavici s bolestivou grimasou.

To co se na začátku třetiny nepovedlo Průchovi, podařilo se v padesáté minutě Žerděvovi. Technický útočník si skvěle počínal před bránou, kde výtečně ztečoval Reddenovu střelu – 2:5. Druhou asistenci si připsal právě pardubický odchovanec Petr Průcha, pro kterého tak tento bod byl alespoň malou náplastí na neproměněnou šanci z úvodu třetího dějství.

Do konce střetnutí už Flyers pouze bránili a šetřili síly na další utkání. Toho se snažili využít Rangers, kteří chtěli utkání minimálně zdramatizovat. Naráželi však na v klidu chytajícího Birona, který si již nechtěl rozšířit sbírku inkasovaných gólů o další kousky.

Hokejisté Philadelphie už tedy žádné góly nedovolili a došli si pro poměrně snadné vítězství. Naopak svěřenci kouče Toma Renneyho dostali opět za vyučenou a ukázalo se, že bodové zisky z posledních tří zápasů neznamenaly konec herní krize. Navíc jeden z inkasovaných gólů (gól na 0:2) Jezdci dostali opět při vlastní početní výhodě (tentokrát dokonce dvojnásobné). Dlouhá neúspěšná série zápasů se začíná promítat nejen na pár hráčích, ale na celém týmu, včetně Henrika Lundqvista, který jindy statečně odolává nájezdníkům soupeře, drží tým od drtivých proher a dává alespoň malou šanci na vítězství. V týmu, který momentálně nešlape, se musí něco změnit, ať už je to příchod nového hráče (spouta fanoušků vidí jako cestu z krize návrat Averyho), změna systému hry nebo výměna trenéra. Jisté je, že pokud se nic nezmění, budeme jen stěží v dalších dnech vídat Jezdce vyhrávat zápasy. Možnost na reparát Blueshirts dostanou v noci z pondělí na úterý od jedné hodiny ráno v St.Louis, kde se pokusí porazit zdejší Blues.

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 08:41:03