Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Florida připravila Jezdcům nejvyšší porážku v sezóně

Florida připravila Jezdcům nejvyšší porážku v sezóně

Místo Tomáše Vokouna dostal mezi tyčemi floridského klubu příležitost znovu Craig Anderson a trenér DeBoer svého rozhodnutí jistě nelitoval, neboť americký gólman vychytal svému týmu vítězství a k tomu ještě přihodil shutout. Rangers vstoupili do utkání se stejnou sestavou jako v minulých zápasech, které byly vítězné. Nicméně tentokrát nedokázali vstřelit jedinou branku a naopak hned čtyři inkasovali, z toho dvě v rozmezí dvanácti sekund, což vyhnalo z branky domácího Lundqvista.
Zápasové statistiky

Do úvodních minut vlétli s vyšší aktivitou domácí hráči v modrých dresech, ovšem zanedlouho převzali iniciativu hosté z Floridy, když byl poslán na trestnou lavici Aaron Voros. K radosti fanoušků v Madison Square Garden se však žádný pokus Panterů neujal a nutno dodat, že Henriku Lundqvistovi v brance Jezdců nedalo moc práce zastavit střely soupeře při této početní nevýhodě.

V deváté minutě měli Rangers první příležitost změnit bezbrankové skóre zápasu, když byl vyloučen floridský Boynton. Nicméně, jak bývá poslední dobou zvykem, hráči v modrých dresech při vlastní přesilovce nic nevymysleli a své štěstí zkusili pouze Wade Redden a Scott Gomez. Neúspěšně. Pozitivní pro fanoušky newyorského celku je snad jen fakt, že svěřenci kouče Renneyho neinkasovali.

Pohled na hru v následujících minutách skýtal útočnou aktivitu na obou stranách, ovšem jak Henrik Lundqvist v brance domácích, tak Craig Anderson hájící svatyní hostů, nemusel řešit žádnou nikterak nebezpečnou situaci. O něco více byl však zaměstnávaný brankář Floridy, který za prvních dvacet minut zápasu musel čelit třinácti pokusům hráčů Blueshirts.

Ke konci prvního dějství na sebe ještě upozornil Dan Fritsche, jenž nemilosrdně poslal k ledu nejlepšího střelce a zároveň nejproduktivnějšího hráče soupeře, Davida Bootha. Americký útočník po tomto incidentu odjížděl z ledu s bolestivou grimasou ve tváři, ale v následujícím průběhu utkání se znovu objevil na ledě.

Druhá třetina odstartovala podobně jako ta první. Hráči Rangers začali aktivněji a přehrávali svého soupeře, ovšem zanedlouho jejich snahu vstřelit branku překazil Redden, který zahákoval Radka Dvořáka a Panthers tak dostali příležitost přesilové hry. Tato výhoda hostů sice nepřinesla žádnou nebezpečnou šanci, nicméně jeden zajímavý moment se přece urodil. Zadák Jezdců Michal Rozsíval byl atakován u vlastní branky přičemž ho do obličeje zasáhla hůl některého z hráčů. Český bek chvíli ležel na ledě, avšak za několik sekund se oklepal, zkontroloval správnost umístění všech zubů a pokračoval ve hře.

Po návratu Reddena na led se do brejku dostal Gomez, který ve druhé vlně hledal právě kanadského beka s číslem šest na zádech. Ten ovšem svou příležitost promarnil a mohlo ho to mrzet o to víc, pokud by Peltonen na druhé straně uspěl tváří v tvář Lundqvistovi, který však předvedl vynikající zákrok.

Možnost na reparát dostal finský útočník v polovině druhé dvacetiminutovky, když využil zaváhání Marca Staala ve středním pásmu. Tentokrát však skončil vzájemný souboj ve prospěch forvarda Panthers, který překonal švédského gólmana a poslal svůj tým do jednobrankového vedení.

Po neúspěšné přesilovce Jezdců přišel pro diváky v Madison Square Garden šok v podobě dvou gólů hostů. Nejprve se před svatyní Ludnqvista dostal k puku osamocený Weiss, který bekhendovým pokusem vymetl pavučinu v horním růžku brankářské jedničky Rangers. O chvilku později zase Gregory Campbell úspěšně tečoval přesný Dvořákův pas od mantinelu – 0:3.

Dva góly v rozmezí pouhých dvanácti sekund donutily Švéda s třicítkou na zádech střídat a do branky se postavil náhradník Stephen Valiquette. Do konce prostředního dějství už se gólový účet zápasu nezměnil a Jezdci, kteří prohrávali se slabými Panthers o tři branky, schytali při odchodu do šaten hlasité bučení ze strany vlastních nespokojených fanoušků.

Poslední část začali Rangers místo snahy o obrat zápasu další brankou ve vlastní síti. Tentokrát se o ní postaral svou druhou brankou v sezóně Michael Frolík. Gólu a další pohromně pro tým z Manhattanu předcházelo přečíslení dva na jednoho – Stephen Weiss vystřelil zleva a odražený kotouč uklidil do sítě právě český talent Frolík.

Po neproměněné početní výhodě na každé straně vzrušil nespokojené diváky v nejslavnější hale světa alespoň souboj Aarona Vorose se Stewardem. Oba aktéři tohoto pěstního souboje připravili všem pozorovatelům vskutku dlouhou podívanou, na jejímž konci to byl právě vysoký útočník newyorského celku, který na ledovou plochu povalil svého soka.

Ideální možnost zkorigovat nepříznivý stav duelu dostali Rangers zhruba pět minut před koncem třetího dějství. Na „lavici hanby“ totiž usedli krátce po sobě hned dva hráči v bílém – Cullimore a Bouwmeester. Ani převaha dvou mužů v poli však nestačila svěřencům kouče Renneyho na vstřelení branky. Katastrofální úspěšnost přesilovek manhattanského klubu dokresluje i pouhé nastřelování puků od modré čáry, které bylo v této přesilové hře k vidění hned několikrát.

Blueshirts tak docílili nejvyšší porážky v tomto ročníku. Dosud letos neodjížděli z ledu poraženi o více než tři branky. Selhání s Floridou budou moci hráči newyorského týmu odčinit po dvoudenní přestávce, kdy je čekají rozjetí Pittsburgh Penguins.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 19:16:30