Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lundqvist vychytal další vítězství

Lundqvist vychytal další vítězství

Přestože je odehrán už první hrací měsíc základní části, Rangers se dosud nepovedlo bodovat ve dvou utkáních za sebou. Ba co víc, nedokázali ještě nikdy alespoň dvakrát skórovat ve dvou po sobě jdoucích zápasech. Pokud bychom tedy měli odhadovat výsledek zápasu s Washingtonem podle dosavadních výsledků, museli bychom tipovat prohru domácích a maximálně jeden gól v Kolzigově síti. Takový výsledek ale samozřejmě nebyl cílem Blueshirts, kteří nastoupili v nezměněné sestavě oproti předchozímu utkání s Tampou.
Zápasové statistiky
Diváci v Madison Square Garden nebyli tentokrát svědky žádné úchvatné podívané. Oba celky se do šancí dostávali zásadně po velkých chybách soupeře, kterých se častěji dopouštěli domácí a tak musel Ludnqvist předvést několik těžkých zákrok, svoji práci ale zvládal na výbornou a tak dlouho panovala bezbranková remíza. Ta platila až do 27. minuty, ve které Chris Drury vložil hůl do střely Marca Staala a usměrnil puk za Kolzigova záda. Pro 20letého kanadského obránce to byl první bod v NHL. Nešlo o gól z náhodného protiútoku – Jezdci ve druhé třetině vlétli na svého soupeře a během několika minut otočili poměr střel ve svůj prospěch, vedoucí branka byla vyústěním zlepšení týmu ve všech ohledech oproti první třetině.

Ke konci druhé dvacetiminutovky začali ale Capitals být opět velmi nebezpeční a Lundqvist musel ještě několikrát svůj tým podržet. Vyznamenal se mimo jiné i při šanci Michaela Nylandera, který v uplynulých dvou sezónách působil právě na Manhattanu. Zajímavé je, že se hrálo i velice slušné utkání. Rozhodčí dokonce během úvodních 40 minut udělili pouhý jeden menší trest Marku Malíkovi.

Ve třetí třetině už rozhodčí přeci jen více zasahovali do hry a tak se své první přesilové hry v utkání dočkali i Rangers. A nechybělo mnoho a mohli hned navýšit svůj náskok – jenže střelu Jaromíra Jágra zastavila tyčka. Ještě větší šance se naskytla Blueshirts v 50. minutě, kdy rozhodčí vyloučila najednou hned dva hostující hráče a domácí mohli hrát dvě minuty 5 na 3. Stačilo jim ale pouhých 33 sekund, po kterých Gomez perfektně našel najetého Rozsívala a ten svým třetím gólem v sezoně zvýšil na 2:0.

V samém závěru zkusili hosté i hru bez brankáře, ale na výtečného Lundqvista recept nenašli. Švédský gólman, jenž zaznamenal za posledních šest zápasů potřetí čisté konto, tak opět prokázal, že je momentálně největší oporou Blueshirts, kteří se jen velmi pozvolna dostávají z trápení v koncovce. I tak se jim ale poprvé v sezóně podařilo vstřelit dva góly dvakrát po sobě. Ještě další dva zápasy budou hrát doma, kde zatím získali deset bodů v sedmi zápasech a tak je určitě šance, že protáhnou šňůru vítězných zápasů na více jak současné dva.

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 21:54:51