Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers porazili Carolinu... na nájezdy

Rangers porazili Carolinu... na nájezdy

Noční představení v Madison Square Garden přineslo Jezdcům další dva body do tabulky Východní konference a opět se tak stalo až po samostatných nájezdech. Domácí se dvakrát v utkání dostali do vedení, ale soupeř z Caroliny vždy dokázal srovnat. V oblíbené disciplíně Blueshirts však rozhodl Chris Drury a nezabránil tomu ani Cam Ward, který navzdory prvotním prognózám nastoupil a zaujal místo mezi brankovými tyčemi svého týmu. Úspěšnější v bratrském souboji Staalů byl tedy Marc. Starší Eric zaznamenal jednu asistenci.
Zápasové statistiky

První překvapení přichystali divákům hráči Rangers, kteří vyjeli na led v bílých dresech, které obvykle používají pro venkovní duely. Bylo tomu tak kvůli černým alternativním uniformám Hurricanes, jež představili před touto sezónou.

O rozproudění tempa zápasu se po sedmi minutách hry postaral Ryan Bayda. Kanadský útočník se dopustil prohřešku proti pravidlům a jeho obětí se stal Brandon Dubinsky. První přesilová hra domácích přinesla k překvapení všech fandů newyorského klubu branku po pohledné kombinaci, na jejímž konci stál Markus Näslund, který si tak upevnil vedoucí pozici mezi střelci Jezdců.

Od úvodní branky uběhlo dvaadvacet sekund, když jásající diváky v Madison Square Garden umlčel svým gólem Tuomo Ruutu, který využil zaváhání dvojice Rozsíval – Staal. Blueshirts tedy stejně jako včera v utkání s Devils inkasovali ihned po svém vlastním úspěšném zásahu.

V rozmezí desáté a třinácté minuty byla k vidění série vyloučení na obou stranách. Nejdříve si šel své dvě trestné minuty odsedět Dennis Seidenberg a po něm také dva hráči v bílých dresech. Paul Mara a Scott Gomez nabídli soupeři více než půlminutovou výhodu dvou mužů v poli. Avšak protože se Rangers pyšní nejlepším oslabením v lize, tak zůstal stav zápasu i po této situaci nezměněný.

Skóre se měnilo až v čase 16:55, kdy se ve vlastním oslabení trefil Blair Betts střelou z prostoru mezi kruhy po přihrávce Fredrika Sjöströma. Pro kanadského centra to byla čtvrtá branka v sezóně, čímž už zdvojnásobil svůj gólový příspěvek z předešlého ročníku. „Je to dříč, který hraje naplno každé utkání a odvede spoustu černé práce,“ pochválil výkon svého spoluhráče Markus Näslund. „Je dobré, že dnes k tomu přidal i gól. Moc mu to přeji.“

Domácí tedy odcházeli do kabin spokojenější s náskokem jednoho gólu. Vedení po úvodní dvacetiminutovce získal tým z Manhattanu teprve poosmé v sezóně.

I ve druhé třetině se začaly „lámat ledy“ po sedmi minutách. V čase 7:19 se o vyrovnání postaral nejproduktivnější hráč Hurikánů Ray Whitney střelou zápěstím.

Prostřední dějství nebylo z pohledu Rangers nikterak oslnivé a lepším týmem v tomto úseku utkání byli Hurricanes. Ti se dokonce mohli dostat do vedení a otočit stav zápasu ve svůj prospěch. Eric Staal ovšem trefil jen tyčku Lundqvistovy svatyně.

V pořadí třetí dvacetiminutovka nabídla hned zpočátku spoustu možností ujmout se vedení v podobě výhody přesilových her, zejména pak na straně hostů. Nejdříve byl po pouhých třiadvaceti sekundách hry vyloučen Michal Rozsíval, ale hráči Caroliny jeho trest nevyužili, ba co více, neohrozili branku švédského brankáře byť jen jediným pokusem.

Další zajímavý moment se zrodil na počátku 44. minuty. Na straně hostů byl nejprve poslán na trestnou lavici Joni Pitkanen, ale výhodu jednoho muže v poli zkrátil svému týmu Chris Drury, který zasáhl soupeře vysokou holí a protože se po tomto úderu objevila i krev, dostal kapitán Rangers od rozhodčích čtyřminutový trest. Situaci následně ještě zhoršil Scott Gomez, jenž se dopustil nedovoleného bránění a nabídl tak soupeři dlouhou přesilovku pět na tři. Nicméně trojlístek hráčů v bílém odvedl excelentní práci a nedovolil soupeři skórovat. „Na oslabení si věříme,“ nechal se slyšel centr čtvrtého útoku Blair Betts. „Ale oni tam měli spoustu vynikajících hráčů, takže to určitě nebylo nic jednoduchého. Přesto můžu říct, že jsme odvedli dobrou práci.“

Poslední dějství základní hrací doby nabídlo celkem sedm početních výhod na jedné či druhé straně, avšak ani jedna nebyla využita. I proto zůstal stav zápasu po šedesáti minutách nerozhodný 2:2.

V prodloužení měli více příležitostí ke skórování hosté v černých dresech, kteří přestříleli svého soka v poměru 6:2. Nicméně žádný z těchto pokusů se neujal, a tak byli diváci v New Yorku svědky dramatického rozuzlení v podobě samostatných nájezdů.

V nich se našel jediný úspěšný střelec. V páté sérii po povedeném blafáku rozhodl jako správný kapitán Chris Drury a ve spolupráci s bezchybným Lundqvistem zařídil dva body pro newyorské mužstvo.

Právě švédský gólman s třicítkou na zádech zvítězil poprvé od 3. prosince a výborným výkonem utnul sérii zápasů, ve kterých jeho úspěšnost zákroků nepřesáhla hranici 85 procent. „Henrik je naše opora,“ pronesl po zápase švédský kanonýr a autor jednoho gólu Näslund. „Myslím, že kouč udělal správné rozhodnutí, když ho opět nasadil a znovu mu dal šanci.“

Kladně ohodnotit by se zajisté daly i speciální formace Rangers v dnešním zápase. Hráči dokázali využít jednu z pěti přesilových her a ubránili všech sedm početních nevýhod, navíc v jedné z nich vstřelili branku. Zarážející je naopak skutečnost, že svěřenci kouče Renneyho opět nedokázali svého protivníka porazit již v základní hrací době. To se jim naposledy povedlo 24. listopadu v utkání s Phoenixem.

Po dvoudenním odpočinku se Rangers vydají na cestu po Západní konferenci, kde je postupně čeká Anaheim, Los Angeles a nakonec v současnosti nejlepší tým ligy - San José.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 17:01:02