Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jezdci zvládli zápas na Long Islandu a jsou v play off!

Jezdci zvládli zápas na Long Islandu a jsou v play off!

Rangers na ledě svých rivalů z Long Island splnili svůj cíl, vyhráli a ani se příliš nenadřeli, protože Islanders předvedli výkon hodný jednoho z nejhorších mužstev ligy. Do utkání nenastoupil Brendan Shanahan a příležitost ve druhém útoku dostal Petr Průcha. Možnost odkroutit si pár střídání se čtvrtou řadou dostal Jason Strudwick. Zajímavější už asi bylo, že se do prvního obranného páru přemístil nejmladší hráč týmu Marc Staal a Paul Mara klesnul až do třetího páru obránců.
Zápasové statistiky
Do první velké šance se dostal ve 4. minutě mladík domácích Okposo. Proti jeho střele ale dobře zasáhl Lundqvist. Další hrubky se obrana Blueshirts dopustila v osmé minutě, kdy nechala Martínka najet s pukem až do blízkosti branky, jenže Lundqvist znovu zazářil. Ani jeden tým nehrál ze začátku příliš dobře a k vidění byla spousta nepřesností. Rangers nebyli v útoku nebezpeční vůbec a Islanders pouze po chybách obrany hostí.

Změnu přinesla 14. minuta, ve které Guerin fauloval Jágra a Jezdci si zahráli první přesilovou hru. Sám kapitán Rangers po pouhých 20 vteřinách přesilovku využil, když si narazil s Bäckmanem a z vrcholu kruhu příklepem propálil Dubielewicze, který střelu neviděl přes clonícího Straku. V 16. minutě se Jágr prosadil i při druhé přesilovce Blueshirts. Rozsíval zachytil na modré čáře pokus domácích o vyhození, přihrál mezi kruhy Dubinskymu, který okamžitě namazal na střelu Jágrovi. 36letý hráč opět se střelou neváhal a bez zbytečného otálení poslal puk do sítě.

V 28. minutě měl velkou příležitost navýšit vedení Drury, kterého přihrávkou zpoza brány našel Dawes. Tentokrát však Dubielewicz zasáhl perfektně. Toto byla největší šance ve druhé třetině, která stejně jako její předchůdkyně nenabídla nijak nadprůměrnou podívanou. Rangers prostě hráli to, co jim stačilo k vítězství a to znamenalo, že nejeli úplně naplno.

Ve 48. minutě pojistil vedení Blueshirts Straka, kterému k brance dopomohla teč domácího Meyera. Další změnu stavu už třetí třetina nepřinesla. A to i přes to, že Jágr měl v závěru šanci dovršit hattrick. I Lundqvist v závěru musel předvést několik dobrých zákroků, aby si pojistil svůj desátý shutout v sezóně. Jeho výkon ocenili i fanoušci Rangers, kterých byla na zápase většina, obvyklým skandováním „Henrik, Henrik“.

Rangers v nepříliš pohledném utkání porazili Islanders 3:0 a definitivně si zajistili postup do play off.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 15:41:20