Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Madison Square Garden byla svědkem další trpké prohry

Madison Square Garden byla svědkem další trpké prohry

Doba, po kterou si Rangers užívali první místo v divizi, se pomalu chýlí ke konci. Tedy alespoň pokud se Jezdci rychle nezvednou a nezačnou opět pravidelně vyhrávat. Další políček týmu z Manhattanu tentokrát uštědřilo Calgary Flames, které v noci z neděle na pondělí dokázalo v Madison Square Garden zvítězit 3:0, když domácí doplatili především na neproduktivitu v koncovce. Jednalo se už o třetí prohru Blueshirts z posledních čtyř zápasů, přičemž všechny porážky byly minimálně o tři branky a ve dvou utkáních nedokázali hráči Rangers vstřelit soupeři ani gól.
Zápasové statistiky
Navzdory očekávání většiny zámořských žurnalistů se trenér Renney po uzdravení Blaira Bettse nerozhodl navázat na složení útoků z úspěšného utkání s Pittsburhgem. Místo toho opět kompletně přeházel první tři řady. „Měl jsem obavy o naší defenzívu,“ vysvětloval Renney, proč se rozhodl od sebe oddělit Gomeze, Näslunda a Žerděva. „Dost možná ale dám tomuhle útoku ještě šanci. Velice se mi líbí, jsou velkou ofenzivní silou. Ale pro dnešek a možná i pro pár dalších zápasů chci, abychom se soustředili více na obranu.“

Ke Gomezovi se vrátil Callahan a první útok doplnil Korpikoski. Ve druhé řadě se setkali Näslund, Drury a Průcha, který si zřejmě začíná pomalu získávat zpět Renneyho důvěru. Ve třetí řadě došlo k obnovení úspěšné spolupráce ze začátku sezóny – lajna Voros-Dubinsky-Žerděv tenkrát byla jednoznačně nejúdernější silou mužstva. V obraně pro zranění Reddenovy pravé nohy došlo k předem avizovaným přesunům – Mara utvořil dvojici s Girardim a Potter si odbyl debut po boku Kalinina.

Jezdci začali skutečně beze strachu. Hned po úvodní buly se puku chopil Marc Staal, po vzoru Briana Leetche jej zavezl do útočné třetiny a předložil mezi kruhy přihrávku Callahanovi. Ten kvůli faulu Regehra dokázal puk jen tečovat po ledě do středu branky, což bylo něco, s čímž si Kiprusoff dokázal poradit.

Ani při následné přesilovce se Blueshirts neprosadili, avšak na první pohled bylo znát, že jejich hra doznala dramatického zlepšení oproti utkání v Montrealu. Obrovskou příležitost stvrdit zlepšný výkon gólem měl ve 14. minutě Brandon Dubinsky. Rangers se dostali do přečíslení tři na jednoho, nejmladší z centrů Jezdců chvíli váhal a nakonec se rozhodl zakončit sám, avšak Kiprusoff se zaskočit nenechal.

Po přestávce pokračoval svižný hokej s minimem přerušení. Jezdci si postupně vypracovali mírnou územní převahu, ale v příliš šancí ji přetavit nedokázali. Naopak hosté se dlouhé minuty nedostali ke střele na branku. Navzdory tomu se ale právě oni mohli radovat z prvního gólu, když Aucoin ve 33. minutě trefil tyč. Tou dobou neměl Lundqvist na kontě za druhou třetině ještě jediný zákrok.

Flames poprvé od přestávky vystřelili na bránu až v 36. minutě, když Phaneuf těžil z přečíslení čtyři na dva. Střelu kanadského obránce Lundqvist pouze vyrazil před sebe, k dorážce se dostal Iginla a Calgary rázem vedlo. O minutu později mohlo být vyrovnáno a Corey Potter měl možnost připsat si svůj první bod v NHL. Právě jeho nahození totiž změnilo směr v klubku hráčů před bránou a skončilo až na tyči.

Ve 42. minutě Gomez ve středním pásmu pokazil rozehrávku a Calgary se dostalo do rychlého protiútoku. Bertuzzi z křídla nahodil puk před bránu, kde jej Moss nebezpečně tečoval. Puk se odrazil od tyče a chvíli poskakoval po brankové čáře, než jej za ní definitivně dorazil Langkow. Následná snaha Blueshirts o smazání dvougólového manka byla většinu času bezzubá.

Tom Renney v závěru silně míchal se sestavou a tak se na ledě například několikrát objevil útok Gomez-Dubinsky-Žerděv. Dokonce se stalo i to, že vlivem zmatků na domácí střídačce hráli Jezdci půl minuty jen se čtyřmi hráči v poli. I přesto si Blueshirts dokázali vytvořit pár šancí. Jednu obrovskou vyrobil v 53. minutě Žerděv průnikem přes celé hřiště pro Gomeze, ale americký útočník prováhal vhodný moment ke střele.

Ze stupňujícího se tlaku dokázali Jezdci vytěžit přesilovou hru, ale měli při ní problémy udržet se v útočním pásmu. Naopak v 58. minutě unikl ve vlastním oslabení Rene Bourque. Jeho střelu z křídla Lundqvist srazil do rohu, kam si pro ní útočník Calgary sjel a následně nikým neatakován obkroužil branku a střelou do horního rohu překonal švédského gólmana, čímž dal definitivní podobu výsledku zápasu.

Rangers sice svého soupeře přestříleli 31:20, nicméně kvůli jejich neschopnosti v koncovce a občasnému nedůrazu před vlastní brankou braly zaslouženě oba body Plameny z Calgary. Podruhé v sezoně se stalo, že Blueshirts nedokázali vstřelit branku. Hráčů, kteří by si zasloužili pochválit, příliš není, snad jen Corey Potter naznačil, že mu nedělá problém zaskočit v NHL a zvláštní zmínku si zaslouží i Michal Rozsíval, který odehrál minimálně z pohledu defenzivy svůj nejlepší zápas v letošní sezoně. O zbytku týmu se toto ale říci nedá. Rangers čeká ve středu Atlanta a do té doby by měl Tom Renney vymyslet, jak hru mužstva zlepšit.

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 09:41:08